Öncelikle Muhtarım, bizleri bu güzel köyünüzde karşıladığınız, misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Sizi tanıyarak  röportajımıza başlayalım?

Ben Ekrem Aydın, Mustafakemalpaşa Behram Mahalle muhtarıyım, 1963 doğumluyum. 2019 31 Mart seçimlerinde mahallemde muhtar adayı oldum. 4 aday arasında rahat bir şekilde insanlarımızın teveccühü ile muhtar seçildim. 1996 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesinde çalışmaya başladım, uzun yıllar görev yaptıktan sonra emekli oldum, emekli olduktan sonra bir müddet özel bir şirkette çalıştım, iki buçuk yıl kadar önce köyüme döndüm. Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni, belediyelerdeki çalışma sistemini bilmem dolayısıyla  insanlarımız bana  teveccüh  gösterdiler. Onlara  buradan ayrıca teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Köyümüzün  aşağı yukarı  yüzde 60’ı hayvancılıkla, yüzde 40’ı tarımla geçimini sağladığını söyleyebilirim. Son yıllarda Behram’da hayvancılığın arttığı da bir gerçek.

  •     Peki Muhtarım bu bir yıl nasıl geçti?

Bu bir yıl içerisinde tahmin edebileceğimiz hizmetler oldu, ama tahmin edemediklerimiz de oldu sağ olsun bu arada gerek Bursa Büyükşehir Belediyesi, gerekse Mustafakemalpaşa ilçe belediyesi ile işbirliği sayesinde güzel hizmetlerimiz oldu mahallemizde. Elbette bu hizmetler devam edecek, bizim ihtiyaçlarımız sorunlarımız şimdiye kadar nasıl bitmedi ise  bundan sonra da bitmez. Bu süreçte yapmış olduğumuz hizmetlerden bahsedecek olursam mazbatayı aldıktan sonra , heyet arkadaşlarımızla ,azalarımızla bir araştırma yaptık. İstişarelerde bulunduk, nelere öncelik verelim neleri ön plana çıkartalım diye ortak akılla karar almaya  çalıştık. Zaten en başından beri bu düstur ile yola çıktık. Bazılarını  aciliyetine göre öne  çektik. Bu bağlamda gerek yazılı dilekçelerimizi verdiğimiz gibi sözlü olarak da  müracaatlarda bulunduk. İlk başta köyümüzün sağında, solunda, meydanında yol kenarlarında, arazi kenarlarında ne kadar birikmiş göze batan zararlı olabilecek çöp vesaire gibi şeylerin temizliğini sağladık. Güzel bir çevre temizliği gerçekleştirdik, yine vatandaşımızla beraber yollarımızda ki gerek arazi yollarımız gerek köy kenarlarındaki yollarımızdaki trafik levhalarının takılması, lamba sinyalizasyonları, gece işaretlerini tamamladık, yön tabelaları eksikti onları hallettik. Büyükşehir Belediyemizle birlikte bu işleri tamamladık. Mezarlığımız asfalta 600 metre kadar mesafedeydi o yol sıkıntılıydı çamurdu o yola bolca çakıl ve kum döküldü, halledildi. Sonra mezarlığın etrafını  tellerle çevirdik, aynı zamanda mezarlığın  içerisinde de çok güzel bir şekilde düzenlemeler yapıldı ,mezarlığın bir kısmı  orman gibi olmuştu oraları temizlendi. Mezarlığımızın batı kapısı vardı oraya ayrıca doğu kapısı açıldı çok güzel oldu. Orada çok az, ufak  tefek  eksiklik kaldı inşallah onlarda tamamlanacak.

