Gökhan GÜNDOĞDU

Süreç daraldıkça Bursaspor için her maç final niteliğini taşımaya başladı. Bu akşam saat 19.00’da oynanacak müsabakada sahasında İstanbulspor’u ağırlayacak olan Timsah, sahaya 3 puan parolasıyla çıkacak. 26. haftayı galibiyetle atlatmak isteyen Yeşil Beyazlı takım, fikstür açısından da zirveye oynayan rakiplerine nazaran daha şanslı. Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanacak olan bu mücadelede düdük Mustafa Öğretmenoğlu’nda. Öğretmenoğlu’nun yardımcılıklarını Mehmet Ali Akkor ve Hakan Karabalcık yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Hakan Ülker… Haftaya 41 puanla giren Timsah, 3 haftadır galip gelemiyor.

KADRODA ÜÇ EKSİK VAR

Timsahlar soğuk havada da devam ediyor Timsahlar soğuk havada da devam ediyor

Bursaspor, bu maça kadroda 3 eksik çıkacak. Kart cezalıları Shehu, Burak Altıparmak ve cezası devam eden Özer Hurmacı takımını bu müsabakada yalnız bırakıyor. Bursaspor ve İstanbulspor bugüne dek Süper Lig, Türkiye Kupası ve 1’inci Lig olmak üzere tam 32 kez karşılaşmış. İki takım bu süreçte 11’er galibiyet elde ederken, geride kalan 10 mücadele ise eşitliği bozamamışlar. Timsah’ın ev sahipliğinde oynanan 15 maçta Bursaspor 6 galibiyet elde etmiş, İstanbulspor’un ise 5 kez bizi evimizde mağlup etmiş. Kalan 4 maçta taraflar eşitliği bozamayarak 1 puanı paylaşmışlar. Ligin ilk yarısında İstanbul’da oynanan maçı Bursaspor 2-1 kazanmıştı. Bursaspor’un başarılı çalıştırıcısı İbrahim Üzülmez, geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir açıklamada “Hiçbir maç final değildir” demişti ama bundan sonraki durum bunu göstermiyor.

TAKIMIMA GÜVENİYORUM

Bursaspor çalıştırıcı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, maça dair şu yorumları yapmıştı: “İstanbulspor maçında mevcut oyuncularımızla elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. İstanbulspor çıkış içerisinde olan takım. Bu ligde kolay maç yok. Takımımıza güveniyoruz, inanıyoruz. Kendimizi de çok yüksekte görmeyelim çünkü yaş ortalamamız yüksek. Bu takımla şüphesiz ki yarışın içerisinde sonuna kadar olacağız.”