İs­tan­bul Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si ön­ce­ki ge­ce ya­rı­sı il­ginç bir ope­ras­yo­na im­za at­tı. Me­ci­di­ye­kö­y’­de FEM Özel ve Ana­fen Ders­ha­ne­si Şu­be­le­ri­’nin bu­lun­du­ğu bi­na­nın önü­ne ge­ce sa­at 02:00’de ge­len ekip­ler ta­be­la­la­rı sök­mek için ça­lış­ma­la­ra baş­la­dı. İt­fa­iye­nin mer­di­ven ara­cı ile vinç, ders­ha­ne önü­ne ko­nuş­lan­dı.

GEREKÇE: REKLAM YÖNETMELİĞİ

Ev­le­ri­ne git­mek için dı­şa­rı çı­kan ders­ha­ne yet­ki­li­le­ri ise olay kar­şı­sın­da şaş­kın­lık ya­şa­dı. Ken­di­le­ri­ne da­ha ön­ce her­han­gi bir uya­rı ve teb­li­gat ya­pıl­ma­dı­ğı­nı be­lir­ten Ana­fen Ders­ha­ne­si Mü­dü­rü Mu­rat Dinç, za­bı­ta ekip­le­rin­den ta­be­la­la­rın sö­kül­me ge­rek­çe­si­ni öğ­ren­me­ye ça­lış­tı.
Ders­ha­ne yet­ki­li­le­ri ve ba­sın men­sup­la­rı­nın so­ru­la­rı­na bir sü­re ce­vap ver­mek­ten ka­çı­nan be­le­di­ye gö­rev­li­le­ri da­ha son­ra iş­le­min Rek­lam İlan Yö­net­me­li­ği 22. Mad­de­si uya­rın­ca ya­pıl­dı­ğı­nı sa­vun­du. Ta­be­la­la­rın izin­siz ol­du­ğu id­di­a edil­di.

2 YILDIR AYNI YERDELER

Ana­fen Ders­ha­ne­si Mü­dü­rü Mu­rat Dinç, ola­yı te­sa­düf ese­ri gör­dük­le­ri­ni ifa­de et­ti. Dinç, be­le­di­ye ekip­le­ri­ne ge­rek­li izin­le­ri­nin olup ol­ma­dı­ğı­nın il­gi­li bi­rim­le­rin­den araş­tı­rıl­ma­sı için sa­ba­ha ka­dar mü­sa­ade is­te­dik­le­ri­ni an­cak olum­lu ya­nıt ala­ma­dık­la­rı­nı di­le ge­tir­di.Dinç, bu ta­be­la­la­rın iki yıl­dan be­ri bu­ra­da ol­du­ğu­nu söy­le­ye­rek sök­me iş­le­mi­nin bu­gün ve ge­ce ya­rı­sı ya­pıl­ma­sı­nın se­be­bi­ni an­la­ma­dık­la­rı­nı kay­det­ti.

UYGULAMA HUKUKSUZ

Gece yarısı yapılan ani baskınla tabelaları sökülen dershane yetkilileri  uygulamanın hukuksuz olduğunu belirtti. Dershane yöneticisi Nebi Alpaslan “Bize tüm tabelaları indireceklerini söylemişlerdi ama sadece bizimkini söktüler. Durumu anlayamadık” dedi.

Alpaslan tabelaların iki yıldan beri burada olduğunu söyleyerek sökme işleminin gece yarısı yapılmasının sebebini anlamadıklarını belirtti. Sökülen tabelaların parçaları iade edilmedi.