Erkan ŞEN

Türkiye Futbol Federasyonu Kadınlar 3. Ligi’nde Bursa’yı başarıyla temsil eden Kanalboyu Nilüfer Spor Bayan Futbol Takımı, 17 Ağustos’ta başlayacak olan Türkiye Şampiyonası hazırlıklarını sürdürüyor.Panayır Spor Tesisleri’ndeyeni sezona ‘Bismillah’ diyen sarı kırmızı siyahlılar, ısınma koşularıyla başladıkları ilkantrenmanı çabukluk çalışmasıyla devam ettirdiler.Antrenman sonrası gazetemize özel açıklamalarda bulunan tecrübeli teknik adam Ali Osman Gümüş, saha sıkıntısı yaşadıklarının bilgisini vererek konuşmasına başladı. “Bu kızların bir araya gelerek antrenman yapabilmeleri için öncelikle bir sahaya ihtiyaçları var” diyen deneyimli çalıştırıcı, “Osmangazi Belediyesi sağ olsun bu konuda yardımcı oluyor, ancak kendi sahamız olsa istediğimiz saatte idman yapma şansımız olacak. Antrenman yaptığımız yer için sabah ve akşam saatleri dolu olduğundan biz ne yazık ki öğle sıcağında antrenman yapıyoruz. Bunun sakıncalı olduğunu söylemek mümkün” değerlendirmesinde bulundu.

HEDEFİMİZ ŞAMPİYONA

Bilecik’te yapılacak olan Türkiye Şampiyonası’nın hazırlıklarını hız kesmeden sürdürdüklerini kaydeden Gümüş, programın gün geçtikçe ağırlaşacağının da bilgisini verdi. Katılacakları şampiyonada grubu geçmek adına mücadele vereceklerini ifade eden deneyimli çalıştırıcı, “Destekler sürdüğü ve arttığı sürece bu takımı daha üst liglere taşıyacağımıza eminiz. Bursa’da tek takım kaldık diyebilirim. Aslında 3 takım var, ancak o kulüpler de bir türlü organize olamıyorlar. Bunun nedeni de altyapılarının yetersiz olması. Biz ise şükürler olsun ki 4 senedir meyvelerini topluyoruz gençlere yaptığımız yatırımın” ifadelerini kullandı.

Elimizde sadece sevgi var

Kulübün kurucu başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Necmi Tayfur ise şu açıklamayı yaptı: “Elimizden geldiği kadar kızlarımızı yetiştirmeye çalışıyoruz. Geçtiğimiz sene ligi 5. sırada tamamladık. Bize göre çok iyi, ama destekler olsa daha iyi olur diye düşünüyoruz. İçilen sulardan tutun da binilen servise kadar hep kendi çabalarımızla oluyor. Öncelikle kulübümüze bir yer lazım. Bu istekler tesis ve servislerle devam ediyor, çünkü bu çocuklar bizim geleceğimiz. Bizim elimizde sadece sevgi var ve sevgiyle mücadele veriyoruz. Biz bu çocuklara spor yaptırırken, derslerini ihmal etmemesini de sağlıyoruz. Anlayacağınız dolaylı yoldan biz eğitime de katkı sağlamış oluyoruz. Yetkililerin bu mücadeleye destek çıkmasını ve zaman kaybetmeden harekete geçilmesini arzu ediyorum.”