Özlem ATAÇ 

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD), gerçekleştirdiği basın toplantısında çalışmalarını ve projelerini anlattı. Sheraton Bursa Hotel’de gerçekleştirilen toplantıda 2020 gündemi, projeler ve 11. BUİKAD Ödül Töreni hakkında açıklamalar yapıldı. ‘İş Yaşamında Başarılı Kadın’ ödül töreni için bir araya geldiklerini söyleyen BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eroğlu, il olarak BUİKAD projeleriyle ilgili bilgi verdi. Eroğlu, “140 tane aktif iş kadınından oluşan bir dernek, bunların yüzde 70’i girişimci yüzde 30’uda profesyonel olarak aramızda. Biz iş yaşamında kadın sayısını artırmayı, ekonomideki kadın gücünü artırmayı ve iş hayatında kadının önüne çıkan engelleri kaldırmayı hedefliyoruz. Bütün yaptığımız etkinlikler, organizasyonlar ve eğitimler bu payda da toplanıyor” dedi.

KIZ ÖĞRENCİLERİN HAYATINA DOKUNUYOR
Bursa’da guru duyulan noktalama projesiyle Bursa’daki üniversitenin 3’üncü ve 4’üncü sınıfında okuyan kız öğrencilere kariyer koçluğu yaptıklarını belirten Eroğlu, “Son dört senedir bu öğrencilere küçük hap eğitimler veriyoruz, bu eğitimler CV hazırlama, mülakat teknikleri, itibar yönetimi, paramı yönetebiliyorum, mülakat simülasyonu… Aynı zamanda küçük yabancı dil sohbetleri gerçekleştiriyoruz ki öğrencilerimizden geri dönüşler de genellikle pratik yabancı dilde sorun olduğunu öğrendik, bununla ilgilide böyle bir eğitim planladık. Bu sene 11’incisini gerçekleştiriyoruz ve şu ana kadar 400’den fazla kız öğrencinin hayatına dokunmuşuz. Havuzumuzdan aldığımız bilgilerle de 400 kız öğrencinin ortalama yüzde 60’nın iş hayatında olduğunu görüyoruz. Kadının iş gücüne katılımının Türkiye’de ortalama yüzde 34’lerde olduğunu düşünürsek bu sayı bizim bu projeden oldukça önemli çıktılar aldığımızı gösteriyor” diye konuştu. 

3 AVRUPA HİBE PROJESİ
3 tane Avrupa Birliği hibe projesi yürüttüklerini belirten Eroğlu, “Avrupa Birliği Hibe Projesi’nin bir tanesi Bursa Valiliği önderliğinde, bir diğeri SGK İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve birde KAGİDER koordinatörlüğünde yürütülüyor. Valilik ve SGK olan uluslar arası projelerdir. Bunların 3’ününde yine ortak paydası kadının iş gücüne katılımını artırmak ve girişimci kadın sayısını artırmak. Aynı zamanda BUİKAD Global Kompak Küresel İlkeler Sözleşmesi imzacısı… Bununla ilgili yaklaşık 4 sene önce BUSİAD Yeşim Tekstil ve BUİKAD İcra Kurulu’nu oluşturduğu kadını güçlendirme platformunu kurduk. Bu platformun amacı ise webs ilkelerine kadının güçlendirme prensiplerine, Bursa’daki tüm sanayiye yaymak. Şu ana kadar 31 şirketi webs imzacısı yapıp bu platforma üye yaptık. İyi örnekleri bu sayede birbirimizden görerek diğerleri de bu örnekleri kendi işyerlerinde uygulamaya çalışıyorlar” değerlendirmesinde bulundu. 

8 KATEGORİDE ÖDÜL
Oya Eroğlu, gerçekleştirecekleri ödül töreniyle ilgili olarak ise şöyle konuştu: “İş Yaşamında Başarılı Kadın Ödül Töreni, artık marka haline gelmiş bir organizasyon. Kadınlara, 8 kategoride ödül vereceğiz. Amacımız esasında birinci seçmekten öte takdir edilmesi gereken kadınları sahneye çıkarıp alkışlamak ve hepimize cesaret aşılamasını sağlamak. Gelen adayları değerlendiren ödül komitemiz, gerekli kuruluşlardan görüşleri alıyor ve kendi görüşünü yönetim kuruluna sunuyor. Kurul kararıyla ödül alacaklar belirleniyor.”

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti