Erkan ŞEN-Eşref AYDEMİR

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) kuruluşunun 30’uncu yılı nedeniyle Sheraton Otel’de düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Etkinlik kapsamında tertip edilen kutlama yemeğine Bursa İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve çok sayıda davetli katıldı. Geleneksel kutlama gecesinde 30. yılın önemi vurgulayarak konuşmasına başlayan İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, “30 yılda ilmek ilmek örerek geldiğimiz noktada ülkesine, şehrine, mesleğine ve meslektaşlarına yön veren güçlü bir şube olmamızın haklı gururunu yaşıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

HAK EDİLEN İTİBAR GÖRÜLMÜYOR

Başkan Mehmet Albayrak sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün üzülerek görüyoruz ki medeniyetler inşa eden mesleğimiz bir türlü günün şartlarına uygun revize edilemeyen meslek yasaları sebebiyle 21. yüzyıl Türkiye’sine yakışan ve yasal düzenlemeleri yapılarak doğru bir platforma oturtulması gereken ama bir türlü oturtulamayan müteahhitlik uygulamalarıyla ve rant kaygısı ile yanlış politikalara kurban edilen bir meslek durumuna getirilmektedir. Hepimizin bildiği ve gördüğü gibi meslektaşlarımız ne hak ettikleri refah seviyesine ulaşabilmişlerdir, ne de hak ettikleri itibarı görememektedirler.”

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

4650 kişilik kocaman bir aile olduklarını ve birlik oldukları takdirde mesleklerinin hak ettiği değere kavuşacağının altını çizen Albayrak, “Böyle karamsar bir tablonun üstesinden yalnız ve ancak birlik olursak, meslek etiğimizi koruyabilirsek, önce kendimiz mesleğimize saygı duyarsak ve en önemlisi bugün dünyada sayısı yaklaşık on beş tane olan inşaat mühendisliği meslek örgütlerine karşılık ülkemizde bizi temsilen en güçlü iradeye sahip tek meslek örgütümüze sahip çıkarsak, hep birlikte omuz verebilirsek, mesleğimizi ve meslektaşlarımızı yüceltip haklarımıza kavuşabiliriz” şeklinde açıklamalarına devam etti.

Foto: imo1

Önce faydalı birey olunmalı

Odalarının üniversiteden mezun olan gençlere ikinci bir okul konumunda olduğunu vurgulayan Mehmet Albayrak sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Geleceğimizin teminatı olan; üniversiteden mezun olan genç meslektaşlarımıza adeta ikinci bir okul olup bireysel gelişimlerini ilerletmek için tecrübeli meslektaşlarımızın ve hocalarımızın kıymetli destekleri ve güçlü İMO hafızası ile tecrübelerimizi aktarmaya çalışıyoruz. Önce ülkesi ve milleti için faydalı birer birey; sonra inşaat mühendisi olunması gerektiğini hiç bir zaman aklımızdan çıkarmadık ve çıkarmayacağız. Bu nedenle genç meslektaşlarımıza sadece mesleki yönden değil, aynı zamanda insan olmanın gerekliliği ile sosyal çevre imkânı sunan etkinlikler ve geziler yapmaya gayret ediyoruz.” Konuşmanın ardından meslekte uzun yıllarını geride bırakan İMO üyelerine plaket takdim edildi.