Babası evlatlıktan reddedince kardeşini rehin alan ağabey tutuklandı Babası evlatlıktan reddedince kardeşini rehin alan ağabey tutuklandı

Kardeşi Yunus Emre A.'yi (9), darbettikten sonra ilaçlama tankına atarak ölümüne neden olan Ömer Faruk A. (17) hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle dava açıldı. İddianamede, Ömer Faruk A.'nın “Olay günü bana küfür ederek bağırdı. Bana 'ağabey' demiyor ve lakap takıyordu, bir anlık öfkeyle hareket ettim” şeklindeki ifadesine yer verildi. Baba Hüseyin A. ise oğlu Ömer Faruk A.'dan şikayetçi olmayarak, “Bir oğlumu mezara diğer oğlumu cezaevine yolladım. Kimden, ne için şikâyetçi olayım?” dedi. Olay, Gürsu’nun Kumlukalan Mahallesi'nde 31 Temmuz 2019 tarihinde meydana geldi. Çocukları Yunus Emre A.'nın akşam olmasıyla eve gelmediğini fark eden aile, durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Bölgeye gelen jandarma ve arama-kurtarma ekipleri, Yunus Emre A.'yı 2 kilometrelik alanda 6 saat boyunca aradı. Bu sırada aileye ait evin bahçesindeki ilaçlama tankının içerisine bakan ekipler, Yunus Emre A'nın cesedini buldu. Jandarma ekipleri, Yunus Emre'nin ağabeyi Ömer Faruk A.'nın çelişkili ifadeler vermesi üzerine ağabeyi gözaltına aldı. Ömer Faruk A., burada kardeşini öldürerek, ilaçlama tankının içerisine attığını itiraf etti. Ömer Faruk A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
'BANA LAKAP TAKIYORDU'
Bursa Cumhuriyet Savcılığı, tutuklu Ömer Faruk A., hakkındaki soruşturmayı tamamladı. Ömer Faruk A.'nın iddianamede yer alan ifadesinde, "Akşam saatlerinde Yunus Emre'ye tarlaya giderek çalışmamız gerektiğini söyledim. Bunun üzerine Yunus bana küfür ederek bağırdı, gelmek istemediğini söyledi. Ben de sinirlenerek, 2-3 defa sırtına vurdum. Bir süre sonra, içi su dolu ilaç tankının içerisine girip serinlemek istediğini söyleyince öfkelendim, 3-4 dakika boyunca tekmeleyerek darbettim. Yunus baygınlık geçirdi. Ben de korktuğumdan dolayı Yunus'u kucaklayarak ilaçlama tankının içerisine attım. İlaç tankının içerisinde sadece su vardı. İlaç tankının filtresini koyduktan sonra, kapağını sıkıca kapattım. Korktuğumdan dolayı aileme bir şey söyleyemedim. Yunus'u dışarıda arıyor gibi yaptım. Bir anlık öfkeyle hareket ettim ve kendimi kaybettim. Bana çoğu zaman 'ağabey' diye hitap etmiyordu. Bana lakaplar takıyordu. Bu sebeple kendisine çok kızıyordum. Pişmanım" dediği öğrenildi. Bursa Cumhuriyet Savcısı, sanık Ömer Faruk A. hakkında, 'kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet talep etti. Zanlı, önümüzdeki günlerde Bursa 1'inci  Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. (DHA)