İzzet GÜNAY
Soğanlı Kanal Boyu Nilüfer Spor son günlerde bayan futbol takımıyla gündemde. Alacahırka Spor Başkanlığı’na yeni seçilen Hülya Zeytun Çilingir ile bir araya gelen Başkan Eyüp Bozkuş ve antrenör Ali Osman Gümüş,gazetemize önemli açıklamalarda bulundular. Sorunları çok... Kendilerine ait tesisleri yok. Yetkililerden rica ediyorlar. “Lütfen artık sesimizi duyun” diye… Başkan Bozkuş yaptığı açıklamada, “1978 yılında kurulduk. Soğanlı Gaziakdemir, Alemdar, Sırameşeler mahalleleri gençlerine hitap etmekte ve onların sorunlarını spor aracılığı ile çözmeye çalışıyoruz. 1980 yıllarında Osmangazi Belediye Başkanı rahmetli Basri Sönmez tarafından kanal caddesi üzerinde yapılan kulüp lokali ayakta kalmamızı sağlayan en büyük destek olmuştu. Daha sonra Hilmi Şensoy tarafından kanal  ıslah çalışması nedeniyle lokalimizin yıkılması ile kulübümüz zor durumlar yaşadı ve bu sorunlar halen artarak devam ediyor” dedi.

Bursaspor: "TFF, sizleri göreve çağırıyoruz" Bursaspor: "TFF, sizleri göreve çağırıyoruz"


LÜTFEN LOKALİMİZİ GERİ VERİN 
“2009 yılından sonra Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar tarafından Soğanlı Spor Tesisi ve akabinde yanında yapılan bize ait lokal ile gençlere hizmet ettik ancak Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi ile spor tesisimizin yıkılması sonucunda kulübümüzün tesisi ve lokali iptal oldu ve halen kulübümüzün lokali ve yeri yoktur” diyen Bozkuş,“Soğanlı Mahallesi Bursa’nın en büyük mahallelerinden birisi. Kentsel Dönüşüm ile Bursa’nın yüz akı ve bu çalışmalar halen devam ediyor fakat bir lokalimizin olmaması bizleri çok mağdur ediyor. Geçtiğimiz seçimler öncesi mahallemize ziyarette bulunan birçok yöneticimizde aynı görüşü belirttiler ve bizlere söz verdiler” ifadelerini kullandı.


BOSTANCI SİTELERİ ALTI MÜSAİT
Bozkuş şöyle devam etti: “Geleceğimizin teminatı olan bu gençleri, velilerini bir araya toplamak, kitap okumalarını, birlikte hareket etmemizi, her şey bir tarafa küçükte olsa kulübümüze maddi anlamda destekte olacak olan en büyük önceliğimiz bir lokal. Bu ziyaretlerde AK Parti Bursa vekilimiz Refik Özen başta olmak üzere, tüm protokol bizlere hak veriyor, söz veriyor ama halen bu sorunu çözemedik. Mahallemizde Ali Bostancı sitelerimizin altında Belediyemize ait çok müsait yerler var. Bunlardan birisinin bizlere lokal olarak tahsis edilmesi en büyük ihtiyacımızdır. Lütfen artık duyun sesimizi” değerlendirmesini yaptı.
SOYUNMA ODAMIZ BİLE YOK
Antrenör Ali Osman Gümüşise şöyle konuştu: “Bursa’da Türkiye 3.Ligi’nde oynayan bayan futbol takımımız ve amatör 2. Liginde mücadele eden erkek takımımızla birlikte, tüm yaş gruplarında bayan ve erkek sporcularımız mücadele etmektedir. Bayan futbol takımımız Türkiye Şampiyonası’na katılım sağlamıştır. Türkiye’de ilk 16 takım arasına kalmıştır. Bayan futbol takımının çalışmalarını Soğanlı sahasının soyunma odaları uygun olmadığı için kullandığımız Panayır futbol sahasına gidiyoruz. Oraya ulaşmak için kullandığımız servis ücretleri bize aylık 2000 TL’yi aşkın bir maliyet yüklemektedir. Belediyemizden Soğanlı Sahası’nın kızlarımız için uygun hale gelmesini veya Merinos Sahası’nı bize açmalarını istiyoruz. Bu konuda İl Gençlik Spor Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyemiz, Osmangazi Belediyesi’nin gerekenleri yapmalarını bekliyoruz. Bu zor şartlarla  beraber kız takımı 3. lige katılmak zorunda. Kulübümüzün hiç kalıcı bir geliri yoktur. Bu kadar fedakarlık yaptığımız ve sınırlı imkanlarla ayakta tuttuğumuz Bursa’nın bu güzel ve konum olarak da önemli bir yerde bulunan soğanlı mahallesindeki spor kulübümüze ait ne lokalimiz ne de çalışacak sahamız vardır. Kendimize ait yerimiz olduğu zaman kendi ayaklarımız üzerinde durabilecek ve bayan futbol takımımız da 2. Lig’e çıkacaktır.” 
DUYARLI YÖNETİCİLERE SESLENİYORUZ
Başkan Eyüp Bozkuş ve Antrenör Ali Osman Gümüş son olarak “kulübümüz ayakta kalmak için yetkililerden kulübü temsil edebileceğimiz bir lokal, spor tesisi, ayrıca maddi-manevi destek beklemektedir” diyerek,“Kanalboyu Nilüfer Spor Bayan Futbol Takımı kurulduğu 2014 yılından itibaren ilk yılında U-15 yaş grubunda ikincilik, 2015-2016 sezonunda ligini altıncı ve bir sonraki sezon beşinci, 2017-2018 sezonunda Play-Offlarda yarı final oynamıştır. Bu güne kadar bizleri yalnız bırakmayan Necmi Tayfur Başkana, yardımlarını esirgemeyen İlhami Görücü’ ye ve Ahmet Sağlam’a, ASFK Başkanı Osman Kılıç’a, Cemal Vardar’ a, sponsorlarımız Elegans Düğün Salonları, Kirmasti Kervan Mobilya, Tokar Erkek Kuaförü, Filiz Çelik Alpeda Osman Çelik, Kumova Restaurant, Emirhan Yapı PVC Doğrama işletme, kurum ve kişilerine sonsuz şükranlarımızı sunuyor, duyarlılıkları için ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.