Fetullahçı Terör Örgütü’nün mülkiye yapılanmasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca aralarında İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın da bulunduğu 15 eski vali ve kaymakam sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması yarın görülecek.

İstanbul 30’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararıyla, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsündeki duruşma salonunda görülecek davada 15 sanık ilk kez hakim karşısına çıkacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianameye göre, tüm sanıkların "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. Sanık Mutlu’nun arasında bulunduğu 8 sanığın ayrıca “Terörizmin Finansmanı Kanununa muhalefet” 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi talep ediliyor.