Fatih AKKUŞ

Bursaspor deplasmanda herkesin beklentisinin aksine oldukça iyi bir maç çıkardı. Hatta adalet terazisi İstanbul’da şaşmamış olsaydı bugün 3 puanı konuşuyor olacaktık ancak ben maçtan ziyade artık bazı şeylerin değişmesi için tribünü konuşmak istiyorum. Her İstanbul deplasmanında senelerdir bazı polislerin Bursaspor düşmanlığı giderek artıyor. Cumartesi akşamı Kadıköy’de yaşanan olaylar herkesin malumu. 3 Bursaspor taraftarı yere yatırılıyor ve ara kapılar kilitleniyor. Diğer taraftarın olaya müdahale etmesi gibi bir durum söz konusu bile değilken, bu 3 taraftar 4 polis memuru tarafından 10 dakika boyunca öldüresiye dövülüyor. O esnada başka bir polis memuru, olaya müdahale etmeye çalışan taraftarın yanına geliyor “Çıkışta bu stadyumdan sürünerek çıkacaksınız” diyerekağıza alınmayacak küfürler ediyor. Bunların hepsi de amatör şekilde kameraya alınıyor. Şimdi ben bunu okuyan herkese soruyorum “Bir kolu olmayan ve tek amacı her zaman tribün bütünlüğünü sağlamak olan Mehmet Güzelsöz size ne yaptı?” Bunu çıkıp açıklamayan da en büyük vatan hainidir.

MEMUR AÇIĞA ALINDI        

Bunu yapan memurlardan birisi açığa alındı ve idari soruşturma başlatıldı. Diğer 3 memur içinse sadece soruşturma açıldığı edinilen bilgiler arasında. Gidilecek İstanbul deplasmanlarında polis memurları Bursaspor taraftarına nasıl davranacak? Maç bitmiş dışarda taraftarın çıkmasını bekliyorum ve oradaki İstanbul Spor Şube polislerinden bir kaçının “Amirle konuşalım sabaha kadar ezelim, çıkarmayalım” demelerini kulaklarımla duydum, canlı canlı şahit oldum. Ardından zaten Bursaspor taraftarı gece 01:25 civarı çıkarıldı. Onca saat bekletilen taraftar içerde de tabi 30 dakika boyunca polis müdahalesiyle karşı karşıya kaldı. Seneler önce yine Kadıköy deplasmanında insanlık dışı bir kordon uygulaması yapılmış, taraftar saatlerce coplanmıştı. Bu arada aynı polis memuru yine geçtiğimiz yıl Galatasaray maçında bizlere, Beşiktaş maçında ise Antalyaspor tribünlerinden Metin kardeşimize saldıran isimdir.ONLAR GELMEDEN GİTMİYORUZ

Bursaspor Başkanı Ali Ay ve yöneticilerin maç bittikten sonra açıklamalarını yapıp gitmeleri beklenirken, armaya olan sevdalarını gösterdiler. “Biz gözaltındaki taraftar salıverilmeden ve hastanedeki taraftarımızı almadan gitmiyoruz” diyerek rest çekti yeşil beyazlı takımın yönetimi. Ardından taraftar otobüslerinin gelmesine rağmen taraftarda aynı tavrı koyunca, gözaltındaki taraftarlar derhal getirildi ve kafile hep birlikte stattan ayrıldı. Bu arada stadyum dışında da ciddi bir güvenlik önlemi vardı. Ben şimdi sadece şunu düşündüm. Dün gece “Biz sizin copunuzu, gazınızı yemeye razıyız. Siz yeterki şehit olmayın” diye slogan atıp pankart açan bir taraftara bunu yapan zihniyet nasıl olurda polis teşkilatının içerisinde yer alır?

Bu sistem çok can yakar

Bir sistem geliştiriyorsun ve kamera detaylarıyla maçı takip eden 10 hakem koyuyorsun güven duyalım diye ancak daha sonra bir pozisyonda zırt penaltı çalıyor hakem. Bursaspor itiraz ediyor ve sadece kulaklıktan dinliyorsun izlemek bile zor geliyor. Yapılan faulün ardından gol atılıyor, Bursasporlu futbolculardan itiraz geliyor izlemiyorsun bile. Daha sonrasında ise Bursaspor ataktayken yerde kalıyor futbolcu beyaz noktayı gösteriyorsun. Fenerbahçeliler itiraz ediyor ve bir anda “Hayır penaltı değilmiş” diyorsun. Hadi hepsi tamam, buraya kadar anladık. Kardeşim pozisyona korner veriyorsun, hatta itiraz eden Aziz Behich de sarı kart görüyor… 1 dakika sonra kulaklıktan üflüyor VAR’ın başındaki Ali Palabıyık: “Hocam pozisyon penaltı.” Dinledikten sonra diyorsun ki “Bunu izlemek istiyorum” koşarak gidiyorsun sistemin başına. Herkesin gördüğü, VAR’ın bile penaltı dediği pozisyona “Hayır değil” diyorsun. Peki, herşeye 1 kişi karar verecekti ve düzen değişmeyecekti de ne diye bu sistemi getirdiniz? Bursaspor yenilmedi beyler; hakkıyla maçı kazandı. Krallar gibi mücadele etti. Bu takım bu futbolunu oynasın yeter. Sağlam bir forvet ve orta saha ile çok can yakacak Timsah.

SAİVET BURSASPOR’DA

Transfer çalışmalarını titizlikle sürdüren Bursaspor, yıldız futbolcu Henri Saivet’le anlaştı gibi. Hatta Saivet’in Fenerbahçe-Bursaspor karşılaşmasını tribünden takip ettiği edinilen bilgiler arasında. Yönetime transfer baskısı yapan taraftar, takıma dâhil edilecek isimlerle kadronun daha iyi duruma geleceğini savunuyor.