Canbalı Mahallesi’nde bünyesindeki 3 aile hekimliği birimiyle vatandaşlara birinci basamak sağlık hizmeti sunacak yeni merkezin açılış törenine AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış töreninde konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Bursa’da sağlık yatırımlarının hızla devam ettiğini belirtti. Bin 355 yataklı Bursa Şehir Hastanesi ve bin yataklı Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nin önümüzdeki yıl hizmete gireceği bilgisini veren Esgin, “Ayrıca Karacabey ilçemizde yapımı devam eden sağlıklı hayat merkezimizin de yakın bir zamanda açılışını gerçekleştireceğiz.  Bugün de burada ilçemizdeki yedinci aile sağlığı merkezimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Artık 7 aile sağlığı merkezimiz ve 28 aile hekimliği birimimizle vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz. Bu vesileyle bu merkezimizin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

EN İYİ 3 İLDEN BİRİ OLACAK

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ise, şehirde sağlık alanında önemli çalışmalara imza atıldığının altını çizdi. 2023 yılında Bursa’yı sağlık hizmetleri sunumunda en önemli 3 ilden biri yapmak istediklerini vurgulayan Dr. Akan, “Tüm yatırımlarımızı ve projelerimizi bu vizyona uygun olarak yapıyoruz. 2020 yılına kadar büyük ölçekli sağlık yatırımlarımızı tamamlayacağız. Tabi aile sağlığı merkezi yatırımlarımız devam edecek. Nüfus artışı oldukça ortalama 2 bin 500, 3 bin kişiye 1 aile hekimi düşecek şekilde yatırım yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

12 BİN KİŞİYE HİZMET

Karacabey’in büyüyeceği öngörüsüyle çeşitli kurumlarla işbirliği yaptıklarını dile getiren Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ise, “İlçemizde sağlık yatırımlarımız hızla devam ediyor. Şu an eski hastanemizin olduğu yerde sağlıklı hayat merkezinin inşaatı devam ediyor. Açılışını gerçekleştirdiğimiz aile sağlığı merkezimiz ise, üç mahallemiz olmak üzere toplamda 12 bin kişiye sağlık hizmeti verecek. Bu tür sağlık merkezlerimizin çoğalması ile vatandaşlarımız çok fazla tetkik, tahlil gerektirmeyen sağlık hizmetlerini burada yerinden alabilecekler. Bu da ayrıca hastanemizin yoğunluğunun azalmasına vesile olacaktır. Yeni aile sağlığı merkezimizin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile aile sağlığı merkezi hizmete girdi.