BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, İngiltere’nin Bursa’nın en önemli ticaret partnerleri arasında yer aldığını söyledi. Yeni işbirliklerinin oluşması adına gerçekleştirilen ziyaretin önemli bir fırsat olduğunu belirten Topuk, Bursa ekonomisi ve BTSO projeleri hakkında Büyükelçi’ye bilgiler verdi.
Bursalı firmaların son yıllarda uluslararası arenada faaliyetini daha da artırdığını söyleyen Meclis Başkanı Topuk, BTSO tarafından hayata geçirilen Küresel Fuar Acentesi, Ticari Safari ve Ur-Ge gibi projelerle Bursalı firmaların ihracatta önemli bir çıkış yakaladığına dikkat çekti.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur da Bursa’nın Türkiye ekonomisindeki dönüşüm sürecinin liderliğini üstlendiğini söyledi. Göreve başladıkları günden bu yana ileri teknoloji ve Ar-Ge odaklı çalışmalar yürüttüklerini belirten Onur, bütün Türkiye’nin BTSO tarafından hayata geçirilen projeleri takip ettiğini ve örnek aldığını vurguladı. İngiltere’nin Bursa’nın önemli ihracat pazarlarından biri olduğunu kaydeden Onur, BTSO ve Birmingham Ticaret Odası arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında önemli faaliyetler gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

Chilcott de, Türkiye’yi uzun vadeli stratejik bir ortak olarak gördüklerini belirtti. İngiltere’nin AB’den ayrılması (BREXIT) sonrasında ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi adına her iki ülke hükümetinin de gerekli çalışmaları yaptığını söyleyen Chilcott, “2019 yılının Mart ayında AB üyeliğimiz kesin olarak sona eriyor. Sonraki iki yıllık süreçte mevcut anlaşmalar aynı şekilde işlemeye devam edecek. AB ülkeleri ile yapacağımız yeni anlaşmalar ise AB Gümrük Birliği’nin bir üyesi olduğu için Türkiye’yi de kapsayacak şekilde düzenlenecek. AB ile ilişkilerimizin yanı sıra Türkiye ile olan ekonomik ilişkilerimizi de geliştirmemiz gerektiğinin şuurundayız. Destekleyici tedbirleri alacağız. Her iki ülkenin hükümetleri de gerekli yapıları oluşturmak adına çalışmalarını sürdürüyor” dedi.