Bursa’da 2 zincir market mühürlendi Bursa’da 2 zincir market mühürlendi

Tadı, aroması, kokusu ve rengiyle ünlü Adana karpuzu, Karataş ilçesindeki Bahçe Mahallesinde hasat edilmeye başlandı. Deniz kumunda yetişen ve kilosu 2 ile 2 buçuk liradan satılan karpuzlar Türkiye'nin dört bir yanına gönderilmeye başladı.

EN İYİSİ ADANA’DA

Kentte 120 bin dönüm alanda ekilen karpuzdan ilk hasatlarda ortalama 3 ile 4 ton arasında verim alındı. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, yaptığı açıklamada, havaların serin gitmesi nedeniyle hasadın gecikmeli başladığını söyledi. Doğan, “Türkiye'nin en iyi karpuzu Adana'da yetişmekte. Bizde karpuzun tescilini inşallah önümüzdeki günlerde alacağız. Karpuzu da Adana markası olarak dünyaya tanıtacağız. Karpuz üretimi Çin'den sonra en fazla Adana'da yapılmakta” diye konuştu.

"UMARIM FİYATLAR ÇOK DÜŞMEZ"

Kentte 4 gün boyunca sürecek poyraz ve sıcak havanın karpuzun yetişmesinde önemli olduğunu kaydeden Doğan, “Karpuzlar hızlı bir şekilde yetişecek ve fiyatlar düşecektir. Umarım ki fiyatlar çok düşmez ve çiftçiyle tüccarımız para kazanır. Geçen senelerde ‘Ham karpuz timleri' vardı bu tim ham karpuzu hasat ettirmiyordu. Bu yıl ama yollarda çok ciddi kontroller olacak. Çiftçi ve tüccarlar ilçe tarım müdürlüklerinden aldıkları izin kağıdıyla ancak karpuz hasadına başlayıp diğer illere gönderecekler. Bu yıl herkes gönül rahatlığıyla karpuzunu yiyebilir” ifadelerini kullandı. (İHA)