Erkan ŞEN

İnşaat sektörünün öncü firmalarından Alpiş Group, Aden House projesiyle İstanbul Caddesi üzerinde atıl kalan bölgenin çehresini değiştirmeyi planlıyor. 300 milyon TL’lik yatırım toplamda 26 bin 500 metrekare alanı kaplayacak. 690 dairenin yer alacağı proje kapsamında açılacak 22 işyeri de istihdama katkıda bulunacak. Bursa’yı birçok konuda rahatlatacak dev yatırımın temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa Milletvekilleri Zekeriya Birkan, Hüseyin Şahin ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

Şehri rahatlatacak proje

Programın açılış konuşmasını yapan Alpiş Group Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Karaalp, bölgeye yakışmayan bir görüntünün hakim olduğunu ve bunun Bursa’ya yakışmadığını dile getirdi.  Gerçekleştirilecek projeyle çok sayıda insanın kolaylıkla ev sahibi de olacağına vurgu yapan Karaalp, “Büyükşehir Belediyesi'ne yaptığımız müracaatla, Kentsel dönüşüm çalışmasını da göze alarak yeni bir proje geliştirmek istediğimizi Belediye Başkanımıza beyan ettik. Bölgede 26 bin 500 metrekare alanı kapsayacak projemiz ve yaklaşık 110 bin metrekare kapalı olacak burada. Ticari alanlarımız 2 bin 500 metrekare yer kaplayacak. İsteğe göre 690 daire yer alacak. Bu projeyi geliştirirken bölgenin ihtiyaçları konusunda hareket ettiğimizi dile getirmek istiyorum öncelikle. Hemen karşımızda Uludağ Üniversitesi'nin bir bölümü var ki burada yaklaşık 1800 öğrenci eğitim almakta. Bu evlatlarımız her gün Görükle'ye gitmektedir ve bu nedenden dolayı toplu taşımaya yük binmektedir" diyerek projenin Bursa'yı rahatlatacağını ifade etti. Yapılan yatırımlardan sonra bölgenin çok cazip bir hale geleceğini söyleyen Karaalp, projeye dahil 13 bin metrekare yeşil alan bırakılacağının da bilgisini paylaştı.

Tarihimizden güç alıyoruz

İstanbul Caddesi’nin Bursa’ya yakışır bir hale geleceğini dile getirerek konuşmasına başlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise, şu değerlendirmede bulundu: “Modern Osmangazi tarihinden güç alarak daha da mükemmelleşiyor. İstanbul Caddesi bölgesinin yapılan çalışmalarla planlı gelişmesinin önü açıldı. Bölge modern bir şekilde sosyal donatı alanlarıyla insanların ihtiyacına cevap verir hale gelecek. Biz mimarinin uygulanması noktasında kamu olarak olması gereken yerdeyiz. Yani ‘Vatandaş yapılaşmasını yaptı, biz peşinden koşalım’ mantığını gütmüyoruz. Biz altyapıyı hazırlıyoruz, planları yapıyoruz, yollar açılıyor ve ondan sonra müteahhit gelip işini yapıyor. İşte, şehircilik bu.”

Atılan güzel bir adım

Hayata geçecek olan projenin şehrin girişini güzel bir hale getireceğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yenileme hareketlerinin hız kesmeden devam edeceğini vurguladı. ‘Bursa’mızın dönüşümü ve kabuk değiştirmesi için atılan güzel bir adım Aden House’ diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Altepe, “Burada gerçekten çok kötü bir görüntü vardı. Eski fabrikanın duvarları atıl biçimde durmaktaydı. Yapılan bu çalışmayla birlikte bu bölge inşa edilecek güzel bir siteyle yeni bir görünüm kazanacak” ifadelerini kullandı.

OTOPARK SORUNU BÜYÜK

Bursa’nın en büyük sorununun otopark sıkıntısı olduğuna değinen Altepe, “Önümüze gelen projelerin şehre değer katacak projeler olması bizi çok sevindiriyor. Mesela bu sitede 690 konut yapılacak; normalde burada mecburi olan otopark sayısı 230, ancak şuan burada 1000 otopark yapılmakta. İşte, bu bile bu şehrin yenilenmesi için çok büyük bir adım. Biz Bursa’yı yenilerken otopark sorunlarının çözümü için büyük bir mücadele veriyoruz” diyerek sözlerini noktaladı. Konuşmaların ardından edilen dualar eşliğinde temel atma butonuna basıldı.