Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’den Irak ve Suriye'yeTIR'larla yapılan silah sevkiyatıyla ilgili dosyayı kamuoyuna açıklayacaklarını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "silah dosyası" konusunda BUGÜN Gazetesi'nin sorularını yanıtladı.

EKİBİMİZ ÇALIŞIYOR

Suriye ve Irak'taki gelişmelere değinirken bölgeye silah sevkiyatı yapıldığını aktaran Kılıçdaroğlu, "Görüntü, bilgi ve belgeler var elimizde. Dosyayı önümüzdeki günlerde Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan gündeme getirecek, kamuoyunu bilgilendirecek. Konu hassas, hukukçu ekibimiz çalışacak, tarama yapacak. Daha sonra kamuoyu ile paylaşacak" dedi.

Konuyla ilgili ifadelerin olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Silahın ne olduğu var. Adana MİTbölgesinin haberi bile yok TIR'dan. Haberi yok. Hepsi paylaşılacak kamuoyu ile" diye konuştu.

KORSAN DEVLET UYARISI

Silah sevkiyatı nedeniyle dünyanın Türkiye'yi suçladığına işaret eden Kılıçdaroğlu, "Meşru bir devlet, gayrimeşru unsurlarla işbirliği yapmaz. Yaptığınız andan itibaren dünyada meşruiyetini yitirmiş olursunuz ve siz korsan devlet olarak adlandırılırsınız, terörü finanse eden devlet olarak adlandırılırsınız" uyarısında bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Türkiye, bütün cumhuriyet tarihi boyunca gayrimeşru ilişkiler içine girmemiştir. Ama bu hükümet döneminde biline biline, maalesef girildi. Acı gerçek ama. Bu tabloyu herkes biliyor. Yurtdışında herkes biliyor" dedi.

Yasaklı davayı 2 vekil izleyecek

Kamuoyunda "silah taşıyan TIR'lar" olarak bilinen ve 13 asker hakkında açılan davanın duruşması bugün saat 10.00'da Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Hatay milletvekilleri Mevlüt Dudu ile Refik Eryılmaz gizlilik kararı alınan ve yayın yasağı konulan davayı izlemek üzere adliyede olacak ve davayı izleyecek.

4 parti tabanına 4 mesaj

CHP li­de­ri Kı­lıç­da­roğ­lu, Cum­hur­baş­ka­nı ada­yı Ek­me­led­din İh­sa­noğ­lu ile il­gi­li Ak Par­ti, CHP, MHP ve HDP ta­ba­nı­na BU­GÜN Ga­ze­te­si ara­cı­lı­ğıy­la önem­li me­saj­lar ver­di. Kı­lıç­da­roğ­lu, özel­lik­le AK Par­ti seç­me­nin­den oy is­te­di­ği­ni be­lir­te­rek, "Cum­hur­baş­ka­nı se­çe­ce­ği­miz ki­şi­nin te­miz ve şa­ibe­siz ol­ma­sı he­pi­mi­zin or­tak pay­da­sı ol­mak zo­run­da­dır" de­di.

BİR­Lİ­Ğİ TEM­SİL EDİ­YOR

Kı­lıç­da­roğ­lu, CHP ta­ba­nın­dan ge­len ba­zı tep­ki­le­re kar­şı­lık ola­rak ise, “Sev­gi­li CHP seç­men­le­ri, hiç me­rak­lan­ma­sın­lar. İh­sa­noğ­lu, la­ik de­mok­ra­tik hu­kuk dev­le­ti­ne par­la­men­ter sis­te­me inan­mış bir ki­şi­dir. Ken­di de­ğer­le­ri­ne, cum­hu­ri­ye­tin de­ğer­le­ri­ne inan­mış bir ki­şi­di­r” de­di. CHP li­de­ri, “MH­P’­li va­tan­daş­la­rı­ma şu­nu söy­le­ye­bi­li­rim. Tür­ki­ye­’yi onur­la tem­sil ede­cek bir in­san. Bü­tün Ana­do­lu­’da Tür­ki­ye­’de bir­li­ği­mi­zi ve be­ra­ber­li­ği­mi­zi tem­sil ede­cek bi­ri­si. Hiç kim­se­yi öte­ki­leş­tir­me­yen, her­ke­si ku­cak­la­yan bi­ri­si­“ di­ye ses­len­di.

HDP'YE: SÜ­RE­CE KAT­KI SAĞ­LAR

Cum­hur­baş­kan­lı­ğı se­çi­min­de kri­tik rol oy­na­ya­cak HDP seç­me­ni­ne de çağ­rı ya­pan Kı­lıç­da­roğ­lu, "Top­lu­mun her ke­si­mi­ni ku­cak­la­yan, ne­ga­tif me­saj ver­me­miş bi­ri­si, sü­re­ce en bü­yük kat­kı­yı ya­pa­cak ki­şi­dir. Çün­kü sü­re­ce kat­kı­nın te­mel un­su­ru, sa­mi­mi­yet­tir. Ek­mel Bey de sa­mi­mi bi­ri­si­dir. Er­do­ğan gi­bi de­ğil­dir. İçin­den pa­zar­lık­lı bi­ri­si de­ğil­dir. Onu gö­re­cek­ler ve ta­nı­ya­cak­la­r” de­di.