Büyükataman'dan AB'ye tepki! Büyükataman'dan AB'ye tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar’da Burhan Felek Atletizm Stadı ve Çalışma Salonları Açılış Töreni'ne katılarak bir konuşma yaptı. Konuşmasının başında bir süredir yenileme çalışmaları devam eden ve Türk sporunun sembol tesislerinden olan Burhan Felek'in atletizm stadı ve çalışma salonlarının hizmete açıldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, spor dünyasına hizmetlerde bulunan tesise adı verilen merhum Burhan Felek'i rahmetle andı. Sporcuların dinlenebileceği kitap ve kahve mekânıyla geleneksel çocuk oyunları ve zekâ oyun alanlarının da tesiste yer aldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Buradan tüm gençlerimize ve sporcularımıza şu müjdeyi de vermek istiyorum, Burhan Felek Tesisleri haftanın yedi günü ve günün 24 saati hizmet verecektir. Gençler günün her saatinde burada spor yapabilecek, kitap okuyabilecek, zamanını geçirebilecektir. Bu uygulamayı ülkemizdeki diğer spor tesislerimizde de başlatıyoruz. Böylece gündüz çalışan vatandaşlarımız ve okula giden öğrencilerimiz uygun oldukları saatlerde buradaki spor salonlarını, yüzme havuzlarını ve diğer imkânları kullanabileceklerdir. Biz bu tesisleri günün büyük bölümünde boş dursunlar, çürüyüp gitsinler diye yapmıyoruz. Milletimiz bu tesislerden azami düzeyde istifade etsin istiyoruz. Spor tesislerimizin en verimli şekilde kullanımını sağlamak için gereken her adımı atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Her alanda olduğu gibi sporda da hamdolsun son 17 yılda dünyada eşi benzeri olmayan bir tesisleşme devrimi gerçekleştirdik. Ülkemizin istinasız her şehrini stadyumlarla, yüzme havuzlarıyla, spor salonlarıyla, kortlarla, kayak merkezleriyle, mahalle tipi spor alanlarıyla donattık. Bugüne kadar spor tesislerimiz için yaptığımız toplam yatırım rakamı 9,5 katrilyon liradır eski rakamla.”

EKONOMİK PAZARA DÖNÜŞEN BİR DAL
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de dört mevsimi de doya doya yaşandığını dile getirerek bu durumun farklı spor branşlarında kolayca faaliyet yapabilme imkânını tanıdığını söyledi. Tesis yatırımlarıyla ülkeyi spor turizminde de dünyanın göz bebeği hâline getirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, huzur ve güven ortamının sağladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin tabiat ve kış sporlarının cazibe merkezine dönüştüğünü, Hakkâri’nin dağlarında artık kadın ve erkeğiyle tüm vatandaşların ve sporcuların kayak yapabildiğini anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sporun dünyada gittikçe büyüyen dev bir endüstriye, büyük ekonomik pazara dönüştüğünün farkında olduklarını, adımların da buna göre atıldığını ifade etti. Tesislerin kalitesinin spor turizminin artmasını ve ciddi bir ekonomik kaynak hâline dönüşmesini sağladığını, tesisleşme hamlesiyle Türkiye'nin her türlü uluslararası spor organizasyonunda öne çıkan ve takdirle takip edilen bir ülke hâline geldiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırımlar ve inşa edilen tesisler sayesinde lisanslı ve faal sporcu sayısında da âdeta bir patlama yaşandığına dikkati çekti.
SPORCULARIMIZA GÜVENİYORUZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de 9,5 milyon lisanslı sporcu, 4,6 milyon faal sporcu, 272 bine yakın antrenör bulunduğunu belirterek sadece okulların düzenlediği spor faaliyetlerine katılan gençlerin sayısının da yaklaşık 2,5 milyona ulaştığını dile getirdi. Bu yıl uluslararası müsabakalarda kazanılan madalya sayısındaki büyük artışın yüzleri ağarttığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu başarıların tesadüfi olmadığını, çok büyük bir emeğin neticesi ve daha güzel günlerin habercisi olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl olimpiyatlarda sporcuların atacağı adımlarda büyük bir beklentileri olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek tüm sporcularımıza inanıyor ve güveniyoruz. Gerek bireysel gerek kolektif sporlarda inanıyorum ki başarıları yakalayacağız. Bununla yetinmiyor kendilerine her türlü imkânı da sağlıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız sporcu yetiştirmede yaşadığımız sıkıntıları ortadan kaldıracak devrim niteliğinde bir adım attı. Artık yetenekli gençlerimiz okul mu, spor mu ikileminde kalmayacak. Uluslararası organizasyonlara ülkemizi temsil etmiş sporcular anlaşma sağlanan 28 vakıf üniversitesinde yüzde yüz bursla eğitim ve öğretim görme hakkına kavuşuyor. Böylece gençlerimizin müsabakalara hazırlanmak için ayırdıkları vakit sebebiyle diğer arkadaşlarına göre dezavantajlı konuma düşmelerinin önüne geçiliyor.”
AVRUPA'NIN EN GENCİYİZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk sporuna yeni yıldızlar kazandırmak için uygulamaya geçirdikleri bir başka çalışmanın da Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi olduğunu belirtti. Bu projeyle potansiyeli olan çocukları daha körpe bir fidanken keşfedip spora kazandırdıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilkokul üçüncü sınıftaki öğrencilere uygulanan sportif taramalar sonucunda çocukların uygun oldukları branşlara yönlendirildiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz, spor herkes içindir ilkesine gönülden inanıyoruz. Bu anlayışla sportif imkânları herkes için ulaşılabilir hâle getirmenin gayreti içindeyiz. Ülkemizin tüm şehirlerini, ilçelerini, mahallerini tesislerle donatarak sporu insanlarımızın ayağına götürüyoruz. Buradan tüm vatandaşlarımızı spor yapmaya davet ediyorum. Avrupa'nın en genç, en dinamik nüfusuna sahibiz. Avrupa'nın en genç ve modern spor tesisleri de bizde. Bunların üzerine yenilerini ekliyor, proje üstüne proje geliştiriyoruz. Şimdi yeni bir kampanya daha başlatıyoruz. Ülkemizin dört bir köşesinde uygun olan her yere, tam 10 bin pota yerleştiriyoruz. Böylece vatandaşlarımız diledikleri her zaman basketbol oynama imkânına kavuşacak.”