Yıldırım Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik alanında önemli bir hizmet olarak hayata geçirilen YIL-MEK, 2018-2019 eğitim yılında da Yıldırımlılara en iyi mesleki eğitim olanaklarını sunuyor. Özellikle kadınların bir meslek sahibi olarak ekonomik yaşama dahil olmasını amaçlayan Yıldırım Belediyesi’nin ücretsiz olarak düzenlediği meslek edindirme kurslarının ilk döneminde; mesleki eğitim, müzik, yabancı diller, hobi - sanat ve el işçiliği alanlarında eğitimler vererek kursiyerlere yeni ufukların kapılarını açıyor. Aralarında diksiyon, tiyatro, Türk Halk Müziği, ney, bağlama, İngilizce, Osmanlıca, Arapça, ebru, hat, tezhip, çini, iğne oyası, el nakışı, filografi, minyatür, taş baskı, web tasarım, autocad ve grafik animasyonun da olduğu, 93 branşta planlanan kurs faaliyetleri, 38 merkezde 7 bin 890 kursiyerin katılımıyla gerçekleşiyor. Kursiyerlerin el ürünleri, Yıldırım Kadın Girişim ve Üretim Kooperatifi (YIL-KA KOOP) tarafından pazarlanarak satışı sağlanıyor. İşletmesini kurmak isteyenler için KOSGEB işbirliği ile uygulamalı girişimcilik eğitimi de veriliyor. Meslek edindirme kurslarından faydalanmak isteyen kursiyer adayları, 444 16 02 numaralı Yıldırım Belediyesi Çağrı Merkezi’nden bilgi alabilir ve YIL-MEK birimine giderek tamamı ücretsiz olan kurslara kayıt yaptırabilirler.

GELECEĞİN GÜVENCESİ

Donanımlı nesiller yetişmesinde okul öncesi eğitimin önemli bir aşama olduğu bilinciyle hizmetlerini sürdüren Yıldırım Belediyesi, YIL-MEK bünyesinde yer alan Okul Öncesi Eğitim Sınıfları ile ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına ücretsiz olarak verdiği okul öncesi eğitim hizmetini, bu yıl 65 sınıf ve 98 şubede sağlayarak 3 bin 458 çocuğu yarınlara hazırlıyor. 4 yılda on binden fazla çocuğun ücretsiz eğitim aldığı Okul Öncesi Eğitim Sınıfları’nda çocuklar değerleriyle, kültürüyle, gelenekleriyle ve kaliteli bir okul öncesi eğitimle yetişiyor. YIL-MEK Okul Öncesi Eğitim Sınıfları, geleceğin güvencesi olmaya devam ediyor.

KARİYER SAHİBİ YAPIYORUZ

YIL-MEK eğitimlerinde önceliğin kadınların meslek sahibi olarak aile ekonomisine katkı koymalarını sağlamak olduğuna işaret eden Başkan Edebali, “Yeni bir şehir inşa etmek bunun sadece bir yönü. Asıl önemsediğimiz kısmı ise sosyal dönüşüm. Göreve geldiğimiz günden bu yana on binlerce insanımızı meslek sahibi yaparken, binlerce yeni kursiyeri her yıl kariyer sahibi yapıyoruz. Kadın ve Aile İşleri Müdürlüğü’nü belediyemiz bünyesinde oluşturarak kadınların yaşamın her alanında daha güçlü bir biçimde söz sahibi olmasını amaçladık. Bu anlamda YIL-MEK çok önemli bir misyon üstleniyor. Sosyal sorumluluk projelerimiz çerçevesinde yürüttüğümüz kurslarla insanların zamanlarını en iyi şekilde değerlendirerek meslek sahibi olabilecekleri ve sanatsal yönlerini daha iyi geliştirecekleri imkânları ortaya koyuyoruz. Ayrıca özellikle ev hanımlarına yönelik kurslarımız ile onları hem sosyal hayatın içine çekiyor, hem de meslek sahibi olmalarını sağlıyoruz. Bununla da yetinmeyip meslek sahibi olan kadınları üretime dahil ederek, aile bütçelerine katkı sağlamalarına yardımcı oluyoruz” diye konuştu.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÖNEMLİ

Eğitimin toplumların kalkınmasındaki en önemli unsur olduğu bilinciyle Sağlam temelli nesillerin oluşması adına en büyük yatırımı çocuklar için yaptıklarını  vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Geleceğini garanti altına almak isteyen her toplum çocuklarını özenle yetiştirmelidir. Bu seferberliğin altın anahtarı ise okul öncesi eğitimdir. Medeniyetimizi temsil edecek, örf ve adetlerimizi sonraki kuşaklara taşıyacak bir nesle imza atmalıyız. Bunu gerçekleştirmenin yolu da okul öncesi eğitimden geçiyor. Okul öncesi eğitim sınıflarımızın göstermiş olduğu çalışmalara özellikle önem veriyoruz. Evlatlarımızı, kendilerine anne şefkatiyle yaklaşan eğitim neferi öğretmenlerimizle yaşama hazırlıyoruz. Bu konuda ailelerin artarak gelen taleplerine cevap verebilmek için her yıl sınıf sayımızı artırıyoruz. Bizler yerel yönetim olarak çocuklarımıza hak ettikleri refah seviyesi yüksek bir gelecek hazırlarken, okul öncesi eğitim sınıflarımızla da doğru bir eğitim almaları için binlerce yavrumuzu yetiştiriyoruz” ifadelerini kullandı.