Şehir Tiyatrosu sanatçıları, ‘Çırçır Sefası’ ve ‘Çemberimde Gül Oya’ adlı oyunlarını vatandaşların beğenisine sundu. Usta sanatçılar, Keles ilçesinin Pınarcık Mahallesi ile Mustafakemalpaşa’nın Koşuboğazı Mahallesi’nde oyunlarını sergiledi. Oyunları keyifle izleyen vatandaşlar, tiyatrocuları alkışlarla ödüllendirdi. Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke de Pınarcık’ta sahnelenen oyunu ilgiyle izledi ve oyunun ardından Şehir Tiyatrosu sanatçılarını tebrik etti.

Şehir Tiyatrosu Sanatçısı Kazım Güçlü tarafından kurgulanan ve yönetilen ‘Çemberimde Gül Oya’, seyirciyi de içine alan eğlenceli temsille keyifli dakikalara imzasını attı. Köy seyirlik oyunlarından ‘Çeşme Başı’, ‘Ana Kız Atışması’, ‘Kasap’ ve ‘Sınır Taşı’ oyunları, gündelik hayatta karşılaşılan gariplikleri hiciv yoluyla aktarırken, sevilen türküler de oyuna renk kattı. ‘Mandıra Sefası’ adlı Karagöz oyunun ortaoyunu uyarlaması olarak Gökhan Bulut tarafından yeniden yazılan ‘Çırçır Sefası’ da Şehir Tiyatrosu sanatçısı Murat Liman yönetmenliğinde sahnelendi.

Turne kapsamında ‘Çır Çır Sefası’, 26 Ağustos Cumartesi günü Kestel Kozluören’de ‘Çemberimde Gül Oya’ da 6 Eylül Çarşamba günü Mudanya’nın Kaymakoba Mahallesi’nde, 7 Eylül Perşembe günü de Nilüfer İlçesi’nin Konaklı Mahallesi’nde saat 20.30’da sahnelenecek.