Osmangazi Belediyesi, sivil mimarlık örneği yapıyı aslına uygun şekilde inşa ederek, hizmete açtı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, açılış töreninde yaptığı konuşmada, tarihi ve kültürel mirasın korunup yaşatılmasına yönelik çalışmalarda öncü belediye olduklarını belirtti. Tarihi binanın Kayhan Çarşısı’na değer katacağını ifade eden Başkan Dündar, “Bursa’nın farklı bölgelerinde yok olmaya yüz tutmuş tarihi yapıların izini bularak, ayağa kaldırıyoruz. Tarihi eser çalışmalarımız ile Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüllendirildik. Aynı zamanda 12 farklı noktada restorasyon çalışmalarımızı da gerçekleştirdik. Birbirini takip eden bu çalışmalarla birlikte, yeni dönemdeki turizm hedefimiz de ortaya çıkıyor. Cumhurbaşkanımızın açılışını yaptığı Panorama 1326 Bursa Fetih Müzemiz, Türkiye gündemine oturdu. 300 bine ulaşan ziyaretçi sayımız, turizm firmalarının da ilgisini çekti. Bundan sonra firmalarımız programlarını Panorama 1326 Bursa merkezli, Kayhan, Ulucami, Yeşil Türbe, Emir Sultan gibi yeni rotalar ile şekillendirecek. Böylece esnafımız da kazanacak” dedi.

SOSYAL HAYATA RENK

Sağlam adımlarla ileriye yönelik projeler geliştirdikleri vurgulayan Dündar, “Kayhan Çarşımızın simgesi olan Şadırvanlı Han’ın restorasyonuna Kasım ayında başladık. Şadırvanlı Han’ı avlusu, dükkanları ile aslına uygun şekilde yenileyerek sosyal ve kültürel tesis olarak hizmete açacağız. Tarihi Han, içerisinde yer alan dükkanları, sergi ve toplantı salonları ile sosyal ve kültürel hayata renk katacak, tarihi çarşımızı canlandıracak. Biz restorasyonu sadece binaları yenilemek olarak görmüyoruz. Biz restore ettiğimiz yapılarla ekonomiye, kültüre, sanata, sosyal hayata katkı sağlayabilecek değer üretiyoruz. Osmangazi Belediyesi olarak Bursa için kalıcı işler, kalıcı eserler yapıyoruz. Kayhan’dan Hisar’a kadar her yerde Osmangazi imzası var. Bizim reklam anlayışımız hizmettir” diye konuştu.

İHH’ya tahsis edildi

Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi

Tarihi binanın Bursa’nın iyilik eli olarak hizmet vereceğini kaydeden Dündar, “Meclisimizde yaptığımız ihale ile bu güzide eseri İHH’nın kullanımına tahsis ettik. Birlikte birçok çalışma yürütüyoruz. İstedik ki dünya çapında gönüllü faaliyetleri yapan İHH’nın emeğine, çalışmasına bir katkı sunalım” dedi. Bursa İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan da sivil mimarlık örneği yapıyı Bursa’ya kazandıran Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti. İnsani Yardım Vakfı olarak 26 yıldır, 160 ülkede faaliyet gösterdiklerini vurgulayan Kaptan, “Osmangazi Belediyemiz, mazlum coğrafyalarda yapılan çalışmalara her zaman destek oldu. Bu dönemsel yardımların kalıcı hale gelmesine önemli bir adım attı. İnşallah binamız mahallemizin canlanmasına vesile olacak” ifadelerini kullandı.