Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül
Özkan YILDIRIM
 
•      Sayın Başkan, Harmancık ve çevresi sizi gayet yakından tanıyordur mutlaka  ama bizlere ve değerli  okuyucularımıza  kendinizi tanıtır mısınız?
Elbette, memnuniyetle. Sizlere buralara kadar geldiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Ben Yılmaz Ataş 1972 Harmancık-Balatdanişment  Mahallesi doğumluyum. İlkokulu Balatdanişmentİlkokulu’nda,ortaokulu burada Harmancık İlköğretim’de , liseyi Bursa Erkek Lisesi'nde üniversiteyi de İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesini tamamlayarak mezun oldum. Arada askerlik ve üniversite haricinde bütün mesleki hayatımı ilçemde serbest klinik yaparak geçirdim. Eskiden tabii buralarda hayvancılık çok çok daha fazlaydı, son yıllarda maalesef azalmakta. AK Parti kurulduğunda üye oldum, 2004'te İl Genel Meclis üyesi oldum, iki dönem İl Genel Meclisi üyeliğini sürdürdüm, bu arada İlçe yönetimlerinde de yer aldım. 2017'de ilçe başkanlığını teklif ettiler ve o süreçte İlçe Başkanı oldum, sonrasında Belediye Başkanı adaylığı süreci başladı aday oldum, güzel bir sonuç aldık tabii ,elbette bu seçimlerde en büyük avantajımız her zaman halkın içinde olmamız onların dertlerine çare olmamızdı. Yılmaz Ataş’ı çok yakından tanımış olmaları dolayısıyla Allah'a şükürler olsun ki seçimi alnımızın akıyla tamamladık.
•      Başkanım  6-7 aydır Harmancık Belediye Başkanısınız bu süreçte Harmancık İlçemizde neler değişti?  Bunlardan bize bahseder misiniz?
Bu 6-7 aylık dönemde, gelir gelmez bizim altyapı çalışmalarımız devam ettiğinden içme suyu projemiz aksamıştı, çamurda bir seçim geçirdik yine de insanlarımız halkımız bu olumsuzluklara rağmen insanlarımızın sağduyusu ile bu seçimi aldık. Gelir gelmez zaten hemen 1,5 Milyon TL'lik yamayla çamurdan insanlarımızı kurtardık, ilk bunu yaptık. 
 
‘Kent mobilyaları’ projesi  büyük heyecan uyandırdı
Onun haricinde bizim çalışmalarımızı yoğun olarak sürdürdüğümüz Kent Mobilyaları projemiz var. Bu Kent Mobilyaları projesini  oturma bankları, piknik masaları, kamelyalar  şeklinde ve diğer aletlerin üretilmesi olarak düşünebilirsiniz. Daha önce bizim ilçe başkanımızın ve belediye başkanımızın mücadelesiyle projesi çizilen bizim İlçe Başkanlığımız dönemimizde TANAP’tan (Trans Anadolu doğalgaz boru hattı projesi) İlçemizden geçtiği için bu şekilde bir hibe programları vardı oradan 1,5 Milyon TL’lik Yüksekokulumuza hibe çıktı. Alet, Ekipman  ve Mobilya Bölümü’ne, onu  aldıkları için daha önceden kullanmış oldukları  alet ve ekipmanları bize verdiler. Biz onları işte Büyükşehir kanalı ile beraber, nasip olursa burada Kent Mobilyaları üreteceğiz. Büyükşehir üretecek ama bizim  ilçemizde üretecek, sonuçta  ilçemize katma değer sağlanmış olacak. Bu proje bizde büyük bir heyecan uyandırdı. İnşallah bunu yılbaşına kadar başlatacağız ve bunu  ileriki yıllarda daha da geliştirip, daha da büyütme hedefimiz var. Mahallelerimizde periyodik, rutin hizmetler hali hazırda devam ediyor. Köy konaklarının tadilatları, parke taşlarının döşenmesi, fırınların düzenlenmesi vatandaşın birebir kullandığı bütün ortak alanlardaki hizmetlerin devam etmekte olduğunu da eklemek isterim.
 
YOL ÇOK ÖNEMLİ...
•      Peki Başkanım, elbette insanın yaşamış olduğu yerlerde eksiklikler  bitmez, ne gibi eksiklikleriniz  var?  Nelerin öncelikle yapılmasını bekliyorsunuz?
Bursa'nın en uç noktasında olmuş olmamızdan dolayı, Bizim en öncelikli sorunumuz yol, tünel devam ediyor ama, bizim özelimizdeki en büyük sorunumuz, Büyükorhan- Harmancık arasındaki bizi ilgilendiren kısım. 29 Mart'ta ihalesi oldu ama bu yolun yasal süreci bir türlü dolmadı onu beklemekteyiz. İnşallah bu yol yapıldığı zaman bizim ulaşımımız Bursa'ya ne kadar düzgün olursa insanların Harmancık’ı tercih noktasında bizim artımız olacak, bu en büyük sıkıntılarımızdan biri. Bilhassa hafta sonları gidiş ve dönüşlerde gerçekten büyük kuyruklar oluşmakta mutlaka bu yolların düzenlenmesi ile bu  tür sıkıntıların sona ermesini bekliyoruz.
 
