Fatih AKKUŞ

Samet Aybaba aslında sezon başından beri takviye şart diye boşuna demedi. Saçlarını boşuna ağartmadığını bu şekilde ispatlayan tecrübeli hocanın korktuğu başına geldi. Yusuf Erdoğan takımdan ayrılmak istiyor. Kadro dışı kalan ve oldukça sıkıntılı gözüken Erdoğan “Beni devre arası gönderin. Başakşehir ile görüşeceğim” demesi bir anda ibreyi sezon başı istenen Kerim Frei’ye çevirdi. Frei Bursaspor’a gelmeye sıcak baksa da Başakşehir futbolcunun alternatifini almadan bırakmak istemiyor. Samet Aybaba ise uzun süredir çalışmalarını tamamdı ve çok kısa bir sürede 3 isim yönetime vereceği ve bir şekilde transferini isteyeceğini söyledi.

Timsah topla buluştu

3 günlük iznin ardından topbaşı yapan Timsah geçtiğimiz gün akşam saatlerinde Milli takımlarda bulunan ve sakatlıkları devam eden oyuncular dışında tam kadro Özlüce’de idman yaptı. Yüzlerin asık olması bir yana bir de maddi sıkıntıları düşünen futbolcuların morali bozutlu. Ancak Samet Aybaba yarın Özlüce’de gerçekleşecek idman maçıyla takımın tekrardan havayı girmesini sağlayacak.

AKHİSAR ÇIKIŞ OLACAK

Kötü gidişe deplasmanda Akhisar galibiyetiyle son vermek ve 6 maçtan en az 12 puan toplamak isteyen Timsah yaralı rakibi Akhisar’ın son 2 haftadır yakaladığı çıkış yüzünden bu maça iyi hazırlanmak istiyor. Bu maçı alıp 3 puan hanesine yazdıracak olan Timsah daha sonra 2 hafta üst üste iç sahada oynayacak ve alacağı 9 puanlık seri hem alttaki takımların yukarı tırmanışını engelleyecek, hem de potada üst sıralara çıkmamızı sağlayacak.

Arazi konusunda ciddi bir yol izlendi

Dereçavuş’ta ki arazinin satışıyla alakalı bir antrepo firmasının ciddi bir teklifle kapıyı çaldığı gelen bilgiler arasında... Ortalama 20-25 milyonluk bir rakama satılması beklenen arazinin bu darboğazda bir oh çektireceği ve kulübü rahatlatacağı konuşuluyor. Bu arazinin satışı ile alakalı oldukça uğraş veren Ömer Faruk Şahin epey bir yol kat ettiklerini dile getirdi.

Jires Kembo resti çekti

Ortalıkta gözükmeyen ve sakatlık bahanesiyle kadroya alınmayan Jires Kembo’dan bir rest daha geldi. Daha önce hiçbir şekilde fiyatta indirime gitmeyen Kembo şimdi ise “Beni oynatın fiyatta indirime gideyim” dediği öğrenildi. Menajerleri aracılığıyla haber yollayan Fransız asıllı oyuncu piyasa değerini yükseltmek için yönetime bu teklifi yaptığı ancak Aybaba’nın daha önce de söylediği gibi “Oynatmayı düşünmüyorum” dediği öğrenildi.

Gençleşmek iyidir

Süper Lig’in en genç kaptanı unvanına sahip olan Bursaspor’un başarılı futbolcusu Ertuğrul Ersoy, A Milli Takım kampında açıklamalarda bulundu. İsveç ve Ukrayna ile oynanacak olan karşılaşmalar öncesinde A Milli Takım kampına dahil edilen Ertuğrul, İsveç maçının çok önemli olduğuna dikkat çekti. UEFA Uluslar Ligi’nde B Grubu’nda kalmaları gerektiğini söyleyen Ertuğrul, “B Grubu’nda kalma maçı oynayacağız ve kazanırsak bu grupta kalabiliriz. Biz buraları hak eden bir takımız. Şanssızlıklar yaşadık ama inşallah bu maçı kazanıp olduğumuz yerde durmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

DERLİ TOPLU VE İYİ BİR TAKIMIZ

A Milli Takım’daki gençleşme operasyonuyla ilgili konuşan başarılı oyuncu, “Her dönem böyle olmuştur. Bundan önceki dönemlerde de yaşça büyük olanlar kendi yerlerini daha genç arkadaşlara bırakır. Bu dönemler de sıkıntılı geçer. Genç oyuncular bir anda büyük platformlarda daha zorlu ekiplere karşı adaptasyon problemi yaşayabilir. Ama biz derli toplu bir takımız ve iyi oyunculara sahibiz. Bu geçiş dönemini de en iyi şekilde atlatabilecek kaliteye sahibiz. İnanıyorum ki bu takım oturduğu zaman ülkemizdeki insanları, bize inananları daha çok gururlandıracağız” dedi. A Milli Takım’da her zaman yer almak istediğini de ifade eden Ertuğrul Ersoy, “Kendi açımdan bakarsak, amacım bu ekibin içinde sürekli var olabilmek. Bu ekipte kalmayı hedefleyen bir oyuncu konumundayım şu anda, Forma verilirse, her Türk oyuncu gibi elimden gelenin en iyisini yapıp, mili takımın değişilmez oyuncusu olmak istiyorum” açıklamasını yaptı.

Şampiyon Minik Timsahlar

Gazi Mustafa Kemal Atatürk anısına Kuşadası’nda düzenlenen 10 Kasım Atatürk Turnuvası’nda U12 Bursaspor takımı şampiyonluk kupasını kaldırdı. Turnuva boyunca penaltı atışları dışında kalesinde hiç gol görmeyen minik timsahlar başarılı kaleci Aras Düngel ‘En İyi Kaleci’ ödülünün sahibi oldu. Turnuvada mücadele eden U13 takımımız da gol yemeden tamamladığı turnuvanın yarı finalinde penaltı atışları sonrasında rakibine kaybederek üçüncülük unvanını elde etti.