Semih ŞAHİN

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)İstanbul İl Müdürlüğü’nden Bursa İl Müdürlüğü görevine atanan Feyzullah Eren Türkmen'e ‘agazete’ olarak hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Bursa İŞKUR İl Müdürü F. Eren Türkmen, aktif ve pasif istihdam politikaları doğrultusunda işgücü ve işverene yönelik birçok kamusal hizmet sunduklarını dile getirdi. Ulusal istihdam politikasının oluşturulması, korunması ve geliştirilmesi ile işsizliğin önlenmesi faaliyetlerinde en önemli isimlerden birinin İŞKUR olduğunu söyleyen Türkmen, Bursa'da geçtiğimiz yıl nisan ve mayıs aylarında 3 bin 631 işyeri ile birebir görüşme sağlandığını dile getirdi. Gemlik ve İnegöl'deki hizmet merkezleriyle birlikte Bursa'da toplam 236 personel ile hizmet verdiklerini söyleyen Türkmen, "İşverene uygun iş arayanı, iş arayana da niteliğine uygun iş bulmayı amaç edinerek istihdam hayatına can veren kurumlardan biriyiz. Tüm bunları doğru yapabilmek ve nitelikli eleman yetiştirebilmek için çeşitli ücretsiz kurslar da düzenliyoruz" dedi.

KİM, NASIL YARARLANACAK?

Yapılan ödenek sistemlerinden ve kimin, hangi sistemden yararlanabileceği hakkındabilgi veren Türkmen, "Pasif iş gücü hizmetlerinden bahsedecek olursak, işsizlerimizin gelir kaybını önlemek adına belli bir süre destek olduğumuz ödemelerimiz var. Sigorta ve işsizlik ödeneğinin yanında kısa çalışma ödenekleri var. İflas gibi sebeplerle işçilerimizin 3 aya kadar alamadığı ücretlerin ödendiği ücret garanti fonumuz var. Kadın çalışanlarımızın doğum izninden sonra 2,4 ve 6 ay şeklinde ayarladığımız hem iş yerinde çalışarak hem de çocuğuna bakarak buradaki gelir kaybını önlediğimiz yarım çalışma ödeneği sistemimiz var. Elimizden geldiği kadarıyla işveren ve iş arayan arasındaki bağı kurarak her iki tarafı da mağdur duruma düşürmekten kurtarmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Açık pozisyonları İŞKUR’a bildirin

İş arayanlara ve işverenlere tavsiyelerde bulunan Feyzullah Eren Türkmen, İŞKUR'un iş gücü piyasasında etkinliğini işverenler sayesinde arttırdığını dile getirdi. Özellikle işletme sahiplerine seslenerek açık pozisyonda olan işleri kendilerine bildirmelerini isteyen Türkmen, "İş arayanlar sistemin görevlendirdiği iş ve meslek danışmanlığıyla yakın temas kursunlar. Randevu alarak, birebir görüşme sağlasınlar. Uzlaşılan eylem planı doğrultusunda yol almalarını tavsiye ederim. İş bulma konusunda en hızlı ve en etkili yol budur. İşverenlere karşı değerlendirme yapacak olursak, istihdamı artırmak adına bizim devreye girmemiz gereken ne varsa biz hiçbir şey gözetmeden her zaman her şeyi açık açık anlatırız. İŞKUR'un programlarından, kurslarından faydalanmalarını öneriyoruz. Kurum olarak iş gücü piyasasında etkinliğimizi işverenler sayesinde artırıyoruz.Bu bakımdan önümüzdeki dönemde işletme sahiplerinin açık işleri varsa, bu işleri İŞKUR'a bildirmelerini, iş ve meslek danışmanlarımızla bağlarını güçlendirmelerini istiyoruz" dedi.