Ufuk IRGAŞ

Bursa Balkan Kadınlar Derneği (BALKADER) anlamlı projelerine yurtiçi ve yurtdışında hız kesmeden devam ediyor. Dernek, “Uluslararası Bursa’dan Bosna’ya Kardeşlik Köprüsü” projesiyle Bosna-Hersek’te belirlenen 10 okula, Nilüfer’deki 10 okulun müdürlerinin de katılımıyla beş günlük bir ziyarette bulundu. Program kapsamında yerel yöneticiler, bakanlık çalışanları ve büyükelçi ziyaretleri de gerçekleştirildi.

KURUM TANITIMLARI DA YAPILDI
Etkinlik hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan BALKADER Bursa Başkanı Hayriye Kosova, “Nilüfer’de bulunaniki anaokulu, iki ilkokul, üç ortaokul ve üç lise; toplamda 10 okulumuzun değerli Okul müdürlerinin katılımı ile 28 Ocak-01 Şubat 2020 tarihlerinde Bosna’da bulunan okullara beş günlük ziyarette bulunduk. Kardeş okul projemiz kapsamında; okul ziyaretleri, yerel yöneticiler ziyaretleri, bakanlık yöneticileri ve büyükelçi ziyaretleri gerçekleştirildi. Kurum yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler, okul aile birliği yöneticileri ve öğrenci velileri ile çeşitli ziyaret ve kurum tanıtımı faaliyetleri gerçekleştirildi” değerlendirmesini yaptı. 

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

MADDİ MANEVİ DESTEK
‘Kardeş Okul Projesi’ kapsamında hazırlanan ortak protokolün karşılıklı fikir alış verişi sonucunda imzalandığının da bilgisini paylaşan Kosova, “Milli Eğitim Bakanlığı’mızın gerekli izni ve onayı ile iki ülke arasındaki okullar arasında karşılıklı ziyaretler, proje çalışmaları, maddi-manevi destekler, ortak projeler, kültürel faaliyetler ve birçok farklı etkinlikler gerçekleşecektir. Projemize destek olacak STK ve Okul Aile Birliği ile projemize destek sunacak tüm eğitim gönüllülerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Programda ayrıca Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, Yunus Emre Enstitüsü Genel Müdürü Mehmet Akif Yaman, Bosna-Hersek Zenica -  DobojCanton Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. SpahijaKozlic de ziyaret edildi.