ABD´de Yale Üniversitesi´nin yaptığı araştırma, işitme kaybının ve çınlamanın iş yerinde yaralanma riskini artırdığını ortaya koydu. Ear Technic Yönetim Kurulu Başkanı ve Duyma Akustikeri Mehmet Emin Ağaç, yaptığı açıklamada, araştırmanın uluslararası ´International Journal of Audiology´ kuruluşu tarafından açıklandığını belirterek 2003 ile 2008 yılları arasında 6 alüminyum şirketinde 9 bin çalışan üzerinde yapılan araştırma iş yeri ile ilgili ilginç bilgiler verdiğini söyledi. Mehmet Emin Ağaç araştırma ile ilgili şunları söyledi:

“Yüksek frekans işitme kaybına sahip ve beraberinde kulak çınlaması olanlar, kulakları normal işitenlere oranla iş kazları daha fazladır.

Yüksek frekans işitme kaybı ve çınlaması olanların diğer çalışanlara oranla %25 oranında akut yaralanmaları yaşadıkları tespit edildi.

Düşük frekans işitme kaybı ve çınlaması olanları ise, daha az tehlikeye maruz kaldıkları ancak sürekli hafif yaralandıkları tespit edildi.

Gürültülü alanlarda çalışanların mutlaka sürekli işitme testi yaptırmaları ve gürültü tıkacı kullanmaları gerekmektedir.

Gürültü ortamında çalışmak sadece çalışanlara değil aynı zamanda tedbir alınmadığında iş yerine de büyük zarar verebilir.

Gürültülü iş yerleri, işitme kaybına sebebiyet verdiği gibi çınlamanın oluşmasın da neden olur.

Gürültülü iş yerlerinde çalışmak tedbir alındığı takdirde zararsız hale getirilebilir.

Tedbirin başında; işi yerinin gürültü kaynaklarının, gürültü frekansı ve seviyesi ölçüldükten sonra, ona uygun gürültü düşürme tıkaçları kullanılabilir.

Çalışanlar bu tıkaçları kullanarak çevreden var olan sesleri rahat bir şekilde işitebilir ve iş arkadaşlarıyla konuşabilir.

Sorunu bilmek yetmiyor, çözümü aramak ve uygulamak gerekiyor. Sanayicilerimiz iş sağlığı önlemelerini alarak hem iş yerlerinin zarar etmesini engelleyecekler hem de çalışanlarını koruyacaklardır”.