İftarın konuk konuşmacısı araştırmacı-yazar Mustafa Atmaca ise yakın çağımızın tarihi zaferlerini anlatırken, “Çanakkale Samsun’u, Samsun da Türkiye Cumhuriyeti’ni doğurmuştur. Bizler Mustafa Kemal’in ilkeleri doğrultusunda, tam bağımsız Türkiye yolunda çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Mine Cansu MAZI
BUMİAD Başkanı Şaban Bozdemir, öncelikle içinde bulunduğumuz ramazan ayının Bursamıza, ülkemize ve tüm İslam alemine bereketler getirmesini dileyerek, başladığı konuşmasında, “BUMİAD, Bursa’nın ve Türkiye’nin sorunlarıyla doğrudan ilgilenmiş, çözüm önerileri sunarak şehrine ve ülkesine faydalı olmaya çalışan bir kurum olmuştur” dedi.
UTEK ÇOK ÖNEMLİ
Daha sonra sözü alan BUMİAD önceki dönem Başkanı Mehmet Orhan Efe ise “BUMİAD çatısı altında kurulan UTEK uçuş okuluyla gençlerimize fırsatlar sunarak, onlara yeni iş alanları oluşturmayı hedefliyoruz. Bu tür projeler üretmeye her zaman devam edeceğiz” diye konuştu.
 
 
MANEVİYAT RÜZGARINDA ÇANAKKALE ÜZERİNE
Ramazan ayının ruhuna uygun olarak geceye konuk olan araştırmacı-yazar Mustafa Atmaca, üyelere Çanakkale Destanı üzerine özel bir sunum yaptı. Atmaca, Çanakkale’de Bursa’nın 6 bin 121 yiğidiyle en çok şehit veren illerden biri olduğunu özellikle hatırlattı. 18 Mart’taki zaferin ardından, 25 Nisan’da başlayan kara savaşlarını hatırlatan Atmaca, “9 ay süren bu savaşlar, Türk milletinin yazdığı destanlara şahitlik etmiştir” derken, bir de eleştiride bulundu: “Ne yazık ki ülkemizde bu savaşlar ve sonrasında kazanılan zafer 18 Mart Zaferi kadar değer görmemiştir.”
EN BÜYÜK ETKEN MUSTAFA KEMAL
Atatürk’ün kara savaşları öncesi Çanakkale’yi karış karış araştırdığını, buna göre stratejiler geliştirdiğini aktaran Atmaca, “Çanakkale’de her asker aynı vatanperverlikle mücadele etti. Fakat bu savaşlarda galip gelmemizdeki en önemli nedeni askeri ve stratejik dehası, isabetli kararları ve dik duruşuyla Mustafa Kemal Atatürk olmuştur” şeklinde konuştu.