Güney Marmara Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği Derneği (GÜMTOB) üyeleri, Karacabey’in doğal güzelliklerinin de etkisi ile turizm potansiyelini artırmak amacıyla önceki gün düzenledikleri ziyarette, Karacabey’e adeta çıkartma yaptı. GÜMTOB Başkanı Mehmet Haluk Beceren ve üyelerinin Karacabey’deki ilk durağı, Belediye Başkanı Ali Özkan oldu. Başkan Özkan’la makam odasında bir araya gelerek, ‘hayırlı olsun’ dileklerini ileten üyeler, burada Karacabey’in tarihi ve doğası üzerine Başkan Ali Özkan’dan bilgi aldı. Karacabey’de turizm konusunda son yıllarda dikkat çeken hamlelerin olduğuna vurgu yapan GÜMTOB üyeleri, buluşmada Bursa’nın alternatif turizm değerlerine ihtiyacı olduğunu ve bunun önemli bir kısmının da Karacabey’de karşılanabileceğine vurgu yaptı. GÜMTOB üyelerini Karacabey’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Özkan ise, “Göreve geldiğimizde 3T olarak özetlediğimiz 3 ana başlıkta hedefimiz olmuştu. Bunlar Tarım, Turizm ve Teknoloji idi. Turizm konusunda ilçenin mevcut potansiyelini biliyorduk. Ve göreve gelir gelmez mevcut değerlerimizi ortaya çıkaracak yatırımlara imza attık. Bugün ise turizm konusunda, her geçen gün adeta kar topu misali büyüyen bir potansiyele ulaşıyoruz. Elbette sizlerin bu nazik ziyaretleri bizler için çok önemli. Bölge turizminde sizler sayesinde Karacabey, turizmde de hak ettiği yeri bulacaktır” dedi.

TURİST PROGRAMLARINA KARACABEY DE EKLENDİ

Başkanlık ziyaretinin ardından heyet, Karacabey programına ‘leylek köyü’ Eskikaraağaç, Uluabat Kuş Cenneti, Issızhan, Karacabey Longozu ve Yeniköy ile devam ederek, Karacabey’in en önemli değerleri arasında yer alan bölgelerde incelemelerde bulundu. Ziyaretlerde, bu sezon itibariyle gelen yerli ve yabancı turist programlarına Karacabey’e de yer verileceği vurgulandı.

GASTRONOMİDE DE ÖNEMLİ BİR POTANSİYEL

İncelemelerin ardından, birlik üyeleri ile Karacabey’in önemli gastronomik değerlerinden biri olan Tavacı Refik’teki yemekte buluşan Başkan Özkan, Karacabey’in tarih ve doğa turizminden sonra, gastronomi alanında da adından söz ettiren bir ilçe olduğunu vurguladı. Özkan, “İlçemizde et ve yöresel yemeklerle ilgili önemli lokanta ve restoranlarımız mevcut. Ve bunlar da ulusal bazda ciddi bir cazibe merkezi haline geliyor. Örneğin bugün bulunduğumuz Tavacı Refik, gastronomi uzmanları tarafından her fırsatta dile getirilen önemli bir mekân. Bunun gibi pek çok nezih ve yerli-yabancı turistlere bölge mutfağının değerlerini sunacak kaliteli işletmelerimiz var. Biz bunların da ilçe turizmine katkı sağlayacağının farkındayız ve tanıtım ile farkındalık çalışmalarımızda bunlara da özen gösteriyoruz” dedi.

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu