Milletvekilleri Borusan Lojistik’te ki işçi krizini çözmek için bir araya geldi : 4 işçi tekrar alındı Milletvekilleri Borusan Lojistik’te ki işçi krizini çözmek için bir araya geldi : 4 işçi tekrar alındı

 Ayrıca belirlenen bazı kırsal mahallelerde Bursa Koza Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (KOZABİRLİK) ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle ipek böceği yetiştiriciliği gerçekleştiriliyor. 6 yıl önce Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ’Bursa İpek Böceği Hayat Buluyor’ projesi dahilinde 450 kişi istihdam edilerek, dağ yöresinde yaşayanlara katkı sağlandı. Harmancık'ın Karaca Mahallesi ve İnegöl'ün İhsaniye Mahallesi’nde ipek böceği yetiştirmek için 4-5 yıl önce dikilen dut ağaçları da belirli seviyeye ulaştı. Önümüzdeki yıllarda bu mahallelerde ipek böceği yetiştiriciliğinin artması hedefleniyor. Bursa'da üretilen ipeklere Amerika, Kanada, japonya'dan sipariş geldi. 

ATALARIMIZIN KÜLTÜRÜNE SAHİP ÇIKIYORUZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi'nde yaptığı açıklamada, Bursa'nın çok farklı özellikleri olduğuna işaret ederek, ipek ve ipek böcekçiliğinin bunlardan sadece bir tanesi olduğunu ifade etti. İpeğin ve üretiminin son yıllarda kaybolmaya yüz tutmuş, değişim ve dönüşümle beraber eski orijinalliğini muhafaza etmeye çalıştığını belirten Aktaş, "Bu manada farklı projeler ortaya konması adına hamleler yapıyoruz. Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi’nde aylık 400 kilogram ipek üretiliyor. İpekçiliği geleneksel usullerle devam ettirerek atalarımızın kültürüne sahip çıkılmaktadır. Bunu yaparken geleneksel metotlardan dolayı sadece yüzde 5 gibi bir elektrik sarf ediliyor. Dağ yöresinde 16 atölyede yaklaşık 450 civarında kişi konu ile alakalı istihdam edilmektedir. Şimdiye kadar binden fazla halı dokuma, 180 kişiye kumaş dokuma sanatı öğretildi" dedi.  (İHA)