Eda ÖZATA

Bursa’da bir dizi temaslarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (AKKM) düzenlenen 'Sosyal Politikalarda Gönül Adımları: Bursa'yı Dinliyoruz' programına katıldı. Programa Öznur Çalık’ın yanı sıra AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ve AK Parti Bursa milletvekilleri Bennur Karaburun ve Emine Yavuz Gözgeç de katıldı. Bursa’ya her gelişinde şehrin kendisine ayrı bir heyecan verdiğini ifade eden Çalık, “Tarihi, medeniyeti yüreğinde taşıyan kadim şehrimiz Bursa’da olmak bana ayrı bir heyecan veriyor. Uludağ kadar başı dik, alnı ak bir şehir. İnegöl kadar da alçak gönüllüdür. Alçak gönüllü olmasına rağmen alçaklara asla geçit vermeyen bir şehrimiz olmuştur. Bundan 90 yıl evvel 8 Temmuz 1920’de yaşanılan Ankara üzerine saldırıya hazırlanan Yunan kuvvetlerinin Bursa’ya gelişi ve Bursa’nın vermiş olduğu mücadele hepimiz için takdire şayandır. Tarih en acı ve en hazin olayların yaşandığı dönemlerde nasıl düşmana geçit vermediyse, bugün Türkiye’nin geçtiği zorlu dönemde de Bursa, yine düşmana, düşman gözüyle Türkiye’ye bakanlara asla izin vermeyecektir. Mehmet Akif’in bugüne kadar gelen bütün sözleri dünyanın en kahraman ulusuna sahip olan milletimizle birlikte cevabını vermiştir. Çok açık söylememiz gerekir ki; biz bu cennet vatanda yaşamanın bedelini kıyamete kadar ödemeye hazırız. Acaba sayısız düşmana mezar ettiğimiz bu topraklarda başka düşmanlar da yok olmaya hazırlar mı? Biz bu canı bu vatan uğruna, bayrak uğruna vermeye dün hazırdık, bugün hazırız, yarın da bu canı vatan uğruna vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

KUDÜS’E GÖZ DİKENLER BİLSİNLER Kİ…

“Bir kadın olarak ben diyorum ki; Peygamberi Muhammed olan bir ümmet, reisi Recep Tayyip Erdoğan olan bir millet düşmana asla boyun eğmedi ve eğmeyecek” diyerek konuşmasına devam eden Çalık, “Şimdilerde senaryolarda aktörler de değişti ama ana gaye hep aynı olmaya devam etti. Türkiye’yi parçalamak, ortadan kaldırmaktır. Gelin görün ki içimizden birileri de buna maalesef çanak tutuyor. Ama Osman Gazi ve Orhan Gazi’nin kabrini çiğneyenleri, çiğnetmek isteyenleri biliyoruz ki bir derdi var ve Kudüs bizim göz bebeğimiz, ümmetimizin ilk kıblesidir. Kudüs’e laf söyleyenler, göz dikenler bilsinler ki ümmetin vereceği çok büyük bir cevap vardır. Biz ümmet olarak güçlü bir ses çıkarmak zorundayız. Müslüman coğrafyasını gözyaşlarına boğan uluslararası güçlerin bugün yeniden Orta Doğu coğrafyasını ve Müslüman coğrafyasını gözyaşına boğmak istediklerini biliyoruz. Ama bugün Türkiye’nin lideri ve tüm Müslüman coğrafyasının bu sese kulak vermesi, Birleşmiş Milletler’in kararlarına rağmen Filistin’e daha fazla gözyaşı döktürmek isteyenlere asla izin vermeyeceğiz. Bizim en büyük hassasiyetimizin Kudüs olduğunu herkesin bilmesi gerekir. Bunları burada anlatıyorum çünkü Bursa diriliş şehrimizdir. Biliyorum ki Bursa’dan da Kudüs için yüksek bir ses çıkacak” şeklinde konuştu.

Milli ve yerli olmak herkesin harcı değil

Öznur Çalık, milli ve yerli olmanın herkesin harcı olmadığını vurgularken, AK Parti’nin kurulduğu andan itibaren uygulamış olduğu milli ve yerli politikalarla 15 yılı geride bıraktığını söyledi. “16 yıllık bir partinin 15 yıl boyunca milletimize hizmet etmek için önüne çıkan her türlü bariyeri aşarak millete hizmeti kendine hedef koyan partimizin uygulamış olduğu politikalar, milletimiz tarafından çok büyük teveccühle karşılanmıştır” diyen Çalık, konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün biz milletimizin bize 15 yıldır göstermiş olduğu teveccühe layık olma adına bir kez daha milletimizi dinlemek istiyoruz diyoruz. 2002 yılında biz milletimizin gönlüne girerek taht kurduğumuzu biliyoruz ama o gönüllerdeki yeri perçinlemek ve gönüllerinde misafir olduğumuzu bir kez daha bildirmek için illerimizi dolaşıyoruz. Tüm Türkiye’de gönül adımlarımızı atıyoruz. 15 yıl önce Türkiye neredeydi, bunu hepimizin hatırlaması gerekir. Ben bunları rakamlarla anlatmayacağım. Ama Sosyal Politikalar alanı özellikle bizim Türkiye’de ilk kez sosyal devlet anlayışını inşa etmek adına attığımız en önemli adımdır. Cumhurbaşkanımız partinin ilk kurulduğu andan itibaren ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ ilkesine riayet ederek ve cümlemizin öznesini de insan diyerek bireyin refahını yükseltmek içi çok önemli adımlar attık ve sosyal devleti inşa etmek Sosyal Politikalarda adımlarımızı attık.”