YAPILAMAZ DENİLENİ “YAPTIK”.
Daha önce elektrik trafo çalışmasının köyümüzde  iki kere ihaleleri olmasına rağmen trafoya ulaşacak yol olmadığından ihaleleri müteahhitler iptal etmiş. Ama biz ne yaptık, ettik bu işi hallettik. Nasıl mı oldu? Heyet arkadaşlarla trafoya giden yoldaki arkadaşlardan müsaade alarak vinçlerle beraber o trafoya bataryaları bu şekilde ulaştırdık. Yaklaşık 300 metre mesafeye geçici yol açtık. Bu şekilde hallettik, müteahhit yol olmazsa muhtarım olmuyor ihale iptal oluyor dedi ama  büyük uğraşlar  neticesinde yolumuzu açtık şu an elektrik burada çok büyük bir sıkıntı olmadıkça kesilmiyor.

Meramızın ıslahı şart

  •     Peki Muhtarım ne gibi eksiklikler var? Şu hizmet de gelse bu hizmette  gelse Behram için çok iyi olur dedikleriniz var mı?

Aşağıda köyümüzün tapulu 1000 dönüm merası var, bu meranın yıllardır ıslah çalışmasını yapamadık sıra ona geldi artık inşallah. Meranın sınırları, etrafı bir kısmı tellendi ama bir kısmı hala daha tellenemedi ,şu ana kadar mera başkanı ile birlikte yarısını korumaya aldık. Mayıs sonu gibi orası açılıyor. Mutlaka Islak çalışmasını gerçekleştirmemiz lazım bu konuda ilgili  devlet kurumlarımızdan destek bekliyorum.

İMAMEVİ ÖNCELİKLİ...

Tarım arazi yollarımızın ilçe belediyemiz tarafından sözünü aldık, bu yolların bir kısmı yapıldı. Ama hala daha eksik olan yerler var. Onun haricinde Büyükşehir belediyemiz mezarlığın kalan eksikliklerini  yapacak.1 yıldır  köyümüzün imamı yoktu şimdi devlet tarafından kadrolu imamımız geldi, 2 ay kadar önce. Fakat imamızın  lojmanı yok Mustafakemalpaşa 5 kilometre Behram’a orada kirada oturuyor ,imam arkadaşımız özel arabasıyla gelip gidiyor her gün  bu da masraflı oluyor, sıkıntı yaratıyor mutlaka bir imam evimizin yapılması lazım. Bu konu ile ilgili dilekçelerimizi verdik, inşallah imamımızın  kalabileceği bir imam evimizin  yapılması lazım.

  •     Muhtarım Büyükşehir Belediyesi ile olsun Mustafakemalpaşa ilçe belediyesi ile olsun iletişiminiz nasıl?

YAPTIKLARIMIZ, YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR

Bir yıldan bu yana gerek büyükşehirle gerek ilçe belediyemizle  hiçbir sorun yaşamadık, sağ olsun taleplerimiz değerlendiriliyor zaten biliyorsunuz her şey resmi evrakla, dilekçelerle görülüyor, değerlendiriliyor. Tabii büyük hizmetler talep ettiğimizde bu tür büyük hizmetler şu anda öteleniyor, beklemeye alınıyor. Birkaç yıl sonra olabileceği söyleniyor, önümüzdeki yıllarda duruma göre değerlendirilecek diye bilgi geliyor ama iletişimimizde  sıkıntı yok.

FOSEPTİK DEPOSU SIKINTILI..

Köyden gelen kanalizasyonun biriktiği foseptik deposu var ama orası çok yıprandı. Bununla ilgili Sayın belediye başkanımız Alinur Aktaş’a  bu sıkıntıyı ilettik ilgileneceklerini söylediler. Bununla ilgili dilekçelerimizi de verdik. Şu an sağlık açısından tehlike arz ediyor pis bir koku yapıyor yazın tabi bu koku daha da artıyor, sineklenme yapıyor mutlaka buranın  bir şekilde  hallolması  lazım diye düşünüyorum

GENÇLER TOP SAHASI İSTİYOR..

