Erkan ŞEN

agazete yönetimi İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Göreve getirilme süreci hakkında bilgi vererek açıklamalarına başlayan Başkan Taban, ilçedeki eksikliklerin giderilmesi adına başlatılmış olan projeleri başarıyla sonlandıracaklarının vurgusunu yaptı. Uzun süre belediye başkan yardımcılığı yaptığını kaydeden Taban, başkanlık makamının kendisine yabancı olduğunu ancak göreve kısa bir süre önce gelmesine rağmen mevcut konulara vakit kaybetmeden odaklandığını ifade etti.

SİL BAŞTAN BİR DEĞİŞİM YOK

Vatandaşın isteklerine cevap vermek adına gece gündüz çalıştıklarının altını çizen Başkan Taban, sil baştan bir dönemde olmadıklarını, devam eden bir dönemin içinde olan değişimin ilçe sakinlerine olumlu yansıyacağını kaydetti. Özellikle son 1 ayı yoğun bir tempoda geçirdiğini söyleyen İnegöl Belediye Başkanı, “Elimizden geldiği sürece hızlı olmaya çalışıyoruz. İnşallah vatandaşla olan yakınlığımız devam edecek ve STK’larla iletişimimizi en güçlü derecede sürdüreceğiz” diye konuştu.

Siyaset arenasında ne insanlar gördük

İyi bir gözlemci olduğunu ve bu özelliğinin siyaset hayatına olumlu yansıdığını belirten Başkan Taban,“İnsanları seyrederim ve neyle uğraştıkları hakkında bilgi edinmeye çalışırım. Başıma bir şey gelmeden çok şeyler kazandığımı düşünmekteyim. Sadece siyaset arenasında değil, hayatımda da pek çok şeyi yeniden anlamlandırdım. Siyaset dünyasında ruhen bitmiş insanları gördükçe kendime ders çıkardım ve şükrettim. Kendini yetiştirmiş insanların da varlığına şahit olduk tabi. Öğrenmenin hayat boyu devam ettiğini tecrübe ettim ve bu konuda aç olduğumu hissettim. Allah bize vatandaş için hizmet etmeyi nasip etti. Görevimi doğru bir şekilde icra edersem inanıyorum ki bundan sonraki dönemlerde de doğru olarak anılmaya devam edeceğim. Bu göreve gelmeseydim de inanın şimdiki gibi mutlu olacaktım çünkü bu statüye layık görülmek bile gerçekten çok onur verici bir durum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden böyle bir vazifeyi almak ise çok mutlu etti beni” ifadelerini kullandı.

‘KENDİNDEN MÜSTAKİL YAŞAYAMAZSIN’

Politikadan uzak kalmayı tercih ettiği bir dönemde AK Parti’yle tanıştığının bilgisini veren Başkan Taban, “İnsanın yaşadığı şehre karşı sorumlulukları var. Nihayetinde insan ekmeğini kazandığı şehre güzel şeyler verebilmeli. İş ve ev arasında geçen bir hayatım vardı siyasete atılmadan önce. Büyüklerimiz ‘Kendinden müstakil yaşayamazsın’ diyerek bizi yönlendirmiş oldu. Düşkün bir insanı görünce el uzatmak için sadece siyaset yapmak da gerekmiyor. Nihayetinde İslam dini yardım etmeyi emrediyor zaten. Duamız hayırlısının olmasıydı. Bundan sonraki tek işimiz bize güvenen insanları mahcup etmemek olacaktır kesinlikle. Alnımızın akıyla görevi neticelendirmek gibi bir hedefimiz var” şeklinde konuştu.

Direksiyonda oturmak başka

“Anladım ki başkan olmadan önce bu görevi idrak edememişim” diyerek açıklamalarını sürdüren Taban, “Direksiyon başında oturmakla, arka koltukta seyahat etmek arasında büyük bir fark varmış. Hep pürdikkat olmak zorundasın çünkü bütün yük senin omuzlarında. Kaza yapmaman lazım, hızını gideceğin hedefe göre ayarlaman lazım. Sonuç olarak direksiyondaysan arabayı rotadan çıkarmadan ulaşacağı yere götürmen gerek. Sayın Alinur Aktaş’la beraber çalıştık yıllarca yan yana ancak o zorlu görevin bilincinde olamamışım. Şimdi Başkan Aktaş’ı daha iyi anlıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

