Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

Ufuk IRGAŞ

Yetiştirdiği dünya birincisi siyah incir ve nefis üzümlerle adını Türkiye ve dünyaya duyurma çabası içinde olan Karabalçık Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde üzüm festivali yapıldı. Çok sayıda muhtar, meclis üyesi ve üzüm üreticisi ile siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı Okul bahçesinde gerçekleştirilen festival töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
 

26 ÜRETİCİ YARIŞTI
6.’sı gerçekleştirilen Karabalçık Üzüm Festivali’ne 26 üretici katıldı. Atasarısı, Red Globe, Alphonse Lavalle ve İtalyan kategorilerinde olan yarışmada jüri üyeleri, üzümleri irilik, homojen olup olmadıkları, tadı ve görünüşüne göre değerlendirmeye tabi tuttu. Yapılan değerlendirme sonunda Atasarı kategorisinde Salih Eyli, Red Globe kategorisinde Yusuf Konuk, Alphonse Lavalle kategorisinde Samet Özek, İtalyan kategorisinde Yusuf Konuk birinci olup para ödülünü aldı. 
 

ADIMIZI DÜNYA DUYACAK
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, festivalde yaptığı konuşmada, “Osmangazi Belediyesi olarak tarım, çiftçi ve köylünün hakkını korumak ve ekonomik durumunu iyileştirip köyleri yeniden cazibe merkezleri haline getirme çalışmaları yapmaktayız. Bildiğiniz gibi bir süre önce Ovaakça’da geleneksel hale gelen 1. Siyah İncir Festivali’ni yapmıştık. Bugün burada ise altıncısını gerçekleştirdiğimiz üzüm festivali ile Karabalçık’ın adını Türkiye ve dünyaya duyurmaya çalışıyoruz. Ben bugün burada yarışan üzüm üreticilerini kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” şeklinde bir konuşma yaptı. Karabalçık Mahalle muhtarı Aydın Akın'ın davetlilere ve üzüm üreticilerine teşekkür ettiği festivalde TRT İstanbul Radyosu Sanatçısı Tuğçe Pala da sahne alarak söylediği birbirinden güzel Şarkılarla Festivale renk kattı.