İzmirliler, Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun açıkladığı kabinede İzmir Milletvekili Binali Yıldırım´a da yer vermesini memnuniyetle karşıladı. Kimi vatandaşlar çok mutlu olduklarını belirtirken, kimi Cumhuriyet Halk Partili (CHP) vatandaşlar da Yıldırım´ın çok çalışacağını ancak İzmir için daha özverili olması talebinde bulundu.

“AK PARTİ GERÇEKTEN ÇALIŞIYOR”

CHP´li olduğunu ancak AK Parti´nin ve Binali Yıldırım´ın çalışmalarını takdir ettiğini belirten Sadiye Kaya, “İnşallah güzel şeyler yapar, onu bekliyorum. Çünkü AK Parti çalışıyor bunu biliyorum. AK Partili değilim, CHP´liyim ama AK Parti´nin çalıştığını biliyorum. Beklentilerimiz çok, İzmir´in çok eksiklikleri var. İzmir gelişmemiş bir köy halinde ve İzmir´e güzel şeyler yapsınlar istiyorum. Yollarımız, her yer kazılıyor kapanmıyor, çocuklar düşüyor. Suyumuzda katı atıklar var, bunu düzeltsinler. Özellikle su faturalarını düzeltirlerse çok seviniriz. Çok fazla vergi ödüyoruz, bundan çok yakınıyoruz. Umudum var. Bir CHP´li olarak AK Parti´nin gerçekten çalıştığını biliyorum. Ama kendilerine daha fazla çalışıyorlar. Biraz kendilerine değil de dışarıdakileri de düşünerek çalışsınlar lütfen” dedi.

“ÇOK İYİ BİR TERCİH, DEĞERLİ BİR İNSAN”

Binali Yıldırım´ın bakan olmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Asım Kuçur de “Mutlu oldum, çok değerli bir insan. Çok iyi bir tercih ama İzmir için iyi bir şey değil. Çünkü İzmir kıymetini bilemedi Binali Beyin. Yollar berbat, rezillik. Ailesiyle bile sokağa çıkmaya çekinir insan İzmir´de. Birçok şey yapacaktır ama fırsat vermiyorlar Binali Beye. İzmir için değerli bir insan ama bunun kıymetini bilemediler. İzmir için beklentim ne olabilir ki ufacık bir yağmurda biliyorsunuz rezillik had safhada. Altyapı sorunu var, kentsel dönüşüm deseniz hâlâ İzmir´de yok. Özellikle Binali Bey kentsel dönüşüme el atarsa daha iyi olur” diye konuştu.