Gökhan GÜNDOĞDU/Özkan YILDIRIM

  • Muhtarım,  öncelikle bizleri konuk ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım.

Buralara kadar gelip bizlerle röportaj yaptığınız için ben de sizlere teşekkür etmek isterim, ben Kazım Ata 1961 Yenişehir-Karaamca  Köyü doğumluyum doğma büyüme buralıyım. Muhtarlıktaki ilk dönemim. Halkımızın, arkadaşlarımızın teşviki ve desteğinin yanı sıra köyümüze daha güzel hizmetlerin  gelmesi için  aday oldum. 70  hanemiz var 220 civarı nüfusumuz ve de 190 da seçmenimiz  mevcut. Birinci azamız İbrahim Demir, diğer azalarımız  İhsan Dündar, Nimetullah Açıkgöz, Özkan Şentürk ve Veysel Torun ile birlikte insanlarımıza hizmet edebilmek, köyümüze güzel hizmetlerin gelmesini sağlamak amacıyla yoğun bir uğraşımız var. Köy halkımız %80 hayvancılıktan geçimini sağlamakta bunun yanı sıra %20 kadar da çiftçilik yapılıyor. Bilhassa ayçiçeği ve buğday ekimi yapılmakta. Tabii biraz sonra da bahsedeceğiz inşallah sulama projesinin tamamlanmasıyla çok daha çeşitli  çiftçilik yapılır diye düşünüyorum bu verimli topraklarda.

  TARIMSAL SULAMA PROJEMİZ  BAŞLIYOR

  •     Muhtarım, 1 senedir muhtarsınız, bu süreçte ne gibi değişiklikler oldu Karaamca Köyünde?

Bizim burada büyük sıkıntı yaratan bir orman sorunu vardı, bir vatandaşımız  meyve sebze dikmek için 50 dönüm kadar ormanda  yer kiralamış. Tabii  bu durumu köylümüz  istemediğimizden duruma müdahale ettik ve böylelikle tekrardan buranın köyümüzün merası  olmasını sağladık. Tarımsal sulama ile ilgili bir sıkıntımız vardı hallolacaktı aslında, sonrasında Çiçeközü ve Yazılı köylerine bu yatırım gitti sonrasında bizim girişimlerimiz ile tekrardan yatırımı köyümüze çevirdik. İnşallah bir iki ay içerisinde başlanacak, bunu da bu şekilde halletmiş olduk.Çünkü bizim için bu tarımsal sulama  çok önemli arazinin sulanması durumunda ürün  kat be  kat artıyor, insanlarımızın  gelir düzeyi  yükseliyor.

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

EN BÜYÜK SIKINTIMIZ

  •     Peki Muhtarım daha ne gibi eksiklikleriniz var köyünüz de?

Köyümüzde çok büyük bir içme suyu problemi var, şöyle anlatayım; bizim daha önce suyumuz  9-10 kilometre kadar uzaktan geliyordu o  kaynağı aşağı-yukarı 50 senedir kullanıyorduk. Büyükşehir'e geçmeden evvel bazı arızalar olduğunda köyümüzde gençler varken oluşan tamiratları  yapabiliyorduk. Fakat gençler artık olmadığı için maalesef tamirat gerekli olduğunda tamiratları yapamıyoruz. O güzel suyu bırakmak zorunda kaldık, maalesef ve  bu yakınlardan akan Yarhisar deresinden şu an musluktan akan sularımızı alıyoruz ama içemiyoruz, içilmiyor. Bu yüzden 2-3 tane köy içerisine çeşme yaptırdık oradan alıyor insanlarımız içme sularını musluklardan akan suları kesinlikle içmiyoruz. Eski suyumuz hala boşa akıyor, bununla ilgili başvurularımızı yaptık o suyun isale hatları kötü olduğundan kullanamıyoruz. Bununla ilgili girişimlerde bulunduk ama 4 senedir 5 senedir bu su durumu maalesef köyümüzde büyük bir sorun çıkarmakta. Sonuçta bizim burada 220’yi aşkın nüfusumuz var ve bu insanlar gerçekten büyük sıkıntı yaşıyorlar.Musluklardan akan su içilmiyor, bu gerçekten büyük bir sıkıntı.

