İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığınca, 20 Ocak 2017’de Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan roketatarlı saldırı ile 21 Ocak 2017’de Esenyurt’ta resmi polis aracına yapılan bombalı saldırılara ilişkin yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı.

REKOR CEZA İSTEMİ

Soruşturma savcılığı emniyet binasına saldırdıktan sonra olay yerinden kaçan ve ertesi gün Esenyurt’ta resmi polis aracına terör eylemi gerçekleştiren DHKP/C’li terörist Şerif Turunç’u, yine 20 Ocak’ta AK Parti İl Başkanlığı'na atılan roket saldırısından sorumlu tutmadı. Her 3 olayı da birbirleriyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle beraber yürüten savcılık, AK Parti İl Başkanlığı’na yönelik yapılan saldırıda Şerif Turunç’un rol almadığı gerekçesiyle bu soruşturmayı ayırdı. Parti binasına saldıran kişi olduğu belirlenen ve olayın akabinde ölü olarak ele geçirilen teröriste ilişkin soruşturma devam ediyor. Savcılık, ölen teröristin gerçekleştirdiği eylemle bağlantılı olabilecek kişi ya da kişilere yönelik araştırmasını sürdürüyor.

Savcılık, şüpheli Şerif Turunç’un 3 kez “Tasarlayarak kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle olası kastla öldürmeye teşebbüs”, 2 kez “Genel güvenliğin tehlikeye sokulması”, 2 kez “Devlet malına zarar vermek”, “Cebir ve şiddet kullanarak T.C. Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “İzinsiz roketatar silahı taşımak”, “Örgüt faaliyeti çerçevesinde silah ve patlayıcı madde bulundurmak, kullanmak”, “İzinsiz niteliksiz silah taşımak”, “Yetkili makamlardan izin almaksızın patlayıcı madde nakletmek veya muhafaza etmek”, “Sahte nüfus cüzdanı düzenlemek”, “Başkasına ait kimlik bilgilerinin kullanılması” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 84 yıldan 149 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Şüpheli Şerif Turunç 27 Ocak 2017’de çıkarıldığı mahkemede her iki eylemi kendisinin gerçekleştirdiğini kabul etmişti. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinde sorgulanan Turunç, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.