Hasan Alp ÖZBEN-Abdullah ASLANTÜRK

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın 5 ay önce hayata geçirdiği ‘Başkanımla Okuyorum’ projesinin finali ilçe stadyumunda 10 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Kırsal bölgelerden ilçe merkezine kadar bütün okullarda öğrenim gören ilk ve ortaokul öğrencileri Başkan Ali Özkan’la birlikte kitap okumak için Karacabey Stadyumu’na koştu. Organizasyona Belediye Başkanı Ali Özkan’ın yanı sıra Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Başsavcı Mustafa Atbaş, İlçe Emniyet Müdürü Arif Günal, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Emre Kavak, okul müdürleri, meclis üyeleri, öğrenci velileri ve öğretmenler de katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Başkan Ali Özkan, çocuklara ve gençlere daha güzel bir gelecek bırakmak için çaba sarf ettiklerini söyledi.

BU ÜLKENİN YARINLARISINIZ

“Her biriniz bu ülkenin umudu, geleceği, yarınlarısınız” sözleriyle stadyumu dolduran çocuklara seslenen Başkan Özkan, “Tarihimizin nice gururla dolu sayfalarının yeni nesillerce de öğrenilmesi, devletimizin sigortası olan sizler sayesinde mümkün olacak. Eğitimden ekonomiye, kültür sanattan spora kadar, her konuda kendi evlatlarımıza yani sizlere sonsuz güveniyoruz. Ülkemizin her alanda iyi yetişmiş, ufku geniş, nitelikli bireylere ihtiyacı var. Bunun için de eğitim faaliyetleri çok büyük önem taşıyor. Bizler de yerel yöneticiler olarak, ülkemizin gelecek vizyonuyla örtüşecek şekilde, eğitime ve öğretime son derece önem veriyoruz” dedi.

BİR ADIM ÖNE GEÇERSİNİZ

Başarıya giden yolun kitap okumaktan geçtiğine işaret eden Özkan, “Kitap okumak, insanın kişilik ve zihin gelişimine etki eder ve başarıyı da beraberinde getirir. Ne kadar çok okursanız; düşünce yapınız ve hayal dünyanız da buna bağlı olarak gelişecek ve belirli bir bilgi birikimine sahip olacaksınız. Kitap okuma alışkanlığının küçük yaşlardan itibaren kazandırıldığı toplumlarda, geleceğe doğru emin ve büyük adımlarla koşmak çok daha kolaydır. Ayrıca kitap okumayı alışkanlık haline getirirseniz, hazırlandığınız sınavlarda bunun faydasını da mutlaka göreceksiniz. Çünkü çok kitap okuyan kişiler, okuduklarını daha hızlı anlar ve diğer öğrencilere göre bir adım öne geçer” diye konuştu.

EĞİTİM ÖNEMLİ

Ülkemizde okuma alışkanlığının düşük seviyelerde olduğuna da dikkat çeken Başkan Ali Özkan, “Biz göreve gelirken rutin bir belediyecilik anlayışı yapmayacağımızı, farklı bir vizyon ortaya koyacağımızı ifade etmiştik. Şu ana kadar da bu konuda çeşitli ilkleri gerçekleştirdik Karacabey Belediyesi olarak. ‘Başkanımla Okuyorum’ projesini düşünmemizin sebebi şuydu; gerçekten eğitime önem veriyoruz. Eğitim kurumlarının eksiklerinin giderilmesi noktasında sürekli elimizden geldiğince destek oluyoruz. Eğitimin çok önemli bir alan olduğunu, boş bırakılmaması ve her zaman desteklenmesi gerektiğini biliyoruz. Okuma alışkanlığının da maalesef şu anda istatistiki verilere göre iyi bir derecede olmadığı noktasından hareketle gençlerimizi, çocuklarımızı, toplumumuzu, buna teşvik etmek için bu projeyi gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

GENÇ DİNAMİK NÜFUS AVANTAJ

Türkiye’nin genç ve dinamik bir nüfusu olduğuna dikkat çekerek, bu avantajın iyi kullanılması gerektiğinin altını çizen Özkan, “Gelişmiş olarak tabir edilen ülkelere göre okuma noktasında geride olduğumuz bir gerçek. Bunun yanında genç ve dinamik nüfusumuz en büyük avantajımız. Gelişmiş ülkelerin nüfusu yaşlanıyor. Çocuklarımızı gençlerimizi kötü alışkanlıklardan koruyarak bu genç nüfusumuzu iyi bir eğitimle donatmalıyız” ifadelerinde bulundu.

Türkiye’de yankı bulacak

‘Balkanım Okuyorum’ projesinin tüm Türkiye’de yankı bulacağına inandığını dile getiren Özkan, şöyle devam etti: “Biz de ‘Mobil Başkan’ sıfatına uygun olarak kırsaldaki köy okullu olarak tabir edilen mahallelerimizdeki okullarımızı ziyaret ettik. Eğitimcilerimizle sohbetler gerçekleştirdik. Çocuklarımıza kitap hediye ettik. Onlarla okuma programları gerçekleştirdik. Aynı şekilde merkezdeki okullarımızda da bunu yaptık ve finali de bu şekilde taçlandırmak istedik. Karacabey’den bir dalga, bir kıvılcım oluşturduğumuzu düşünüyorum. İnşallah bu Bursa’yı ve bütün Türkiye’yi kucaklar” şeklinde konuştu.