Mine Cansu MAZI- Özkan YILDIRIM

Öncelikle Sayın muhtar adayım, Ahmet  Bey sizi tanıyabilir miyiz?  

Ben Ahmet Ertuğral 1966 Trabzon-Vakfıkebir doğumluyum. Yaklaşık 40 Yıldır Hüdavendigar Mahallesinde ikamet etmekteyim, burada baba mesleği olan inşaat sektöründe çalışmalar yürüttük. 1990 yılından beri de  emlak sektöründeyiz.

Niçin aday oldunuz?  Acaba mahallenizde ne gibi eksiklikler var?

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti

Yıllardan beri maalesef mahallemize hiçbir şey yapılmamış. Bilhassa eğitimde mahallemizde büyük sıkıntılar yaşanmakta. Çocuklarımız sabahın erken saatlerinde servise binebilmek için yola çıkıyorlar, bu soğukta uzun süreli beklemek zorunda kalıyorlar. Ayrıca bizim bu aşağıda belediyenin kamulaştırdığı alanlarla birlikte eğitim alanı olarak ayrılan 8-9 dönüm alan 5 yıl süren işlemler neticesinde eğitim alanı olarak ayrılmış olmasına rağmen başka amaçlı kullanılmış olması bizleri derinden üzmektedir. Bunun yanı sıra, Doburca Park Evlerinin karşısında uzun yıllardır trafo tam yolun ortasında. Çok uzun zamandır orada olmasına rağmen  gereken neren yapılmadı. Bu trafo daha uygun bir yere nakil ettirmeliydi. Bunun yanı sıra mahallemizde aydınlanmada da  sıkıntı yaşanmakta. Çocuk oyun alanları ile ilgili de sıkıntılar mevcut. Bilhassa yazın çocuk oyun alanlarında uyuşturucu kullanan gençler parklarda sorun oluşturmakta. O yüzden mutlaka buralara Mobese güvenlik kameralarının konulması gerekmekte. Mahallemizde esas ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik kapsamlı bir projemiz olacak. Bu proje kapsamında bir heyet oluşturarak ihtiyaç sahibi aileleri tespit edeceğiz ve o ailelere mahallemizde ikamet eden hayırsever iş insanlarının da desteği ile  gizli bir şekilde yardımlarımızı ileteceğiz. 

Bu tür sosyal projeleri mutlaka hayata geçirmek ile ilgili çalışmalarımız olacak. Daha bunun gibi sosyal projeleri arttırarak sürdüreceğimizi de  ayrıca eklemek istiyorum. Bunların hep Muhtar tarafından takibi gerekiyor, vatandaşı bilgilendirmesi, yapılan ve yapılacak hizmetler  ile ilgili bilgiler vermesi lazım. Maalesef bunları mahallemizde göremiyoruz. Bursa'mızın  en merkezi , en güzel mahallesi olmasına rağmen uzun yıllardan beri mahallemiz hak ettiği hizmetleri alamamaktadır ben ve ekibim bu gidişata “ dur”  demek için adayız.

Peki sayın muhtar adayım, vatandaşın adaylığınıza olan yaklaşımı nasıl?

Mahallemizde uzun yıllardan beri ikamet etmemden dolayı genelde herkes beni tanımakta uzun yıllardan beri neler yaptığımı herkes biliyor. Herkes adaylığım dolayısıyla tebrik ediyor, desteklerini sunuyor. Bu da beni elbette ziyadesiyle memnun etmekte. Onlara yaraşır bir muhtar ve aza heyeti olmaya çalışacağız, inşallah.

Peki Ahmet Bey Sizce muhtar kimdir?

Muhtar başınız dara düştüğünde mahallenizde kapısını kalacağınız ilk kişidir.

-- Muhtar mahallede Devleti temsil eder.

-- Ancak devlet adamlarının yanında bir anne, bir baba gibi bütün özelinizi paylaştığınız kişidir.

-- Devletin içinde olup hem vatandaşına hem devletine bu kadar yakın olan bir devlet organı başka yoktur.

-- Muhtar devletin mahalledeki şefkat elidir.