OECD’nin yıllardır yapamadığını 15 yılda yaptık

Adaletsiz dağılımı ortadan kaldırmak için bireyin refahını baz aldıklarını kaydeden Çalık, “Sadece engelliler, yaşlılar, kadınlar değil, en üst gelir grubu ile en alt gelir grubu arasındaki adaletsiz dağılımı ortadan kaldırmak için bireyin refahını baz aldık. Bireyin refahı ile birlikte kadının, ailenin refahı en önemli hedeflerimizdir. Uygulamış olduğumuz sosyal politikalarla birinci hedefimiz sosyal adalettir, ikinci hedefimiz sosyal refahı sağlamaktır. Bu vesileyle 15 yıl boyunca sosyal adaleti sağlamak adına uluslararası kuruluşlarda çok net Türkiye’yi örnek alacak şekilde göstergelerle cevap vermiştir. Türkiye’nin 15 yılda kat ettiği yol OECD ülkelerinin yıllardır kat edemediği yoldur. Ama buna rağmen biz yaptıklarımızın ne olduğunu biliyoruz. Bundan sonra yapacaklarımızla ilgili 2023 hedeflerimizi belirlemek üzere illerimize gidip sosyal politika alanlarında bizden beklentilerini dinleyip görmek istiyoruz. Esasında bir eczacı olarak Türkiye’de sosyal politikaların fotoğrafını çekmek istiyoruz. Özellikle Bursa’da sosyal politikalarla ilgili teşhis, tedbir ve tedavilerimizi sizlerle beraber yapmak istiyoruz” açıklamalarında bulundu.

EVDE BAKIMA 5 KATRİLYON

“Engellilerimizle ilgili sadece tek cümle ve bir rakam söyleyeceğim” diyen Çalık, sözlerine şöyle son verdi: “İlk kez AK Parti iktidarı döneminde uygulamaya geçirilen evde bakım hizmetlerimiz var. 521 bin vatandaşımıza evde bakıyoruz. Daha önce evde bakım engellisi ya da yaşlısı olanlar böyle bir destekten hiçbir şekilde istifade edememişlerdi. Ama ilk kez AK Parti iktidarıyla evde baktıklarında bin 54, kurum aracılığıyla baktığımızda 2 bin 500 TL ödemelerimizi yapıyoruz. Sadece evde bakım için 5 katrilyon bütçe ayırıyoruz. Bu vesileyle engelli ve yaşlılarımızın söyleyeceği cümlelerin de bize yol gösterici olacağını düşünüyorum. Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum bizim en önemli argümanızdır. Kadınlarımıza yönelik yapmış olduğumuz çalışmalar da çok aşikârdır. Bugün sadece sosyal yardımlara ayırdığımız 52 milyarın 2002 Türkiye bütçesinin neredeyse yarısıdır. Bizim işimiz laf üretmek değil, lakırtı hiç değil. Bizim işimiz icraat, hizmet ve yaralara merhem olmaktır.”Türkiye’nin annesi

AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun da, Öznur Çalık için Türkiye’nin annesi, ablası konumunda olduğunu dile getirdi. Karaburun, “Bizleri kuşatıyor ve kuşatıcı bir şekilde davranıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Sosyal Politikalar olarak bizler de halkımıza hizmet üretebilmek için hizmet odaklı bir parti olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Çalışmalarımıza devam ediyoruz etmeye de devam edeceğiz” dedi. Bursa’nın fotoğrafını çekeceğiz

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ise günün anlam ve önemini şu sözlerle ifade etti: “Burada Bursa’nın Sosyal Politikalar açısından fotoğrafını çekmiş olacağız. Bu açıdan katılımlarınız çok önemli. Çünkü kentin tüm dinamikleri bir araya gelmiş bulunuyor. Ben organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. İnşallah böyle hayırlı bir günde hayırlı sonuçlar alacağımız bir iş çıkarmış oluruz diye düşünüyorum.”Gündelik değerlere dokunan faaliyetler

AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Sosyal Politikalaralalnında yapılan icraatlardan şöyle söz etti: “AK Parti iktidarının en önemli icraatları arasında sağlık, dış politikadaki icraatları sayabiliriz ama aslında AK Parti deyince Sosyal Politikalarda yapmış olduğumuz çalışmaların halkımızı ne kadar derinden etkilediği ve gündelik değerlerine ne kadar dokunduğunu düşünüyorum. Bu programda Bursa’nın röntgenini çekmeye çalışacağız. Bu çalışmalar da öncelikli olarak Bursamıza sonrasında da ülkemize hayırlı olmasını dilerim.”