Dr. Onur Özdenoğlu, hamilelikte alınan besinlerin bebeğin gelişiminde oldukça etkili olduğuna dikkat çekerek, “Gebelikte anne adayı, yediği her besini bebeği ile paylaşıyor. Bu nedenle, gebeler beslenme listelerini faydalı besinlerden oluşturmaya özen göstermeli. Bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişimini tamamlayabilmesi için hamilelikte alınan besinlerdeki vitaminler çok etkilidir. Özellikle doğal besinler tüketmek ve dengeli beslenmek bu dönemde oldukça önemlidir” dedi.

Kan şekerinizi mutlaka düzenli ölçtürün Kan şekerinizi mutlaka düzenli ölçtürün

ORGANİK BESLENİN

Hamilelik boyunca kalsiyum, protein, demir, folik asit, C vitamini ve lifli gıdalar açısından zengin yiyeceklerin önerildiğini ifade eden Özdenoğlu, bu dönemde beslenme konusunda hassas ve dikkatli davranan annenin bebeğinin de kendisinin de sağlıklı olacağını kaydetti. Dr. Onur Özdenoğlu, annenin beslenme konusunda bilinçli hareket etmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Bebeği besliyorum düşüncesi ile çok fazla yemek yenmemesi gerekiyor. Bu bebek ve anne açısından zararlıdır” diye konuştu. Özellikle organik beslenmenin gebelik döneminde daha da önemli hale geldiğinin altını çizen Özdenoğlu, kimyasal maddeler içeren gıdalardan uzak durulması gerektiğini söyledi.

GÜNDE 2 ADET CEVİZ

Gebelikte doğru beslenme ile bebeğin bağışıklık sisteminin gelişeceğini dile getiren Op. Dr. Onur Özdenoğlu, “Anne adaylarının kalsiyum ve protein ihtiyaçlarının karşılanması adına süt, yoğurt ve yumurta tüketmesi gerekir. Bunların dışında kırmızı et, balık, tavuk eti, kuru baklagiller, mercimek, taze meyve ve sebzeler önemli besin kaynaklarıdır. Bu dönemde çay ve kahve tüketimi de çok fazla olmamalı” dedi. Özdenoğlu, tuz oranına da dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, bebeğin beyin gelişiminin desteklenmesi için her gün 3-5 adet ceviz, 1 avuç kavrulmamış badem ya da kaju ve fındık tüketimi ile günde 10-15 bardak su tüketilmesini önerdiklerini de sözlerine ekledi. (Haber Merkezi)