Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Büyükşehir ve il adaylarımızdan açıklamadığımız 6 yer kalmıştı. Bunlardan 4'ünde Cumhur İttifakı adaylarını destekliyoruz. Aydın Büyükşehir Belediye başkan adayımızı Mustafa Savaş olarak belirledik. Muğla adayımızı da önümüzdeki pazar günü kamuoyuna açıklayacağız.

31 Ocak'ta resmi başlangıcını başlatacağız
31 Ocak'ta artık seçim kampanyamızın resmi başlangıcını da büyük aday tanıtımı ve manifesto toplantımızla başlatacağız.

Parti içinde süren yarış bir demokrasi yarışıdır. Tüm arkadaşlarımızın teşkilatımızın etrafında kenetlenmesini istiyorum.

Sıkıntılar elbette var. Ama aksaklıkların hiçbiri Türkiye'yi hedeflerinden uzaklaştıracak hususlar değildir.

Layık olanı kenara koymadık
Hizmet yarışında bayrağın kime, ne zaman devdi edileceği nasip işidir. Biz layık olanı kenara koymadık, koymayız da. Görev herkese düşebilir.

Biz Cumhur İttifakı'nı 15 Temmuz'da önce milletin gönlünde kurduk, sonrada seçimlere taşıdık.

Nuri Demirağ'ın önünün nasıl kesildiğinin bilmezsek şu anda milli Savunmada verdiğimiz uğraşların önemini milletimize nasıl izah edebiliriz?

Bakan Fidan: Razı gelmeyeceğiz Bakan Fidan: Razı gelmeyeceğiz

Demokrasi içinde iktidara gelmeyi akıllarına bile getirmiyorlar. Milletin önüne koydukları hiçbir projeleri vaatleri yok. Umutlarını Sadece şahsımın ve AK Parti’nin herhangi bir şekilde ayağının tökezlemesine bağlamışlar.

Sıkıntılar elbette var ama aksaklıkların hiç birisi Türkiye'yi hedeflerinden uzaklaştıracak hususlar değildir.

Biz teröristleri bu ülkede asla barındırmayacağız
Tüm dünyaya sesleniyorum. Ülkemize gelen bütün bu mülteciler içerisinde sadece Suriye'den değil, Irak'tan da gelenler var. Biz Keldanileri, Ezidileri, Kürtleri, Arapları ülkemizde misafir ettik. O dönemde 500 bine yakın mülteciyi misafir ettik. Şimdi de Araplar ağırlıklı olmak üzere 300 bine yakın Kürt kardeşimizi misafir ettik. Hala ediyoruz. Biz teröristlere kapılarımızı kapattık.  Biz teröristleri bu ülkede asla barındırmayacağız. Biz terörle el ele gezemeyiz. Biz teröristlerde birlikte olamayız.

YPG/PYD, DEAŞ asla yakınımıza sokulamaz. Onları nasıl çukurlara gömdüysek, sınırlarımız dışında da o çukurlara gömeriz. Zeytin Dalı'nda, Fırat Kalkanı'nda ne yaptıysak, attıkları adımları yüzlerine çaldık. Bu sıkıntıları da çözecek İdlib'i huzur ve güven beldesi haline getireceğiz."