ESKİ KONAĞIMIZIN YENİSİ HALA YAPILMADI

Bizim eski bir köy konağımız vardı o da aşağı yukarı 4 sene kadar önce yıkıldı yenisi yapılacaktı yerimizde hazır, Eski konağın ve çevresindeki 2-3 dönüm arazi köyün. Orada çok güzel bir konak projemiz var işte onun da bir krokisi var elimizde fakat maalesef hala daha hayata geçmedi. Yerimiz hazır olmasına rağmen hayata geçmedi, boş bir durumda duruyor işte birazdan gider fotoğraflarını da çekeriz. Konağın yapılmasını bekliyoruz projesi çizilmiş durumda. Bu konularda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’tan  ve Yenişehir Belediye Başkanımız Sayın Davut Aydın’dan   desteklerini  beklediğimizi söylemek istiyorum ve ayrıca  şimdiden verecekleri desteklerden dolayı  teşekkürlerimi iletmek istiyorum,

MİHALGAZİ KUYUSU DAYOK OLDU GİTTİ..

Ayrıca biz doğduğumuzda Mihalgazi kuyusu vardı, çok eski bir kuyu, biz  çocukluğumuzda falan bu kuyudan su içiyorduk çok güzel suydu. Ve suyu çok boldu eski muhtarlarımızdan biri şu an rahmetli olmuş durumda. O kuyunun oraya baraj yapacağını söyledi. Ama ne baraj oldu, ne de su kaldı. Suda bitti gitti. Maalesef böyle çok talihsiz olayda  yaşadı köyümüz ve bu manada şimdi işte dediğim gibi, bu suda çok eskiden yok olmuş durumda biz bu güzel suların değerini kıymetini zamanında bilememişiz ve şu an maalesef musluklardan akan sular  içilmiyor, bu manada bu suyumuzun tekrardan tadilat yapılarak içilebilir duruma getirilmesi lazım bu konuda girişimlerde bulundum dediğim gibi bu konuyla ilgili belediyelerimizden destek bekliyoruz.

Bunun yanı sıra bir mahallemizde parke taşı sorunumuz var yarısı oldu oranın ama geri kalan kısmı olmadı. Bununla ilgili olacak diye söz aldık ve artık  hayata geçmesini bekliyoruz. Tabii insanlarımız da bu konuda biraz sabırsız bu konuda bizlerde  belediyelerimizden bu hizmetlerin gelmesi ile ilgili destek bekliyoruz. Yenişehir'den Mahmudiye’ye kadar gelen yol  çok güzel ama Mahmudiye’den köyümüze kadar gelen  4-5 kilometrelik kısım  gerçekten sıkıntılı bu yolunda yine Yenişehir yolundan Mahmudiye gelen yol gibi güzel bir şekilde yapılmasını bekliyoruz.

BAŞKANLARIMIZA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Son olarak ağaç telefon direklerindeki teller bundan 6 ay önce çalındı. O zamandan beri mağdur durumdayız, internet, telefon falan yok maalesef. Geçenlerde geldiler uydudan bağlantı yapılacağını , direklerin kullanılmayacağını söylediler bir ay içerisinde açılacak dediler. İnşallah olur da bir ay içerisinde açılır diye bekliyoruz bunu da eklemek istedim. Son olarak bana seçimlerde destek olan oy veren vermeyen herkese teşekkürlerimi iletmek istiyorum, ben artık muhtar seçildim. Karaamca’nın muhtarı oldum.Bundan sonra herkesin muhtarıyım herkese eşit mesafedeyim. Herkese eşit mesafede olduğumdan birikmiş olan hizmetleri köyümüze getirmek için aza  arkadaşlarımızla birlikte güzel bir koordinasyonla  canla başla çalışıyoruz. İnşallah dediğim gibi en başta içme suyu sıkıntımızın giderilmesini bekliyoruz . Çünkü içme suyu olmadan hiçbir şey olmuyor son olarak  başta Karaamca Köyü sakinleri olmak üzere bütün Yenişehirlilere ,Bursalılara bütün vatandaşlarımıza  sağlıklı günler diliyorum coronovirüsün yüzünden sıkıntı yaşadığımız gerçek mutlaka kurallara uyarak mecbur olmadıkça sokağa çıkmayalım bu günlerde geçecek elbette. Verecekleri desteklerden ötürü de belediye başkanlarımıza , Buski'ye şimdiden teşekkürlerimi iletmek istiyorum.