Hasan Alp ÖZBEN-Serdar GEYLAN

Bursa İnşaat ve Dekorasyon Fuarı, TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 11-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleşti. Fuarda yer alan inşaat sektörünün önde gelen isimlerinden Altın İnşaat’ın Sahibi Mustafa Altın, fuarcılığın gelişimi açısından inşaat fuarlarının önemine dair açıklamada bulundu.Altın İnşaat’ın sahibi Mustafa Altın tamamlanmış ve gerçekleştirilmek üzere olan projelerine değinerek,“Bu sene 4. yılımıza giriyoruz. Daha çok Hasanağa Kayapa bölgesinde konut inşaatları yapıyoruz. Toplam inşaatını tamamladığımız ve tamamlamaya devam ettiğimiz 222 daire 6 dükkandan oluşan projelerimiz var. Şu an devam eden ise 146 daire 6 dükkan şeklindeki inşaatlarımız devam ediyor” dedi.

İLGİDEN MEMNUNUZ

Mustafa Altın, gerçekleştirmiş oldukları projelerin taleplerine yönelik açıklamada bulunarak, “Biz taleplerden memnunuz. Yeni bir yerleşim yerinde risk alarak girdik. Hasanağa Kayapa bölgesine ilk giren firmalardanız. O bölgedeki talepler, kendi çevremiz ve sanayi bölgelerinde yaşayan beyaz yakalıların ilgisinden, yatırım amaçlı alanlardan memnunuz” diye konuştu.

 

YOĞUNLUK AZ YEŞİLLİK ÇOK

Hasanağa Kayapa bölgesini tercih etmelerinde 3 temel sebep olduğunu dile getiren Mustafa Altın, “Bu tercihlerden birincisi emsalin 0-90 olması. Bu daha çok yeşil alan daha az beton demek. Çünkü yaklaştıkça Özlüce’de 1-20’dir bu. İhsaniye, Beşevler taraflarında 1-50’dir. Bina yoğunluğunun az ve yeşil alanın çok olması insanların tercih sebeplerinden olacağını düşünüyoruz. İkincisi, otobana olan direk bağlantısından dolayı şehir trafiğine hiç girmeden Mudanya, Yalova ve Ankara yoluna insanlar çıkabiliyor. Trafikte önemli bir sorun haline geldiği için Bursa’mızda yine bir tercih sebebi olabilir diye düşündük. Üçüncüsü ise sanayi bölgelerine olan yakınlığı. Hasanağa Kayapa Akçalar Organize sanayileri ile BTSO önderliğinde yeni yapılacak TEKNOSAB bölgesine olan yakınlığından dolayı beyaz yakalıların tercih noktası olacağı için bu bölgede yatırımlarımızı gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.Mustafa Altın, yapılan projelerin meyvesini verdiğine dikkat çekti.

DAHA DA İYİ OLACAK

Bursa’da fuarcılığın gelişimi açısından inşaat fuarlarının önemine dair açıklamada bulunan Mustafa Altın,“Fuarcılık deyince aklımıza ilk olarak İstanbul geliyor. İstanbul bu işi aşmış. Bursa’da 16 yıldır devam eden inşaat malzemeleri fuarı vardı. 3 yıldır BTSO önderliğinde Rising City adı altında Gayrimenkul Fuarı uluslararası alanda açıldı. Tabi beklentimiz daha yüksek, daha da iyi olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

ALICILAR CİDDİ

Geçen seneye oranla fuara gelen katılımcıları değerlendiren Mustafa Altın, “Geçen sene belki ziyaretçi fazlaydı ama alıcı kitle o kadar yoğun değildi. Busene katılımcı yoğun olmasa da alıcılar ciddi. Bu noktada ben iyi olacağını, sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ

İstanbul’dan sonra en iyi fuarın Bursa olması gerektiğinin altını çizen Mustafa Altın, “İstanbul’dan sonra en iyi fuarın burada olması gerektiğini düşünüyorum. Gerekli çalışmalar, düzenlemeler yapılırsa önümüzdeki süreçler daha da iyi olacaktır. Altın inşaat ailesi olarak üzerimize düşen görevi yapmaya çalışacağız” açıklamasında bulundu.