Özellikle Temizlik İşleri, Sosyal İşler ve Zabıta Müdürlüğünce sıkı bir çalışma temposu içerisinde olduklarını belirten Başkan Ali Özkan, “Ekiplerimizin bir kısmı gece yarısı, bir kısmı ise 24 saat esasıyla görev yapmakta. Ekipler tarafından otobüs durakları, parklar, servis ve toplu taşıma araçları ile terminallerde dezenfekte işlemleri sıklıkla yapılarak, vatandaşların salgından etkilenmemesi için yoğun çaba sarf edilirken, bu süreçte sokak hayvanları da unutulmuyor” dedi.

Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkileyen covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında, Karacabey Belediyesi de gece-gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor.

Salgınla mücadelede zabıta ekipleri, ilçe merkezi ve kırsalda 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların dışarı çıkmaması için denetimlerini aralıksız dürdürüyor. Gerekli ikazları yapan ekipler, aynı zamanda maske ve eldiven kullanımına yönelik alınan kararların da vatandaşlar tarafından titizlikle uygulanması için denetimlerini sıklaştırdı.

Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

Halk pazarının kurulduğu alanda, özellikle esnaf vatandaşların kullanımına yönelik ücretsiz maske dağıtımı yapan zabıta ekipleri, maske takma zorunluluğunu da denetliyor. Tüm bunların yanında ekipler, ilçe genelinde hijyen kontrolleri, fiyat kontrolleri ile topluma açık alanlarda alınan tedbirlerin uygulanmasını da titizlikle sürdürüyor.

TEMİZLİK İŞLERİNDEN YOĞUN MESAİ

Korona virüs ile mücadele kapsamında, belediyede yoğun mesai yapan bir diğer birim ise Temizlik İşleri Müdürlüğü…

Karacabey Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, oluşturduğu 20 kişilik özel ekip ile ilçede dezenfekte işlemlerini gece yarısına dek sürdürüyor. Bu kapsamda, açık olan kamu kurum ve kuruluşların düzenli dezenfektesini sağlayan ekipler, ayrıca bankalar, resmî kurumlar, belediye ve pazaryeri gibi topluma açık olan alanların girişlerine koyduğu el dezenfekte sistemleriyle de vatandaşların ellerini sıklıkla temizlemesini sağlıyor.

Karacabey Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ayrıca, vatandaşlara ücretsiz yüzey dezenfektelerini dağıtmaya devam ediyor.

Ekipler tarafından otobüs durakları, parklar, servis ve toplu taşıma araçları ile terminallerde dezenfekte işlemleri sıklıkla yapılarak, vatandaşların salgından etkilenmemesi için yoğun çaba sarf edilirken, çöp konteynırı gibi hassas alanların da ilaçlama ve dezenfekte işlemlerine titizlikle dikkat ediliyor.

BAŞKAN ÖZKAN’DAN HASSASİYET ÇAĞRISI

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, dünyayı etkisi altına alan korona virüsü salgınıyla ilgili ilçede yapılan çalışmalara değindi.

Belediye Başkanı Ali Özkan, vatandaşların devlet tarafından alınan kurallara uymasına dikkat çekerek, ekiplerin de bu anlamda tedbir ve kontrollerini aralıksız sürdürdüğünün altını çizdi. Özkan, pazaryerine giriş çıkışların sınırlandırılarak polis ekipleriyle birlikte denetim altına alındığını söyledi.

Başkan Özkan, insanların evlerine kapanmak zorunda kaldığı bu günlerde, sokak hayvanlarının da unutulmadığını ve park-bahçelerde bulunan mama kaplarının yanı sıra, şehrin belirtilen noktalarındaki hayvan besleme alanlarına da sürekli olarak mama bırakıldığını söyledi. Ali Özkan, bunun yanında Kültür Park içerisindeki ördek ve benzer yaban hayvanları için de özel yemleme yapıldığını duyurdu.

Sosyal İşler Müdürlüğü vatandaşın yanında

Karacabey Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri de salgınla mücadelede sıkı bir çalışma içerisinde…

Oluşturulan 15 kişilik özel ekip ile evlerinden çıkamayan vatandaşların alışveriş ihtiyaçlarının karşılandığını duyuran Başkan Özkan, kaymakamlık nezdinde oluşturulan Vefa Destek Grubunun da 7-24 aralıksız hizmet vermekte olduğunu söyledi.

Tüm bunların yanında, dar gelirli olduğu muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce belirlenen ailelere de belediye tarafından erzak paketlerinin dağıtımının sürdüğünü belirten Özkan, emniyet ve jandarmanın çalışmalarına da bu anlamda destek olunduğunu kaydetti.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DESTEK

Başkan Özkan, evlerinde kalmak zorunda olan 65 yaş üstü vatandaşlar arasında doktor kontrolüne gitmesi gerekenler için ilçe sağlık müdürlüğünden gereklin izinlerin belediye ekiplerince alınarak, bu vatandaşların evlerinden alınıp hastaneye tedaviye götürülmesinin sağlandığını söyledi.

Ali Özkan, bu işlemlerin gerek belediye araçları gerekse belediye hasta nakil aracıyla yapıldığını belirtirken, evinden çıkamayan vatandaşlar için salı ve cumartesi günleri kurulan halk pazarından alışveriş yapmak isteyenlere destek verildiğini ve market ile pazar alışverişinin ayrı ayrı yapıldığını ifade etti.

Ali Özkan aynı zamanda, Sosyal İşler Müdürlüğü ekiplerinin 65 yaş üstü ve rahatsızlığı olanları telefonla belirli aralıklarla arayarak, ihtiyaçlarını kontrol ettiğini söyledi.

Öte yandan, tüm bu çalışmaların Vefa Destek Grubu ile koordineli sürdürüldüğü belirtilirken, vatandaşların salgın bitene kadar devletin aldığı kararları uygulamasına yönelik çağrısı da yinelendi.