Yeni gelişen teknoloji ve tekniklerle birlikte estetiğe gösterilen ilginin giderek arttığını belirten uzmanlar, kişilerin iz kalmadan estetik ameliyat olma imkanlarının bulunduğunu söyledi. Cerrahi işlemlerin geçmiş yıllardan beri kişiler tarafından izlerin kalmaması yönünde isteklerinin olduğunu ifade eden Özel Hayat Hastanesi KBB Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Osman Atmaca, “Buna göre kesi yöntemleri ve dikiş yöntemleri uygulanır. En sık uygulanan alın germe operasyonun ve endoskopik kaş kaldırma yönteminde saç içerisinden portlarla giriş yapıldığı için görünür bir iz kalmaz. Gözün altı ve gözün üstündeki cerrahilerde ise oradaki doğal kıvrımlara ve çizgilere paralel bir kesi yaptığımız için bu izlerde görülmemektedir. Genellikle bu tür cerrahi operasyonlarda kişi, ortalama 1 hafta gibi kısa sürede de normal yaşantısına dönebilir” diye konuştu.

Op. Dr. Osman Atmaca, “Bu operasyonlar için basit çözümler olduğunu gibi cerrahi çözümlerde bulunmaktadır. Basit çözümler olarak günlük pratikte uygulanan botoks ve dolgu yöntemleri kullanılır. Daha uzun etkili olanlar ise cerrahi işlemler gerekmektedir. En çok ise yaşlanma etkilerini ortadan kaldırabilmek için kaş kaldırma, alın ve şakak germe çok önemli yer tutmaktadır. Üst göz kapağı ve alt göz kapağı estetiği, gözün altındaki torbaların ve sarkmaların düzeltilmesi, yanaktaki çöküntülerin yüz germe ile düzeltilmesi, yüzdeki doku kaybının ortadan kaldırılabilmesi için yağ enjeksiyonları da uygulanmaktadır” dedi.

Yüz estetiğinde herhangi bir yaş sınırlaması olmadığına dikkat çeken Atmaca, “Genç insanlarda da bir takım kaş ve yüzündeki sarkmaları düzeltilmektedir. Tabi ki bu daha çok ileri yaş uygulamaları olarak görülebilir. Göz çevresi ve yüz germe gibi işlemler ise ileri yaşların tercihi oluyor. Genç yaşlarda da hastanın genetiğine ve çevre şartlarına bağlı bu tip cerrahi işlemlere ihtiyaç duyan kişilerde oluyor” şeklinde konuştu.