Radyospor´da Özgür Sancar´ın sorularını yanıtlayan Mehmet Cansun, "Şenol Güneş de Trabzonsporlu. bugün Beşiktaş´ın başarısı için ter döküyor. Beşiktaş´ı şampiyon yapmak için bilgisi dahilinde elinden ne geliyorsa yapmaya çalışıyor. Bu iş sonuçta profesyonel bir iş" ifadelerini kullandı.

"DENİZLİ´NİN GELİŞİ MUTLU ETTİ AMA..."

Hamza hocanın gidişinden üzüntü duyduğunu belirten Cansun: ´´Mustafa Denizli´ nin seçilmesi bizi mutlu etti ama Hamza hocanın gitmesi de bizi üzdü. Hamza hocanın gidiş şekli iyi olmadı, işin içinde olmadan değerlendirme yapması zor oluyor ama  dışarıdan bakıldığında gidişi hoş değil.. Galatasaray´da, Galatasaray´ı Galatasaray yapan değerleri değiştirmemek lazım. Bilmediğimiz şeyler olabilir o zamanda bu lafı boşuna kullanmış oluruz. Ama yabacı hoca geleceğine Mustafa hoca çok sevdiğimiz, beraber olmaktan, Galatasaray camiasında onu görmekten son derece mutlu olabileceğim bir insan´´. dedi.

"EN İYİ TERCİH YAPILDI"

En iyi tercihin olduğunu belirten Mehmet Cansun: ´´Mustafa hoca Türkiye liglerini çok iyi tanıyan, herkesi bilen, futbolun içinden kopmamış bir insan. Galatasaray´da çok önemli başarılı dönemler geçirmiş, insan olarak da sevdiğimiz bir insan. Camianın da Mustafa hocayı çok sevdiğini biliyorum. Ben kendim de çok severim. Bütün bunları yan yana koyduğunuz zaman bu dönemde alınabilecek bence en iyi hoca Mustafa hocadır.´´ diye konuştu.

"BEŞİKTAŞLI OLMASI ÖNEMLİ DEĞİL. ŞENOL GÜNEŞ DE TRABZONSPORLU"

Mustafa hocanın Beşiktaşlı olmasının önemsiz olduğunu söyleyen Cansun: ´´Mustafa Denizli´nin Beşiktaşlı olma konusu çok gereksiz konuşulması bile gereksiz bir konu. Örnek vermek gerekirse, Şenol Güneş yıllarca Trabzonspor´da efsane olmuş bir hoca bugün Beşiktaş´ın başarısı için ter döküyor. Beşiktaş´ı şampiyon yapmak için bilgisi dahilinde elinden ne geliyorsa yapmaya çalışıyor. Bu iş sonuçta profesyonel bir iş.´´ diye belirtti.

"HER SEZON ŞAMPİYON OLACAĞIZ DİYE BİR KURAL YOK"

Galatasaray her sene şampiyon olacak diye bir kaide yok. Geçen sene çok güzel bir sene geçirdik ama sonuçta, bizim başarımızın dışında rakiplerimizin beceriksizliğinden faydalandık. Bunun her sene olcak diye bir durum yok. Bu tesadüftür. Bu sene Galatasaray´ın işi daha çok zor. Gönül ister ki her sene şampiyon olalım ama bu böyle olmaz. Buradaki önemli olan nokta şu; insanlar seyiri istiyor. Güzel futbol izlemek istiyor.

"DENİZLİ MADRİD´E GİTMELİYDİ"

Mustafa Denizli´nin Atletico Madrid maçında Galatasaray´ın başında olması gerektiğini belirten Cansun: ´´Atletico Madrid maçı Galatasaray´ın bugün oynadığı futbolla en az 3-4 tane gol atarlar biz öyle geri geliriz. Şampiyonadaki Galatasaray´ın başına gelen olaylara bir bakın hiç bir maçta ne skoru koruyabildi ne de galibiyet alabildi. Dolayısıyla bunun çözümünü ben teknik direktör değilim bulamam ama madem Mustafa hoca Galatasaray´ı izledi o mutlaka bir şey düşünmüştür. Bence Atletico Madrid maçına gitmeli. UEFA listesine yetişirmi bilmiyorum ama bence mutlaka o maçta Denizli´nin değerlendirilmesi lazım.´´ dedi.