İzzet GÜNAY

Bursa Mali Müşavirler Meslekte Dayanışma ve Birlik Grubu Başkan Adayı Asım Karaman ve ekibi yarın yapılacak genel kurul öncesinde iftar yemeği düzenledi. Grubun geleneksel hale gelen iftar programı Çırağan Club’te gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu programda konuşan Karaman, “Yıllık geleneğimiz olan, etrafında umutlarımızı, sevinçlerimizi, dayanışmamızı, birliğimizi paylaştığımız iftar programımıza katılan tüm davetlilerimize teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi. İftar programına mali müşavirlerin TBMM'deki sesi MHP Konya Milletvekili Esin Kara da katıldı. Kara, TBMM'ye sunmuş olduğu ve yakın bir zamanda Meclis görüşmesine açılacak olan mesleki sorunları ve yeni kazanımlara ilişkin kanun teklifi hakkında ayrıntılı bilgileri verdikten sonra, yeni dönemde grubun BSMMMO seçimlerinden başarı ile çıkması ve mesleki meseleler hakkında iş birliği içinde çalışılacağı yönündeki beklentilerini paylaştı.

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti

HEP BERABER ÇÖZÜM BULALIM

İftar Programına katılan Ak Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu yaptığı konuşmada; mali müşavirlerin önemli sorunlarından arabuluculuk hakkı, KDV oranının %8’e indirilmesi ve poşet beyannamesi konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduğunu beyan ederek, “Gelin bu işleri birlikte çözelim” dedi. Çavuşoğlu, BSMMMO seçimlerinde Meslekte Dayanışma ve Birlik Grubu’na başarı dileklerini iletti. İftar programına katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise; mali müşavirlik mesleğinin zorluklarını dile getirerek, yeni dönemde BSMMMO seçimlerinin kazanılması halinde, seçilen yönetimin başarılı işlere imza atacağına olan inancını dile getirdi. 

SORUMLULUKLARIMIZIN BİLİNCİNDEYİZ

Meslekte Birlik ve Dayanışma Grubu adına konuşan Başkan Adayı Asım Karaman ise yaptığı konuşmada, “Meslekte Dayanışma ve Birlik Grubu tüm sorunların çözümü olacak. 25 Mayıs tarihinde yapılacak bir Olağan Genel Kurul var. Ekip arkadaşlarımızla çıktığımız demokrasi şöleninde mesleki sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Meslektaşlarımızın, mesleği ifa ederken yaşadığı sorunlarla dertlenen, mesleki kazanımlarını korumayı ve kollamayı, yeni ufuklar açmayı vazife kabul etmiş olup, ülke sorunlarına milli, manevi ve sosyal alanda ki meselelere karşı da duyarlı ve dinamik duruşumuzla hazırız. Mali Müşavirler Meslekte Dayanışma ve Birlik Grubu 30 yıldır, muhasebe mesleğine hizmet edenlerin yanında. Tüm sermayesi emek ve bilgi olan mali müşavirler, mesleğimizin 12 temel ilkesinin tüm faydalarını, ülkemizde iş dünyasının, ekonomi ve iktisadi hayatın kullanımına sunma sorumluluğunu büyük bir özveriyle yürütmektedir ancak buna karşılık meslektaşlarımızın sorunları ve soruları her geçen gün daha da artmakta, ağır iş yükü ve yığın yığın angaryalar karşısında, hayat standardı ve yaşam kalitesi düşmektedir. Özünde, Maliye Bakanlığı’nın daha sağlıklı vergi toplamasına yönelik hazırlanan meslek yasamız, günümüz koşullarında ihtiyaca cevap verememekle birlikte, meslektaşlarımızı devlet kurumları ile mükellef arasına adeta sıkıştırmaktadır. Biliyoruz ki seçimli genel kurullar yeni hedeflere, yeni umutlara doğru uzanan yolun başlangıç noktasıdır. Bu manada mesleğimizi ve odamızı, seçim beyannamemizde belirlediğimiz hedeflere, basiretle, beceriyle, başarıyla taşımaya inançlı ve kararlıyız” değerlendirmesinde bulundu.



KARAMAN’DAN TEŞEKKÜR

Karaman, “Geleneksel iftar yemeğine katılan Ak Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, meslektaşımız MHP Konya Milletvekili Esin Kara, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş ve
Ak Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Vatan Partisi İl Başkanı, Başkan Yardımcısı ve yöneticilerine,
Bursa Vergi Dairesi Başkanı ve Grup Başkanlarımıza,
SGK İl Müdürümüze, Bursa YMM Odası Başkanı ve Yönetim Kuruluna, eski oda başkanıma, TÜRMOB Denetleme Kurulu ve TÜRMOB kurul ve komisyon üyelerimize, Uludağ Üniversitesi öğretim görevlilerine, Türkiye Meslekte Birlik Platformu başkan ve yöneticilerine, İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Çanakkale, Balıkesir, Kütahya illerimizin Meslekte Birlik Başkan ve yöneticilerine ve bu ortamı bizlerle paylaşan tüm Yeminli Mali Müşavir ve Mali Müşavir meslektaşlarıma grubum ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum” dedi. İftar programında günün anısına davetlilere çeşitli hediyeler takdim edildi.