Fatih AKKUŞ

6 Yıl sonra sahasında kardeş kulüp Ankaragücü’nü ağırlayacak olan Yeşil Beyazlılarda heyecan dorukta. Yarın 3 puan almak için sahaya çıkacak olan Timsah, hazırlıklarını sürdürüyor. Gündeme dair açıklamalarda bulunan tecrübeli çalıştırıcı Samet Aybaba, “Diğer maçlarda oynadığımız performansı sahaya nasıl yansıtırız, onu düşünüyoruz. Bir an önce buradan çıkmamız lazım. Biz proje ve plan takımı haline gelmemiz lazım. 3 maç kazandık 'tamam her şey bitti', 3 maç kaybettik 'bu işi yapamıyoruz' da diyemeyiz. Uzun soluklu, altyapıya önem veren, kulüp bütçesini doğru planlayan, sahada hedefine doğru ilerleyen bir plan yapmamız lazım. Böyle bir plan başlamışken, hepimizin buna sahip çıkması lazım. Sportif başarıyı hepimiz istiyoruz. Bu başarı gelecektir de zamanı var” değerlendirmesinde bulundu.

BAZI DEĞİKİŞLİŞKLER OLACAK

Bursaspor’un tecrübeli teknik adamı Samet Aybaba sakatlıklar olduğunu ve mecburi değişikliklere gidileceğini de söyledi. Aybaba, "Sakatlıklardan kaynaklı bazı değişimlere gideceğiz. Değişim olacak. Tunay'ın da oynama ihtimali düşük. Bazı oyuncuların mevki içinde değişiklikleri olacak. Bir kaç tane şanssızlık var, 'VAR' var. Biz 'Bu maçı nasıl kazanamadık?' diye 4 maç düşünüyoruz. Bizim de yaptığımız hatalar var. Oyuncular çok koşuyorlar, mücadele ediyorlar, herkes beğeniyor ancak kazanamıyorsunuz. İyi oynayıp 4-5 maç sonuç alamadığımız zaman sıkıntı başlıyor. Bizim oyuncular oynanan oyundan keyif aldığını görünce kendilerini farklı yere koymaya başladılar. O da rahatsızlık verici bir durum. Sivasspor maçında bunu gördük. Birey olarak bir şey yapmaya çalıştılar. 2-3 senenin en kötü maçı çıktı" ifadelerini kullandı.

GÖZLERİNİN İÇİNE BAKIYORUM

Ankaragücü maçında hem kadro dışı kalanlar hem de performans düşüklüğü ile yaşanan sıkıntılar sorulduğunda ise Aybaba, "Kadro dışı bırakmayı sonuca bağlamadık ki... Arkadaşların performansına bağlı bir karar bu. İyi giderseniz herkes yanınızda olur, kötü giderseniz herkes karşınızda olur. Futbol mantığı bu. Bazı oyuncularla ilgili şikayetlerim de var. Mesela altyapıdaki futbolcularla ilgili. Ben onların gözünün içine bakıyorum bu kadroda yer alsınlar diye... Artık zamanları geldi diye. Bir şeyler yapsın istiyorum ama içimize adapte olamadılar. Toplantı yaptım onlarla. Kendilerine çeki düzen vermeleri lazım. Uğraşıyoruz. İşimiz çok yani" şeklinde konuştu.

Osmanlı torunlarına selamlar olsun

Bursaspor’un kardeş kulübü Ankaragücü ile 6 yıl aradan sonra resmi bir maçta karşılaşacak olması iki camiaya da mutluluk veriyor. Ankaragücü Kulübü Başkanı Mehmet Yiğiner yaptığı açıklamayla bütün Bursa’ya selam gönderdi. İşte Yiğiner’in yaptığı açıklama: “600 yıl süren, dünyaya yön veren cihan imparatorluğunun ilk başkenti olan, Yeşil Türbe'si ile Ulu Cami'si ile tarihi İslam eserlerine sahip olan, Uludağ'ı, mutfağı ve sıcak kanlı insanıyla ülkemizin güzide şehri Bursa'nın güzel insanlarını ve Bursaspor taraftarını sevgi ve muhabbet ile selamlıyorum. Yaklaşık 6 yıl aradan sonra şehit Abdülkerim Bayraktar'ın mirası kardeş kulüpler Bursaspor - Ankaragücü arasındaki maçın bu hafta oynanacak olmasından dolayı oldukça mutluyum. Ülkemize ve dünyaya örnek olan ve eşi benzeri bulunmayan, sporda kardeşliğin en güzel örneğini gösteren Bursaspor ve Ankaragücü taraftarını bir kez daha yürekten tebrik ediyorum. Tüm dünyaya örnek olan bu kardeşliğin öncüsü şehit Abdülkerim Bayraktar ve Fehmizat Bayraktar'ı rahmet ve özlemle anıyorum. Hegomanyanın karşısında durarak Anadolu'ya örnek olmuş tertemiz şampiyon Bursaspor taraftarını bir kez daha selamlıyor, Cumartesi günü oynanacak olan kardeşlik maçının şölen havasında centilmence geçeceğine yürekten inanıyorum.”