Fatma ASLAN KUNDAKCI
Karacabey Belediyesi’nce düzenlenen 15.Uluslararası Leylek Festivali, ‘Türkiye’nin ilk ve tek Avrupa Leylek Köyü’ unvanlı Eskikaraağaç’ta coşku dolu anlar yaşattı. Sadece Bursa’dan değil, Türkiye’nin her yerinden hatta Bulgaristan ve Makedonya’dan da misafirlerin geldiği festival açılış töreni ile başladı. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen festivalin açılış törenine AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Karacabey Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu, Karacabey Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mutlu Tokmak ve AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan da katıldı.

TURİZM POTANSİYELİ YÜKSEK
Başkan Ali Özkan, misafirlerine hitaben yaptığı konuşmada, festivale katılım ve coşkunun her yıl biraz daha arttığını belirterek, “Bu sene festivalimizin 15.’sini düzenliyoruz. Festivalimizin başarısı sayesinde leylek köyümüz artık sadece yılda 2 gün değil, tüm sene boyunca ziyaretçilerini ağırlıyor. Biz de köyümüze yaptığımız tesislerle misafirlerimizin buraya geldiklerinde güzel vakit geçirmeleri için çabalıyoruz. Burada hiç tesis yokken şimdi 3 tane birden var. Karacabey Belediyesi olarak bölgemizin gelişmesi için yatırımlarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Karacabeyimizin müthiş bir turizm potansiyeli var ve biz ilçemizin turizm pastasında hak ettiği payı almasın için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz” dedi. 
 

 

DOĞAL GÜZELLİKLERİ SAYMAKLA BİTMEZ
AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin de, konuşmasında Karacabey’in doğal güzelliklerine dikkat çekti. Esgin, “Sadece Uluabat Gölümüz 250 farklı kuş türünü barındırıyor, önemli bir sulak alan. Longozumuz, ıhlamur ormanlarımız… Karacabey’in değerleri saymakla bitmiyor. Başkanımız da ilçemizin bu doğal güzelliklerini en güzel şekilde değerlendiriyor, önemli yatırımlar yapıyor. Leylek köyümüze kazandırılan yürüyüş yolu, sosyal tesisler önemli… Festivalimiz de her geçen sene artan ilgiyle büyüyor. Ulusal arenada ilgi katlandı, sırada uluslararası arena var. Bu yıl Bulgaristan ve Makedonya’dan da konuklarımız gelmiş. Bu ilginin önümüzdeki yıllarda daha da artacağına inancımız tam” diye konuştu. Eskikaraağaç Muhtarı Rıdvan Çetin de, festivalin gördüğü ilgiden mahalle halkı olarak büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Başkan Ali Özkan başta olmak üzere katkısı olan herkese teşekkür etti. 

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu


LEYLEK MASTER PLANI
Öte yandan, açılış töreninden sonra, ‘Leylek Master Planı’ çerçevesinde hayata geçirilen ‘Islak Meraların Doğal Yollarla Islahı’ projesi tanıtıldı. Festival kapsamında yöre halkı ürettikleri yöresel ürünleri satışa çıkarırken, Uluabat Gölü tekne turları büyük ilgi gördü. Geleneksel hale gelen fener alayı ise coşkuyu katladı. Sütaşkı Bandosu’nun leylek kostümü giyen maskotlarının en önde yer aldığı yürüyüşün ardından sahne alan sevilen grup Ayna, festivale katılanları coşturdu. Türkiye’nin hiçbir yerinde bir havyan adına yapılan festival duymadığını ifade eden Ayna grubunun solisti Erhan Güleryüz, “İşte tam da bu nedenle burada olmaktan çok mutluyum. Farkınızı ortaya koymuşsunuz. Başkanımıza ve sizlere leyleklere verdiğiniz kıymet için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Başkan Ali Özkan da konser sonunda grup üyelerine plaket takdim ederek teşekkür etti. 


ESKİKARAAĞAÇLI’YA TEŞEKKÜR
Festivalin ikinci gününde gerçekleştirilen ‘Leylek Koşusu’ ise kıyasıya bir rekabete sahne oldu. 420 sporcunun katıldığı yarışlarda dereceye girenlere ödülleri takdim edilirken, leylekleri sahiplenerek bakımlarını üstlenen Eskikaraağaç halkına da çeşitli hediyelerle teşekkür edildi.