Gençlerimiz top sahası istiyor, sportif faaliyet olarak. Gençlerimiz spor yapmak istiyor. Eski top sahamız  var bizim arka tarafta orası da çok eskidi oraların  düzenlenmesi de olabilir. Oraları çok çamurludur ama  uzaktan da olsa  fotoğraflarını çekeriz. Orada bir top sahası ,soyunma odası gibi sosyal ve sportif faaliyetlerin  yapabileceği  bir tesis  istiyoruz.

BEHRAM’A   İLGİ ARTIYOR..

Muhtarlık binamızın, köy binamızın onarılması lazım. Belediyeden geldiler baktılar çizdiler ne  yapılabileceğine baktılar , rapor tuttular. Köy meydanında bazı düzenlemeler yapıyoruz kendi imkanlarımızla, örneğin  selvi, çam dikiyoruz. Büyükşehirden parke taşları geldi onları döşettirdik, ama yetmedi birçok sokağımızda hala eksiklerimiz var. Taşların arkasının gelmesiyle ilgili girişimlerde bulunduk. Onun haricinde köyümüzde 2-3 yeni, modern bina yapıldı modern tarzda konutlar ve bu tür iskanların ilerleyen süreçte daha da artacağını tahmin ediyorum. Bu manada  köyümüze  ilgi artıyor. Çocuk parkımızın yanında ufak bir istinat duvarının yapılması gereken yer var orası da olursa çok güzel olacak. Ayrıca gelenekselleştirmek  istediğimiz , ve geçen yıl ikincisini  yaptığımız bir köy hayrımız var. Bu hayrı imece usulü ile yapıyoruz bütün köy insanlarımız, gencimiz, yaşlımız herkes destek oluyor çok da güzel oldu her yıl daha da güzelleşecek inşallah.  Tabii bu koronavirüs nedeniyle bu sene yapılacak mı yapılmayacak mı belli değil ama mutlaka bunun kalıcı bir hal almasını istiyoruz.

MUSTAFA ESGİN HEP YANIMIZDA...

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül
  •   Muhtarım röportajımız sonunda neler eklemek istersiniz?

İstediğimiz hizmetleri alıyoruz, bir yıl  içerisinde aldık çok şükür, sağ olsunlar ben buradan gerek Büyükşehir'e gerek ilçe belediyesine bütün birimlerine, yöneticilerine, sizlerin vesilesiyle teşekkür etmek istiyorum. Sağ olsun Mustafa Esgin vekilimiz bizlerle hep diyalog halinde, sürekli fikir alışverişi içerisindeyiz, derneğimizi ziyaret eder belediyemizi sıklıkla ziyaret eder. Ona da çok çok teşekkür ediyorum sizlerin vasıtasıyla birebir diyaloglarımız da falan sağ olsun zamanını esirgemez hep yanımızdadır. Diğer  milletvekillerimizde  yardımcı oluyorlar ama tabii sonuçta Mustafa Esgin, bizim bölgemizden  vekilimiz birebir yakından ilgileniyor sorunlarımızı dertlerimizi ona rahatlıkla aktarabiliyoruz. Benim, Behram’da yaşayan vatandaşlarımızdan, büyüklerimizden,  gençlerimizden ricam bana manevi yönde ne kadar destek olurlarsa   bizde o kadar başarılı oluruz. Ben  onlardan  sadece manevi desteklerini  talep ediyorum, maddi bir destek talep etmiyorum. Zaten maddi durumu iyi olan geliri iyi olan komşularımız sağ olsun ufak tefek hizmetlerde destek sağlıyor, belediyelerde o konuda yardımcı oluyor. Bir yıl içerisinde yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyerek görevimize devam ediyoruz. 4 yılımız kaldı,  bu 4 yılı da dolu dolu geçirmek için çalışacağız.4 yıl sonra başarılı olmuşsak halkımız teveccüh gösterirse devam derlerse devam. O gün  Allah ne gösterir o güne gelince göreceğiz ya nasip diyorum. Herkese selamlarımı sevgilerimi iletmek istiyorum bütün Behramlılara selamlarımı iletmek istiyorum.