 
Yarım kalan eğitim kompleksi tamamlanmalı…
Bizim devam eden sorunlarımızdan okulumuz var maalesef, bir hayırseverin başlattığı ve yarım kalan bir okul var.  Halk Eğitim, İlköğretim ve İmam Hatip’in olduğu üçünün bir arada kompleks olduğu bir okulumuz var yarım kaldı, kabası bitti maalesef ama devam etmiyor uzun zamandır, bu şekilde duruyor. Bu okula ihtiyacımız var. Bu sıkıntıyı her yere ilettik çözüm noktasında artık sona gelmiş durumdayız. Ama artık bir şekilde bu projenin tamamlanmasını bekliyoruz. Bu bağlamda halkımızın  da yoğun bir talebi var.
 
VE HASTANEMİZ…
Bir diğer eksiğimiz ise hastanemiz, 17 ilçenin 16'sında hastane varken bizim burada maalesef hastane yok, bu bizim seçim vaatlerimizden bunu takip ediyoruz. Maalesef ilçe halkımız Tavşanlı’ya gitmek zorunda kalıyor. Seçim vaatlerimizden olduğundan bunun mücadelesini veriyoruz, inşallah da yaptıracağız. Ayrıca teşviklerin il bazında olmaktan çıkarılarak , ilçe bazında olmasını sağlamalıyız. Böylelikle Harmancık’ımızın hak ettiği teşviklerin önünü açmalıyız. Diye düşünüyorum.  Halı sahamız var, Kapalı Spor Salonumuzda var içine fit-ness olarak  Tanap’tan yine proje desteği ile birlikte Fit-ness aletleri de koyduk,  hem kapalı spor salonuna, hem de fit-nes'e  gidebiliyor kadınlar ve  erkekler. O yönden bir sıkıntımız yok, yeni daha Gençlik Spor Bakanlığı’ndan 2 pota, 2 tane basket sahası ve öğrenme amaçlı eğitim yüzme havuzu kararı çıktı. Bunların müjdesini aldık ve en kısa zamanda ilçemize kazandıracağız. Gençlerimizi kesinlikle sporsuz, eğitimsiz bırakmayacağız en büyük amacımız bizim burada bu.
 
İKAMETLERİNİZİ LÜTFEN BURAYA GETİRİN.
 
Sayın Başkanım ,yavaş yavaş röportajımızın  sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Tabii son olarak sizi %56 civarı oyla başkan olarak seçmiş olan Harmancık ilçemizin güzel insanlarına neler söylemek istersiniz?  Ne tür mesajlar vermek istersiniz?
Ben Harmancıklıyım, Harmancık halkını seviyorum , seçimler bitti. % 56’nın  değil, %100’ün ,herkesin başkanıyım. Biz kesinlikle siyasi olarak bakmıyoruz , derdimiz Harmancık’ı  küçültmemek, büyütmek biz bunu istiyoruz. Kimse göç etmesin istiyoruz.  İlçemizi daha iyiye nasıl götürebilirizin derdindeyiz.  İlçemizdeki bütün paydaşlarla beraber bunu ortaya koyma çabasındayız. Son olarak emekli insanlarımızın ikametlerini buraya getirmelerini istiyoruz, burada daha kalabalık olmamız lazım daha fazla yardım, daha fazla destek almamız için, bunları başarmamız lazım. Derneklerle,  muhtarlarla bu konuda çalışmalar yapıyoruz insanlarımızı buraya getirmek için, insanlar yazın buraya geliyor, kışın  yine Bursa'ya dönüyorlar, İkametlerini  buraya alsınlar. 
 
İstahdamı arttırarak turizmi geliştireceğiz
Biz öncelikle ilçemizde istihdamı arttırmak, sonrasında turizm cenneti olarak geliştirmek büyütmek derdindeyiz. Bunları başarmamız durumunda zaten nüfus olarak da artmaya başlayacağız, göç sona erecek, hatta yavaş yavaş geri  dönüşlerin  başlayacağına  inanıyorum. Son olarak  başta Harmancık İlçesinde yaşayan bütün insanlarımız olmak üzere bütün Bursa'daki hemşerilerimize herkese selamlarımı iletmek  istiyor, esenlikler diliyorum.