Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. Meydandan toplanan kadınların araç konvoyunu Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcıları Turgay Erdem, Yalıçın Işıkyıldız ve Bukle Erman uğurladı. Kadınlar uzun araç konvoyuyla FSM Bulvarı, Ataevler, Uğur Mumcu ve Ahmet Taner Kışlalı Bulvarlarından geçerek Nazım Hikmet Kültürevi’ne ulaştı. Atılan sloganlar ve ellerindeki dövizlerle kadına şiddeti kınayan kadınlar, birlik beraberlik mesajları da verdi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in eşi ve Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey ve Nilüfer Belediyesi personeli ile Nilüfer Kent Konseyi gönüllülerinin de yer aldığı araç konvoyuna çevredekiler de alkışlarla destek verdi. 

Nazım Hikmet Kültürevi’nde toplanan kadınlar basın açıklaması yaptı. Kadınlar adına açıklama yapan Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Cevriye Coşkun Kayış, 8 Mart’ın önemine dikkat çekti. 8 Mart’ın kadınların dayanışma ve mücadele günü olduğunu ifade eden Kayış, “8 Mart birleşmek, çoğalmak günüdür. 8 Mart, eşitlik, özgürlük ve insanca bir hayat için mücadele eden, direnen kadınların hikayesidir. Bu yıl da, dünyanın dört bir yanında milyonlarca kadınla birlikte yine alanlardayız. Dayanışmayla büyüttüğümüz mücadelemizde birbirimize güç katıyor, hayatı örgütlemeye devam ediyoruz. Bu ülkede kadın olmanın ağırlığını her gün yaşamaktayız” diye konuştu. Yapılan basın açıklamasının Nazım Hikmet Kültürevi’nde Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Güzide Elitez ve Bursa Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanı Avukat Nazlı Ceren Şendoğan tarafından gerçekleştirilen panele katıldı. 

Bursa Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanı Avukat Nazlı Ceren Şendoğan da kadın hakları sunumu gerçekleştirdi. Şendoğan, kadınların maruz kaldıkları şiddet karşısında hangi yollara başvurmaları gerektiği konusunda bilgiler verdi. Panelin sonunda Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Güzide Elitez ve Bursa Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanı Avukat Nazlı Ceren Şendoğan’a Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına teşekkür ederek plaket verdi.