-- Muhtar Mahallesinde çalışma saatleri kanun ile belirlenmiş olmasına rağmen 24 saat hizmet veren hangi saatte olursa olsun vatandaşa kapısı açık olan tek devlet kurumudur.

-- Muhtar ölünüzle, dirinizle, düğününüzle , derneğinizle,  yolunuzla ,kaldırımınızla, çöpünüzle, asfaltınızla ,yanmayan sokak lambanızla yani sizin her şeyimizle ilgilenen tek devlet kurumudur.

-- Avukatlık işi olan da ,doktorluk işi olan da ,eşiyle kavga eden de, kızı kaçan da hep muhtara koşar.

-- Muhtar bazen bir avukat, bazen bir doktor, bazen psikologtur .

-- Muhtar bazen bir baba bazen de bir annedir.

Peki Ahmet Bey bizlere aza heyetindeki  çalışma arkadaşlarınızı tanıtır mısınız?

 Aza   heyetimiz içerisinde öncelikle 2009-2014 yılları arasında mahallemizin muhtarlık görevini yerine getirmiş olan değerli hanımefendi Sayın Fatma Güler Samgarlı var.  Mutlaka ama mutlaka onun tecrübe ve birikiminden yararlanacağımızı  burada söylemek istiyorum.  Yine Değerli öğretmenimiz Sayın Sevinç Yılgın, mahallemize uzun yıllardır hizmet veren değerli esnaflarımızdan  Sayın Osman Baş, Sayın Yaşar Tahmisoğlu, Sayın Necati  Kul, Sayın Hüseyin Kutluca, Sayın Yakup Kürkçü, Sayın Umut Akdemir ve emekli Sayın  Y.İsmail Usuğ’dan ibarettir.

Son olarak Ahmet Bey Hüdavendigar Mahallesi sakinlerine neler söylemek istersiniz?

Hüdavendigar mahallesinde değişimin zamanı geldi düşüncesindeyim. Ben ve tecrübeli aza heyeti arkadaşlarımızla Hüdavendigar Mahallesi'nin hak ettiği hizmetleri gecikmelide olsa almasını sağlayacağımızı söylemek istiyorum ve mahalle sakinlerimizin desteğini bekliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

2009-2014 yılları arasında Hüdavendigar Mahallesinde Muhtar olarak görev almış olan ve şimdi de 2019 seçimlerinde Ahmet Ertuğral’ın aza heyetine girmiş olan Fatma Güler Samgarlı’dan kısa bir değerlendirme yapmasını rica ettik;

   “Burada olduğum için öncelikle çok mutluyum. 2009-2014 yılları arasında mahallemizin muhtarıydım. 1999-2009 yılları arasında da aza olarak görev almıştım. Ahmet Ertuğral Bey'in ‘Abla benimle var mısın’ demesi üzerine, ben de bütün adaylara bir baktığımda muhtar adaylarının arasında en efendi, en sevilen, en hizmete yatkın kişi olarak Ahmet Beyi gördüm ve bu bağlamda ben de onun aza heyetine girmeyi kabul ettim. Ben 2009 yılında ilk işim Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte o zaman bir kadın derneği kurduk.  O süreçte bize destek oldular ve adına da “Hüdavendigar Kadın Dayanışma Derneği” koyduk. Biz orada caminin altında kendi kendimize makinalar aldık güzel çalışmalar gerçekleştirdik. Dikiş kursu, örgü kursu kadınlarımızın isteği doğrultusunda ne gerekiyorsa onu yaptık.  Kadınlarımızın istekleri doğrultusunda değişik meslek dallarında da çalışmalar yürüttük. Ama şu an biraz yerimiz dar. İnşallah ilerleyen süreçte daha geniş bir alanda çalışmalarımızı yürütmeyi  hedeflemekteyiz. İnşallah burada Ahmet Bey'in de seçimi kazanması ile çok daha potansiyelli bir şekilde çalışmalar yürüteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Kadınlarımızın muhtarlığa gelip bizimle  bu konuyla ilgili  irtibata geçmeleri yeter” diyerek sözlerini tamamladı .