Erkan ŞEN

Hüdavendigar Mahallesi Muhtarı Mustafa Pala, mahallede bulunan sıkıntıları ‘agazete’ye anlattı. Mahallede ilkokul bulunmamasından dert yanan Pala, çok sayıda öğrencinin ve ailelerinin bu konuda mağduriyet yaşadığını dile getirdi. Hüdavendigar Mahallesi’nin yaklaşık 70 bin nüfusa sahip olduğuna dikkat çeken Pala, “Küçük bir mahalle değil burası, ancak bir ilkokulu bulunmamakta. Daha önce BİSAŞ İlköğretim Okulu vardı, ortaokula dönüştürüldü bu okul daha sonra. Bu çok büyük bir sıkıntı mahallemiz için, bu durumdan dolayı öğrencilerimiz ve aileleri büyük sıkıntılar yaşamaktalar. Mahallemizde bulunan öğrencilerin yarısı Doburca Köyü’ne gitmekte eğitim alabilmek için, birçoğu ise Dikkaldırım Mahallesi’nde bulunan Sadi Etkeser İlkokulu ve Rahmiye Malcıoğlu İlkokulu’na gidiyor” açıklamasında bulundu.

YER GÖSTERMEMİZE RAĞMEN

Belediye tarafından okul alanı diye belirlenen yerleri, belediyeye sunduklarını ifade eden Muhtar Pala, “Yetkililere yer göstermemize rağmen, hissedarların çok olduğunu söylediler bize. Biz önerilen yeri göstermemize rağmen, böyle bir sıkıntıyla karşılaştık. Nihayetinde bu devletimizin işi, hissedarların bulunup parasının ödenmesi ve alanın kamulaştırılması lazım. Elimizden gelen başka bir şey yok, bize yer gösterildi ve biz de gösterilen yeri yetkililere sunuyoruz, ancak çözüm yok. Bu durumun sonuçlanmaması mahalle sakinlerimizi mağdur etmiş durumda. Bu konuyu her platformda dile getirmemize rağmen, bir arpa boyu yol elde edemedik” diyerek, sıkıntıların biran önce çözülmesi gerektiğini belirtti.

Öğrencilerin servis sıkıntısı

Vatandaşın gelir düzeyinin de sıkıntılı olduğuna vurgu yapan Pala, öğrencilerin ulaşım sıkıntısı yaşadığını ifade etti ve ekledi: “Servis sıkıntımız da var. Çocuklar karda, yağmurda, çamurda zar zor okula gidiyor. İnsanların gelir düzeyi ortada, 2-3 çocuğu olan var ve ödemekte zorlanıyor aileler servis ücretlerini. Çocuklar daha çok küçük, servissiz de olmuyor nihayetinde. Vatandaş belediyenin servis aracı koymasını istiyor, ancak belediye de haklı olarak bu teklifi geri çeviriyor. Keşke kalıcı bir çözüm getirilse de yavrularımız zorlanmadan okullarına gidip gelse.”

İSMİMİZE YAKIŞAN BİR OKUL

‘Bir okul yapılması bu kadar zor olmasa gerek’ diye açıklamalarına devam eden Hüdavendigar Mahalle Muhtarı, “Bursa’daki birçok bölgeye okul yapıldığına şahit oluyoruz, mesela geçenlerde Hamitler Mahallesi’ne Hüdavendigar lisesi yapıldı. Hüdavendigar Mahallesi’ne de Hüdavendigar İlkokulu yapılsa ne kadar güzel olur” ifadelerini kullandı.

Sağlık Ocağı tek çatıda toplansın

Sağlık Ocağı konusunda da sıkıntı yaşadıklarına dikkat çeken Pala, “3 tane sağlık ocağı var, ancak hijyen açısından çok iyi olduklarını düşünmüyorum. Biri binanın dördüncü katında bulunuyor ve asansör yok, ihtiyarların merdivenleri çıkması büyük bir problem. Diğeri ise bir dükkandan bozma, çok atıl bir durumda. Sağlık Ocağı olması için hijyenik olabilmesi lazım öncelikle. Ayrı ayrı yerlerde her biri, Doburca Caddesi üzerinde var bir tane de mesela. Biz istiyoruz ki hepsi tek çatı altında toplansın. Belediyenin mahallemize yapmış olduğu Bilgi Evi var, çok güzel bir yatırım. Bina gerçekten çok hoş, belediyemizden rica ettik, giriş katının sağlık ocağına çevrilmesi için. Binaya da güzel bir işlevlik kazandıracağını düşündüğümüzden böyle bir teklifte bulunduk, ancak başkan buna olumsuz bakıyor nedense” diye konuştu.

‘MUHTARIM YER YOK’

Sağlık Ocağı için de belediyeye yer sunduklarını söyleyen Pala, “Dikkaldırım’da muhtarlık ve sağlık ocağı aynı binada mesela. Böyle güzel bir inşa Hüdavendigar’da da yapılabilir. Defalarca dile getirdik bunu kaymakamlığın yaptığı toplantılarda. Maalesef çözüm hiç yok, klişe laflarla ‘Muhtarım yer yok’ diye geri çeviriyorlar. Sizin aracılığınızla şunu söylemek istiyorum: Yer çok. Zor değil, devletimiz bunu kamulaştırır yapar; yapılmayacak şey de değil. 3 tane sağlık ocağı var 3’ü de farklı yerlerde ve hijyenik olmadığını düşünüyorum. Yetkililerin bu konuda yardımcı olmasını istiyoruz. Bizim amacımız vatandaşımıza kaliteli hizmet götürmek” dedi.