Bursa'da 21 Ekim'de meydana gelen trafik kazası sonucu şehit olan Yunus ekiplerinden polis memuru Hayrettin Yılmaz'ın kalbi 6 aydır yapay kalple yaşayan 21 yaşındaki Abdullah Toprak'ta atacak. Şehit polisin kalbi, Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi’ndeki operasyonla üniversiteye hazırlandığı yıl rahatsızlığını öğrenen ve 6 aydır yapay kalple yaşayan Abdullah Toprak'a, akciğeri ise 1 yıldır organ nakli bekleyen 52 yaşındaki Erol Ersoy’a nakledildi. Şehidin organ bağışı ile adeta hayata yeniden tutunan iki hasta başarılı operasyonlar sonrası ilk kez konuştu. 

HEM SEVİNDİK HEM ÜZÜLDÜK

Yaşadıkları zorlu süreci anlatan Abdullah Toprak'ın annesi Fatma Toprak, “6 aydır burada bekliyorduk. Bugüne nasip oldu. Şehidin kalp bağışından sonra hem sevindik hem üzüldük. Onun annesi be babası çok zor durumda. Allah rahmet eylesin. Rabbim annesine, babasına sabırlar versin. Mekanı cennet olsun inşallah. Böyle bir duyarlılık gösterdikleri için binlerce kez teşekkür ediyorum, Allah onlardan razı olsun. Onlarla telefondan görüştük. Biz buradan taburcu olunca yanlarına gideceğiz” ifadelerini kullandı. 

BAĞIŞ BEKLEYENLERİN UMUDU

Oğlu Abdullah’ın durumunun iyi olduğunu belirten gözü yaşlı anne, “Her şey iyi gidiyor. Herkesi bağış konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum. Bağış bekleyenlerin umududur. Ben ve çocuklarım da bağış yapacağız. O tarafa çok üzüldüm. Kendi oğluma ise çektiği acıları gördüğüm için sevindim. Anlatması çok zor bir durum. Ayrıca hastane yetkililerine de çok teşekkür ediyorum, 6 aydır buradaydık ve anne, baba gibi sahip çıktılar bize” şeklinde konuştu. 

İKİSİNİN DE DURUMU İYİ

21 yaşındaki Abdullah Toprak, “Bu şansı bana verdikleri için teşekkür ederim. Şuan da çok iyiyim. Şehidimizin anne ve babasına başsağlığı diliyorum” ifadelerini belirtirken, akciğer nakli sonrası yoğun bakımda gözlerini açan 52 yaşındaki Erol Ersoy da durumunun çok iyi olduğunu belirterek herkese teşekkür etti. Şehidin organ bağışından sonra hayata tutunan 2 hastanın ilerleyen günlerde yoğun bakımdan alınarak normal servis odasına geçmesi bekleniyor.