Fatih AKKUŞ

Gergin geçen Rizespor maçı sonrası taraftarın önünde kongre kararı alan Ali Ay “O maçı ve sonrasını konuşursak işin içinden çıkamayız. Bizim geçmişe değil, geleceğe odaklanmamız lazım. Bursaspor‘u kavga dövüş, değil birliktelik kurtaracak. Aynı senaryoları tekrarlarsak kaybeden biz oluruz. Onun için camiamızı kenetlenmeye ve sağduyulu olmaya çağırıyorum. Elbette zamanı gelince konuşacağım. Ama şimdi sadece kalan maçlarımıza ve takımıma odaklandık. Camiamızdan ricam, onların da takımın yanında olmalarıdır. Bu zorluğu birlikte atlatacağız” değerlendirmesinde bulundu.

BU TAKIMI SAMET AYBABA KURDU

Çağatay Yılmaz ve Bilal Güney affedildi Çağatay Yılmaz ve Bilal Güney affedildi

Ay, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bu takımı Samet Aybaba kurdu. Sezon başında takımın başında o vardı. Ben Samet hocamın sonuna kadar arkasındayım. Hoca değişikliğinin bizleri nerelere götürdüğünü geçmişte hep birlikte gördük.” Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği ve Türkiye Bankalar Birliği olarak ortak toplantı yaptıklarını ve burada alınan kararı da değerlendiren Ali Ay, “Acı reçete yolda. Yapılandırmada faiz oranı daha belli olmadı. Önümüzdeki hafta Berat Albayrak bakanımızdan randevu talep edeceğiz. Kulüplere bir denetçi atanacak. Kimse havaya para saçamayacak. Borcumuz olmasa aslında tam şampiyon olmalık bir ortam doğacak. Kulüpler belki önümüzdeki yıl 35-40 milyon lira ile işi çevirmeye çalışacak” ifadelerini kullandı.

BU GENÇ FORMAYI KAPACAK

Milli takımlardan ayrılan Lucescu, “Genç Türkler çok iyi. Bunlardan biri Merih Demiral. 20 yaşında Sassuolo’ya gitti. Yanında Stuttgart’a giden Ozan Kabak olacak. Bursaspordan Burak Kapacak var. Türkiye’nin gelecekteki defansı bu şekilde olacak” diyerek genç Timsah’tan övgü dolu sözlerle bahsetti.