Fatih AKKUŞ

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay konuşmasına katılan ve destek veren herkese teşekkür ederek başladı: “Vakıfköy artık Avrupa düzeyinde bir tesis. Kalecilere Avrupa düzeyinde bir yer ayrıldı ve son teknoloji ürünlerle hizmet veriliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Rakamsal verilerle içler acısı tabloyu sık sık dile getiriyoruz. Şu anda hepimiz Türk futbolunun kurtuluş reçetesinin bir tanesinin tam üzerindeyiz. Vakıfköy’deyiz. Bursaspor’un kurtuluşu ve ikinci şampiyonluğu buraya bağlı. Burdan yetişen pırıl, pırıl gençlerimiz, evlatlarımız bu sezon hepiniz şahit oluyorsunuz. Samet hocamıza da ayrı parantez açmak istiyorum. Onun istekli gayreti ve tecrübesi buna neden olan durumdur” dedi.

BURASI ÇOCUKLARIMIZIN YUVASI

Özellikle alt yapının başına getirildiği günden bugüne çok şeyi değiştiren ve kibiri bir kenara bırakıp kapı, kapı destek arayan Görkem Akbaş’a ayrı parantezi biz A gazete ailesi olarak açıyoruz. Kendisine bu anlamda ne kadar teşekkür etsek az. Görkem Akbaş’ta sözlerine “ Hayallerin gerçekleştiği yere Vakıfköy’e hepiniz hoş geldiniz. Bugün hem a takımımıza, hem Milli takımlara hem de Türkiye profesyonel liglere en çok oyuncu veren Tesis olan Vakıfköy’de sizlerle bir arada olmanın gururunu yaşıyoruz. Burada 6 yarışmacı takım, 136 futbolcu kardeşimiz forma giymekte. Bunların 40 tanesi Milli takımların çeşitli yaş kategorilerinde forma giymekteler. Bu tesislerde 41 evladımız konaklıyor. Bu evlatlarımız Bursa dışından takımlara dahil olan futbolcu kardeşlerimiz. 2007 yılında A takımın Özlüce’ye taşınmasıyla Türkiye’nin en başarılı Futbol akademisi Tesisleri olan Vakıfköy Vakıfbank Orhan Özselek Tesisleri bundan sonra da başarılarına devam edecektir” dedi.

Burada onları özgürleştiriyoruz

Alt yapının psikolog Salih Hafızoğlu ise “Vakıfköy’de sporcuların psikolojisine ve gelişimine destek vermek amacıyla buradayım. Böylelikle onların özgürleşmesini sağlıyor ve yaratıcılık becerilerini geliştirmesini ve performansla ilgili yaptığımız bireysel yada gurup görüşmelerinde sadece mutluluğun peşinden koşan değil, tüm duygularının farkında bireyler yetiştirmek istiyoruz. Çünkü hedefimiz “Ben kimim ve nasıl biriyim” sorusuna yetenek ve becerilerine olan güvenle, kendine olan saygı ve sevgi ile cevap verebilmeleridir” diyerek sporda piskolojinin önemine de dikkat çekti.

SAMET HOCA “İYİKİ VARSIN”

Futbol akademisi gençlik geliştirme sorumlusu Ümit Şengül ise “Samet Aybaba’ya çok teşekkür ederim. Burada onun emeği çok büyük. Her hafta bizleri ziyaret ederek onurlandırıyor. Burada çocuklarla ilgilenip, antrenmanları izliyor. Hocalarımızla konuşup onlara destek oluyor. Diğer taraftan ise buraya değer veren destek veren herkese binlerce kez teşekkür ederiz. Bursaspor’un değil, Türk futbolunun kurtuluşu burada. Kimse merak etmesin daha güzel günler görmek için 4 yıldızlı otellerle aynı konforu burada oluşturdu değerli yöneticilerimiz. Bizlerde burada Türk futboluna hizmet ederek genç ve dinamik nesiller yetiştireceğiz” dedi.

Bu tesisin Yıldırım'da olması bile yeter

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail hakkı Edebali ise “Bu tesis Yıldırım ilçesinin içerisinde olması bile bizler için gurur verici. Her zaman Bursaspor’umuzun bu anlamda yanında olmaya çalıştık. Tribünlerden, çimlere, taşlardan, direklere kadar destek verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Bu Tesise yardımcı olan herkese ben de teşekkür ederim. Nice şampiyonlukların burada çıkacağından hiç şüphemiz yok” dedi.

BİR ALKIŞTA ALİ AY’A

Bursaspor’un her daim yanında olan Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni dönem adayı Alinur Aktaş ise “Burada Samet hocamıza bol, bol alkış aldık. Bence Ali Ay beyde alkışı hak ediyor. Gecesini, gündüzüne katarak uğraşıyor bu takım için. Evet herkez başarı bekliyor ancak günümüz ekonomisinde sıralamadan çok ne yaptığımız önemli ve bence bu sene güzel işler yapılıyor. Vakıfköy için çok fazla söz söylemeye gerek yok. Burası zaten adını Avrupa’ya duyurmuş Enesler, Volkanlar, Sercanlar yetiştiren bir tesis. Her zaman Bursaspor'un yanında olmaktan, Bursasporlu olmaktan gurur duydum” dedi.