Kayınpederlerle bayramlaşmaya gittik. Ev bayağı doluydu, bu kadar fazla insanı bu evde görmeye pek alışık değildim. Nereden bakarsanız bakın yaklaşık 30-35 kişi salonda oturuyor ve küçük bir çocuğu dinliyordu. İsmi Enes, daha 12 yaşında Eskişehir´de Özel Atayurt okulunda okuyor. Annesi de aynı okulda muhasebe elemanı, babası ise Demiryolları´nda çalışıyor. Bu çocuk oraya gelen herkesi etrafında toplamış sanki konferans veriyordu. Sözleri, konuşmaları, beden dili, mimikleri ve bir şey anlatırken ki heyecanı her açıdan deha olduğunu gösteriyordu.

Ben yıllarca TV programları yaptım, birçok başarılı çocuğun burs almasını sağladım. Programımda Cumhurbaşkanı olmak isteyen, başbakan olmak isteyen, öğretmen olmak isteyen mühendis olmak isteyen hatta astrolog olmak isteyen o kadar çok zeki çocuk vardı ki hepsine hayretle bakardım. Bütün çocuklar özeldir evet bende en özellerini programıma çıkartıyordum zaten. Ama bu çocuk tanıdığım en özel çocuktu. Bende fırsatı değerlendirerek onunla küçük bir röportaj yapayım dedim. Aynen yayınlıyorum, hiç bir şey değiştirmeden.

Gelecekteki hayalin ne, ne olmak istiyorsun?

Ben tıp alanında bir meslek istiyordum ve bana göre bu bölümde en sıcak gelen yer nörolojinin sinir cerrahisi çünkü; sinir hücreleri kendini belli bir yaştan sonra çoğaltamaz.Bunu söylememin nedeni bence çoğu hastalık için kök hücre tedavisine benzer tedaviler çıkacak.Bu nedenden dolayı cerrahi doktorluğa ihtiyaç duyulmayacak. Aynı zamanda bu bölümün tedavi edebileceği alan çok fazla örneğin, herhangi bir yerini hissetmeme, hareket ettirememe ve istemsiz hareket ettirme; tik ve istemsiz gıdıklanma gibi durumlarda hastane sizi bu bölüme yöneltir.

Tıp okumak dışında başka bir hayalin var mı, hep doktor olmak mı istedin?

Ben ilkokulda, paleontolog olmak isterdim çünkü; ilkokulda paleontolojiye merakım vardı. Zaten böyle biyolojik şeylere merakımı da bu bilim dalı başlattı. Ailem bana dinozor kitapları almıştı, bende elimden geldiğince dinozorların isimlerini ve özelliklerini öğrenmiştim.

Hayallerin gerçek olduğunda ülke için ne yapmak istersin, nasıl bir katkı sağlarsın?

Bence bizim nöroloji alanında gelişmemiz, tümör gibi ağır hastalıkların tedavisini yada önlemini bularak, hem insanlarımızın yaşlılık sorunlarının birkısmını çözeriz hem de gençlerin erken yaşta böyle hastalıklar yüzünden yaşamakta sıkıntı çekmelerini önleriz.Aynızamanda ülkemizin saygınlığını ve ekonomisini geliştirmiş oluruz.

Bu küçük adamın bana söylediklerine bakar mısınız sanki bir tıp profesörü duruyor karşımda. Bana teorilerini anlatıyor, sorunları buluyor, çözümlerini söylüyor, sonuçlarını gösteriyor.

Ben nerede olursa olsun bu çocuğu takip edeceğim. Bu çocuk ileride büyük adam olacak göreceksiniz. Ülkemiz yeni bilim adamı yetiştiriyor, bize düşen Enes Sol gibi küçük dehaları bulup yetiştirmek, destek vermek. Annesinin, babasının yetmediği yerde devletin devreye girmesini sağlamak, devletin eksik kaldığı yerde ise bizler bu küçük dehalara destek vermeliyiz.

Yolun açık olsun Enes Sol...