KÜÇÜK DOKUNUŞLARLA BÜYÜK ALGILAR

16 aylık süre içerisinde büyük projeler açıklamak gibi bir durumlarının olmadığına vurgu yapan Başkan Taban, “Küçük dokunuşlarla büyük algılar oluşturabileceğimize inanıyorum. 1 ay içinde çok sayıda ziyaretçim oldu ve gelenlerin her biri önerilerde bulundu. Aldığım notlarda başı çekenlerden biri kuşkusuz ki trafik problemi. Oluşturduğumuz komisyonla masaya yatırdık bu sıkıntıyı. Ocak ayını geçmeden bu problem hakkında bir eylem planı çıkartırız diye düşünmekteyim. İlçenin hangi bölgelerinde sıkışma olduğuna dair notlarımız da alınmış durumda” dedi.

HER ŞEY BENİM SORUMLULUĞUMDA

Sıkıntıların trafikle bitmediğinin altını çizen İnegöl Belediye Başkanı, vatandaşın özellikle çevre temizliği ve su faturaları hakkında şikâyetçi olduğunu bildirdi. Asfalt dökülmeyen yerlerde vatandaşın çamura basıyor olmasının kendilerini üzdüğünü kaydeden Taban, belediyenin çözüm merkezine gelen tüm şikâyetleri değerlendirmek adına harekete geçeceklerini bildirdi. Sıkıntılara seyirci kalmayacaklarını açıklamalarına ekleyen başkan, “Vatandaşlarımızın bizlere iletmiş olduğu talepleri titizlikle değerlendirmeye alıyoruz ancak ben sürekli not alan bir belediye başkanı olmak istemiyorum. Kesinlikle oturmuş bir sistem olmalı ve o sisteme dair yatırımlar yapılmalı. Sistem bize kurumsallığı getirir, aynı dili konuşturur ve işleri daha doğru yapmamızı da beraberinde getirir. Örnek vermek gerekirse sen bana yazdırıyorsun vatandaşın talebini, ben ötekine… Bu ne yazık ki kulaktan kulağa gidiyor. Hayır, kardeşim böyle bir kabul yöntemi yok! Vatandaş talebini artık kurulacak sisteme yazdıracak. O sistemin başında da benim eğitimli, donanımlı arkadaşlarım oturacak.Öneri, şikayet, talep ne varsa bunların vatandaş tarafından sisteme iletilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Sisteme yazılan hayata geçirilmiyor mu? İşte o zaman yaşananlar benim sorumluluğumda. Artık farkındalık oluşturmak lazım” açıklamasını yaptı.

TEMİZ BİR İNEGÖL İÇİN

Temiz şehir unvanı alabilecek kapasiteye sahip olduklarını ancak bilinçsizliğin İnegöl’ü kirlettiğini dile getiren Taban, şu sözlerle sitemde bulundu:“Kardeşim biz Müslümanız ancak bir çelişki var bu işte. Yurtdışına çıkıyoruz tertemiz caddelerle karşılaşıyoruz ancak geliyorum kendi şehrime, aynı görüntüyü göremiyorum. Sabah temizleniyor, akşam bir bakıyorsun tekrardan kirlenmiş. İşte biz bu sıkıntının sebebini araştırdık. Gördük ki bugüne kadar hep temizlemeye kafa yormuşuz, kirletmemeye kafa yormamışız.”

YAĞMALAMA MANTIĞINA SON

İnegöl’ün mobilya ve köfteden ibaret olmadığını açıklamalarına ekleyen Başkan Taban, “Soruyorum, işin mantığı sadece en kaliteli mobilyayı mı üretmektir? Mobilyanın başkenti olalım ama bu şehre gelen şahıs demez mi ‘Mobilya güzel ancak başka şeyler yok mu" diye. Bu şehri sosyal donatı alanlarıyla bir düğüne hazırlar gibi hazırlamamız lazım. Vatandaşın bu şehre gelmesi için pek çok sebebi olmalı. Turizm şu an için en önemli başlığımız. Hayata geçireceğimiz projelerle yağmalama mantığına son vereceğiz. Gelen misafirlerimizi gezdireceğimiz çok güzel yerler var İnegöl’de. Her şey mükemmel olacak” diyerek sözlerine son verdi.